Windows 10 nu va mai putea fi descarcat de la finalul acestei luni

Windows 10 nu va mai putea fi descarcat de la finalul acestei luni

Microsoft a anuntat in iunie 2021 ca va inceta sa mai accepte Windows 10 in 2025, la un deceniu dupa lansarea sistemului de operare in 2015. Apoi, dupa o lansare treptata incepand cu 2021, Microsoft a implementat complet  Windows 11  pentru toti cei care au computere compatibile in mai 2022. Microsoft  a spus ca utilizatorii Windows 10 cu computere compatibile ar putea face upgrade gratuit la cel mai recent sistem de operare.

 

Windows 10 a fost lansat in 2015, iar acum, in ianuarie 2023, Microsoft a anuntat ca aceasta versiune a sistemului de operare nu mai poate fi achizitionata. Compania a recomandat utilizatorilor sa treaca la Windows 11, care a fost lansat in mai 2022 si care ofera upgrade gratuit pentru cei care detin computere compatibile. Insa, compania a mai spus ca suportul oficial pentru Windows 10 va continua pana in octombrie 2025, si ca vor fi oferite actualizari de securitate care sa ajute la protectia computerului de virusi, spyware si alte programe malware.

 

Microsoft a stabilit cerinte ridicate de performanta hardware pentru PC-uri, pentru a obliga utilizatorii sa cumpere computere puternice daca doresc sa foloseasca sistemul de operare nou lansat. Desi Microsoft nu va mai oferi descarcari sau chei de licenta pentru Windows 10, ramane neclar daca oamenii vor gasi in magazine computere cu Windows 10 preinstalat dupa data de 31 ianuarie. Microsoft a confirmat ca cei care detin computere compatibile si care indeplinesc cerintele hardware pot face upgrade gratuit la Windows 11.