Cum sa - Evitati supraincalzirea laptopului pe timpul verii

Cum sa - Evitati supraincalzirea laptopului pe timpul verii

Vine vara si la fel si caldura care va afecta laptopul. Toti posesorii de laptopuri, in fiecare vara inregistreaza aceasta problema,  componentele fiind afectate de caldura si temperaturile ridicate.

 

Un laptop are toate caracteristicile si componentele pe care le au computerele mari cu procesor. Imaginati-va cat de compact sunt montate piesele in el. Caldura produsa in timpul functionarii laptopului este evacuata printr-un ventilator care se invarte in partea inferioara a laptopului. Cand lucrurile sunt fierbinti in interior, caldura externa a mediului poate fi daunatoare acestuia. Acest lucru nu inseamna ca dispozitivul dvs. este defect. Deloc.

 

Cand dispozitivul este incalzit foarte tare, va functiona anormal, ceea ce include:

 

    Poate se opreste brusc.

    Incepe sa functioneze incet.

    Bateria se poate extinde in volum.

    Hard disk-urile conectate nu vor mai functiona.

    Ramane blocat in mijlocul fisierelor care ruleaza.

 

Exista pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a va tine laptopurile departe de temperaturi ridicate pentru ca acesta sa functioneze normal.

 

 

1. Cumparati si folositi un aparat de aer conditionat

 

Poate nu credeti, dar si laptopul poate beneficia de pe urma aparatului de aer conditionat. Mai ales daca lucrati acasa pe laptop este recomandat sa folositi aer conditionat. Nimic nu se compara cu o camera rece care va poate controla temperatura laptopului pe timpul verii, imbunatatindu-i astfel functionalitatea si durata de viata.

 

2. Investiti intr-un suport cu ventilatie

 

Exista multe suporturi de laptopuri pe piata, iar unele dintre ele vin cu ventilator incorporat. Acesta poate ajuta la o mai buna ventilatie a laptopului. Este bine sa asezati laptopul pe o suprafata mai inalta pentru a permite fluxului de aer sa circule pe dedesubt si sa imprastie caldura. Ventilatoarele suplimentare de pe suportul de laptop minimizeaza presiunea pe ventilatorul intern al procesorului.

 

Cum sa - Evitati supraincalzirea laptopului pe timpul verii

 

3. Nu expuneti laptopul in lumina directa a soarelui

 

Este esential sa va asigurati ca nu lasati niciodata laptopul in soare. Nici macar atunci cand calatoriti cu el (cum ar fi pe plaja la mare). Acoperiti-l. Puneti-l intr-un loc sigur, departe de razele directe ale soarelui. Aveti grija de acest lucru acasa si la birou. Daca biroul este aproape de fereastra, mutati laptopul mai departe sau trageti draperiile pentru a evita impactul soarelui asupra laptopului. Nu uitati laptopul in masina intr-o zi torida de vara avand in vedere ca pe timpul zilei temperatura din interiorul masinii creste foarte mult.

 

Cum sa - Evitati supraincalzirea laptopului pe timpul verii

 

4. Nu tineti laptopul pe brate

 

Cele mai multe laptopuri sunt prevazute cu risere pe partea inferiora ceea ce le confera un spatiu mic intre sistem si suprafata astfel incat aerul sa treaca pe dedesubt. In acest mod laptopul este mentinut rece prin eliminarea aerului fierbinte. Daca tineti laptopul in brate sau pe canapea sau pe o suprafata acoperita cu testaturi veti bloca acest orificiu si astfel veti determina supraincalzirea sistemului. Acest lucru este inconfortabil atat pentru dumneavoastra cat si pentru laptop.

 

5. Instalati aplicatii pentru monitorizarea caldurii

 

Nu puteti sti niciodata temperatura exacta care este nesigura pentru laptop-uri. Procesorul are cipuri care sunt perturbate din cauza caldurii. Exista aplicatii disponibile care verifica in mod continuu temperatura procesorului si vor avertiza utilizatorul.

 

Cum sa - Evitati supraincalzirea laptopului pe timpul verii

 

6. Curatati ventilatorul periodic

 

Prin curatarea ventilatoarelor, puteti curata tot praful si murdaria. Cu cat ventilatorul functioneaza mai repede, cu atat laptopul va fi mai rece.

Va recomandam sa acordati o mentenanta profesionista laptopului dvs, astfel incat sa nu apara probleme ulterioare.

 

 

7. Pastrati-va copii de rezerva.

 

Problemele de incalzire duc adesea la inchiderea neasteptata a laptopurilor, care, la randul sau, poate duce la formatarea dispozitivului. Este indicat sa va pastrati datele de rezerva intr-un spatiu de stocare secundar.