Un singur bad pe hdd reprezinta motiv de ingrijorare?

Un singur bad pe hdd reprezinta motiv de ingrijorare?

Exista numeroase pareri care sugereaza ca ar trebui sa inlocuiti hard diskul atunci cand utilitarul detecteaza chiar ci si un singur sector defect. Exista si opinii care nu sunt de acord cu acest lucru.

Cele mai multe unitati dezvolta cateva zone defecte in timp si mai multe sectoare defecte nu reprezinta un motiv de ingrijorare pentru un hard disk mai vechi.

Totusi daca rulati periodic utilitarul de test al hard diskului si observati ca numarul sectoarelor defecte creste dramatic, cel mai probabil in curand hard disk-ul va pica. Nu puteti stoca date in siguranta pe un astfel de hard disk, pentru ca fisierele cu sectoare defecte vor aparea ca fiind corupte sau dificil de citit.

Daca unitatea discului incepe sa acumuleze brusc sectoare defecte, trebuie sa efectuati rapid o copie de siguranta a datelor importante si sa inlocuiti hard diskul.

Un singur bad pe hddUn singur bad pe hdd

!! Nu incercati sa folositi programe soft pentru a repara hard diskul.

!! Nu rulati utilitare suplimentare de hard, deoarece programele ca CHKCSK pot contribui la coruperea fisierelor atunci cand sunt utilizate incorect.

Vestea buna este ca datele corupte pot fi recuperate in majoritatea cazurilor. Sansele de recuperare a datelor cresc daca opriti imediat laptopul si veniti in service pentru verificari suplimentare si solutii eficiente.

Desigur retineti ca cel mai bun mod de a evita pierderea datelor este de a face back-up la date. Monitorizati periodic starea hard diskului si executati utilitarul o data sau de doua ori pe saptamana. Daca observati ca hard diskul incepe sa se umple de sectoare defecte, inlocuiti-l imediat pentru ca laptopul sa functioneze in continuare fara probleme.

In cazul in care vi se pare ca hard diskul dumneavoastra se comporta ciudat, da eroari diverse sau se blocheaza, insa nu va descurcati sa rulati un test amanuntit pentru a verifica starea sa de sanatate, va asteptam in service pentru diagnostic si reparatie sau inlocuire hard disk defect.

In caz de inlocuire, hard diskul nou achizitionat se livreaza cu garantie. Tehnicienii nostri pot chiar sa vi-l monteze direct in laptop.