Pot sa folosesc laptopul in avion sau mai bine il las acasa?

Pot sa folosesc laptopul in avion sau mai bine il las acasa?

Expunerea la frig, caldura sau iradiere pot duce la defectarea instantanee a componetelor electronice dintr-un laptop si implicit pierderea datelor continute de acesta. Asta inseamna ca laptopul poate fi afectat de toti acesti factori. Daca nu aveti intr-adevar nevoie de laptop in timp ce calatoriti cu avionul, este recomandat sa-l lasati acasa.

Indifernt daca va decideti sa-l luati intr-un bagaj de mana sau sa-l puneti intr-un geamantan, cel mai probabil laptopul va fi supus unui control de siguranta cu raze X. Acest lucru nu o sa-i afecteze functionalitatea sau datele continute, dar ca sa fiti mai sigur va recomandam sa faceti un back-up al fisierelor importante, inainte de a pleca in calatorie.

Bine protejat in geamantan

Daca nu aveti de gand sa folositi laptopul in avion atunci este bine sa scoateti bateria si sa le asezati pe ambele in bagaje, cat mai bine protejate. Transportul catre cala poate face ca laptopul sa fie supus unor socuri sau vibratii puternice, motiv pentru care ar trebui sa-l infasurati cat mai bine. In functie de avion si de cat de sus zboara acesta, laptopul ar putea fi expus unei presiuni mici a aerului si unei temperaturi scazute. Teoretic, laptopurile nu ar trebui sa fie afectate de aceste conditii.

In bagajul de mana

Daca vreti sa folositi laptopul in avion, atunci va trebui sa-l luati cu dumneavoastra in bagajul de mana. Unele laptopuri sunt destul de grele (2-6), iar acest lucru ar insemna sa renuntati la o parte din alte lucruri de care ati avea nevoie in bagajul de mana. Agentii de securitate va pot pune intrebari legate de laptop sau va pot ruga sa scoateti bateria sau unitatea optica. In unele cazuri va pot ruga sa porniti laptopul. In avion ar trebui sa cereti permisiunea personalului de zbor ca sa porniti laptopul. De obicei va trebui sa asteptati sa se stinga indicatorul pentru centura de siguranta, iar apoi puteti folosi laptopul. Majoritatea companiilor de transport nu va permit sa activati functia WI-Fi pe timpul zborului.

Masuri de siguranta

Laptopurile se pot sustrage foarte usor in timpul calatoriei cu avionul, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fiti foarte vigilent mai ales daca il expuneti lucrand la el. Ca vi s-ar putea fura sau ca l-ati putea pierde, important este sa nu uitati sa setati un user si o parola buna (formata din litere, cifre si semne).

Cunoscand toate aceste lucruri de mai sus, v-ati hotarat daca veti lua laptopul cu dumneavoastra in avion sau daca il veti lasa acasa?Produse recomandate