Nu merg porturile USB la calculator sau laptop

Nu merg porturile USB la calculator sau laptop

Nu merg porturile USB la calculator sau laptop

Ai conectat vreodata o unitate USB sau alt dispozitiv in computer, doar pentru a descoperi ca nu functioneaza? Exista o sansa buna ca portul USB sa aiba o problema. Dar ce poti sa faci in legatura cu asta? Iata cum sa diagnostici si sa remediezi un port USB suspect.

Portul USB nu functioneaza? Efectueaza o examinare fizica

Nu merg porturile USB la calculator sau laptop

Nu merg porturile USB la calculator sau laptop. Inainte de a continua, retine ca va trebui sa fii sigur ca portul este defect, si nu dispozitivul pe care il conectezi. Pentru a stabili care este problema, conecteaza dispozitivul la un alt port USB. Daca functioneaza, atunci problema este primul port; daca dispozitivul ramane nedetectat, atunci ai un dispozitiv defect. Daca nu poti reformata unitatea USB, va trebui sa o inlocuiesti. Daca exista o problema cu portul USB, o vei observa datorita oricaror din aceste lucruri:

  • Aparatul nu poate fi detectat
  • Sistemul de operare afiseaza un mesaj de eroare legat de dispozitiv (scoaterea si reintroducerea dispozitivului ar putea rezolva aceasta problema)

In orice caz, ar trebui sa investighezi starea portului USB. A fost deteriorat in vreun fel? Cea mai sigura modalitate de a afla este inchiderea PC-ului sau a laptopului. Apoi, uita-te la portul USB. Este curat si fara praf? Daca utilizezi un desktop sau portul USB se afla in partea din spate a calculatorului, exista sansa ca murdaria si praful sa se fi incorporat in port. In cele din urma, introdu un cablu USB (sau o unitate flash) in port si misca-l usor. Daca unitatea se misca si se simte libera - de obicei, aceasta va fi in sus si in jos - atunci exista o problema.

Cum sa repari portul USB deteriorat

Vom analiza cateva corectii de software intr-un moment, dar mai intai, daca portul USB este slabit? Porturile sunt lipite pe o placa din computer. Aceasta poate fi placa de baza, dar este de obicei o placa secundara (PCB). In mod normal, porturile pot deveni mobile, uneori complet neatasate. Inlocuirea unui port USB nu este usoara. Pentru un desktop este posibil sa gasesti o placa inlocuitoare care poate fi introdusa fara prea mult efort. Cu toate acestea, daca utilizezi un laptop, se schimba datele problemei. Cel mai bine este sa mergi intr-un service pentru reparatii sau inlocuire porturi usb.

Poti rezolva porturile USB deteriorate prin repornirea computerului?

Cu dispozitivul USB nerecunoscut, introdus corect in portul USB suspect, reporneste computerul. Odata ce sistemul de operare a fost repornit, ar trebui sa detecteze dispozitivul USB. Daca nu, ar trebui sa verifici managerul de dispozitive Windows. Managerul de dispozitive afiseaza dispozitivele atasate la computer, grupate in categorii. Este aranjat in ordine alfabetica, deci ar trebui sa gasesti controlerele Universal Serial Bus spre sfarsitul listei.

Poti rezolva porturile USB deteriorate prin repornirea computerului?

Poti rezolva porturile USB deteriorate prin repornirea computerului?[/caption] Extinde lista si cauta USB Host Controller. Dispozitivul pe care incerci sa il gasesti poate avea un titlu mai lung, dar va contine aceste trei cuvinte. Nici un USB Host Controller? Acest lucru poate explica de ce dispozitivul USB nu functioneaza. Pentru a rezolva acest lucru, da click pe butonul Scan for hardware changes din bara de instrumente. Aceasta va incepe verificarea tuturor echipamentelor conectate si in majoritatea cazurilor va detecta portul USB si orice conexiune la acesta. Daca acest lucru nu a functionat, trebuie sa reinstalezi controlerii USB. Da click dreapta pe USB Host, apoi selecteaza Uninstall la fiecare in parte. Asteapta pana cand sunt dezinstalate, apoi reporneste computerul. Odata ce Windows reporneste, controlerii USB vor fi reinstalati automat. Aceasta "actualizare" poate ajuta la rezolvarea problemelor cu portul USB.