Setari de securitate in Windows 10

Setari de securitate in Windows 10

Windows 10 include o multime de instrumente de protectie a laptopului impotriva virusilor si a altor soft-uri daunatoare. Va prezentam in continuare mai multe informatii legate de cele mai importante setari de securitate pe care le puteti face sub Windows 10.

User Account Control

Setari de securitate in Windows 10Setari de securitate in Windows 10

Va avertizeaza atunci cand un program sau un utilizator incearca sa schimbe setarile computerului dumneavoastra. Ecranul va fi temporar blocat pana cand un administrator poate confirma modificarile. Acest lucru este extrem de util pentru ca va protejeaza laptopul impotriva softurilor rau intentionate si a modificarilor accidentale. In plus, User Account Control va permite sa alegeti dumneavoastra frecventa cu care veti primi astfel de avertismente.

Windows Defender

Ofera protectie antivirus si malware pentru computerul dumneavoastra. In afara de faptul ca scaneaza HDD-ul de virusi si aplicatii potential daunatoare, Windows Defender ofera protectie in timp real, verificand de doua ori fiecare fisier sau aplicatie pe care o deschideti. Totul fara ca laptopul sa ruleze mai incet.

Windows Firewall

Setari de securitate in Windows 10Setari de securitate in Windows 10

In mod implicit, Windows va proteja conexiunea la Internet cu Windows Firewall. Un firewall impiedica accesul neautorizat al conexiunilor externe si va ajuta sa protejati reteaua de orice programe care ar putea dauna laptopului dumneavoastra.

Windows SmartScreen

Cand laptopul detecteaza o amenintare impotriva securitatii unui sau fisier sau a unei aplicatii, Windows SmartScreen va avertizeaza pe ecran. Cand vedeti acest ecran, trebuie sa alegeti sa nu deschideti fisierul sau aplicatia respectiva decat daca stiti sigur ca nu este daunator pentru laptopul dumneavoastra.