Recuperati singur datele de pe laptop

Recuperati singur datele de pe laptop

Daca tocmai ati constatat ca laptopul este defect si aveti nevoie de un anumit fisier de pe hard disk ati putea incerca sa accesati datele de pe el. Va explicam in articolul urmator cum sa faceti acest lucru.

Plecam de la premisa ca hard diskul este intreg si functional, doar laptopul prezinta o defectiune. Pentru a verifica exact despre ce defectiune este vorba puteti veni in service-ul nostru de luni pana vineri.

Dar sa presupunem ca stiti ca hard diskul este ok chiar daca laptopul nu porneste. Veti merge in service dar aveti nevoie urgent sa accesati o lucrare importanta de pe hard disk.

Recuperati singur datele de pe laptopRecuperati singur datele de pe laptop

Ce puteti face?

Solutia este oarecum simpla.

Mai exact puteti sa va ajutati de un Rack USB de hard diskuri de laptop - dimensiune 2.5 inch. El poate sa aiba interfata SATA sau IDE (ATA) daca este un laptop mai vechi (mufa este prevazuta cu mai multi pini). Acest rack este de fapt o carcasa fie din metal, fie din plastic prevazuta cu un adaptor pentru conectarea hard diskului si un cablu USB. Rackurile de HDD costa in jur de 35-45 lei.

Daca aveti deja un astfel de rack acasa, atunci si mai bine.

Scoateti HDD-ul din laptop cu atentie pentru a nu provoca defectiuni mai mari.

Desfaceti carcasa rack-ului si conectati HDD-ul in mufa speciala din rack.

Dupa ce ati asezat bine HDD-ul in rack puteti sa-l conectati direct la un calculator sau la alt laptop, folosind portul USB. Deoarece RACK-ul se alimenteaza prin USB direct din calculator, nu trebuie sa-l conectati la priza sau la alta sursa de energie electrica.

Dupa ce ati conectat HDD-ul la un laptop sau pc, acesta va fi recunoscut si va vizibil in My Computer. De aici il puteti accesa pentru a ajunge la fisierele pe care le doriti.