Nu se mai aude sunetul la laptop! Ce sa fac ?

Nu se mai aude sunetul la laptop! Ce sa fac ?

Vreti sa ascultati ultima melodie lansata pe YouTube de artistul dumneavoastra preferat, dar constatati cu stupoare ca nu aveti sunet pe laptop. Cum se poate intampla acest lucru? Si mai ales din ce cauza? Ce ar trebui sa faceti?

Urmati instructiunile pentru a rezolva problema sunetului pe laptop

In primul rand trebuie sa verificati care ar putea fi cauza pentru care laptopul este lipsit de sunet. Asa ca restartati laptopul pentru ca in anumite situatii sonorul nu mai porneste din cauza unei simple erori. Dupa restart uitati-va atent peste setarile de sunet:

Sigur sunetul nu este dezactivat?

Atentie sa nu atingeti din greseala tastele de reglare a vomulului si care sunt pozitionate de obicei deasupra tastatelor numerice. Daca laptopul este setat pe modul Mute sau pe un volum mic, automat nu veti auzi sonorul. Deci prima data verificati ca sunetul sa fie setat in mod corespunzator.

In cazul in care setarile sunt corecte si tot nu aveti volum pe laptop, va recomandam sa faceti un update sau sa instalati din nou driverul de sunet. Iata cum puteti face acest lucru: mergeti in Control Panel la sectiunea Device Manager.

Aici puteti vedea toate componentele de pe laptop si driverele aferente. Daca driverul de sunet nu este instalat (bine) in dreptul placii de sunet veti observa un semn rosu. Pentru update si reinstalare optati pentru Sound, Video and Game controllers, iar apoi click pe Driver Update. Va porni automat update-ul. Daca update-ul nu se finalizeaza corect in modul automat, descarcati driverele si instalati-le manual. Dupa ce le veti instala va trebui sa restartati laptopul.

Tot nu aveti sunet pe laptop?

Mai incercati un lucru: daca aveti niste casti la indemana conectati-le si observati daca aveti sunet in ele.

In cazul in care nu aveti sonor nici in casti, cel mai probabil exista o problema hardware - pe partea de sunet, mufe sau boxe.

Daca laptopul este inca in garantie mergeti cu el in magazinul de unde l-ati cumparat, dar daca perioada de garantie a expirat va asteptam in service pentru a solutia problema pentru dumneavoastra.

Tehnicienii nostri, avand laptopul in fata, vor putea efectua teste amanuntite, va vor oferi un diagnostic corect si vor rezolva problema. La final veti putea avea sunet pe laptop, veti putea merge acasa pentru a asculta in voie muzica ce va place, filmul ce va relaxeaza sau jocul care va provoaca.