Top 5 cele mai intalnite probleme la un laptop

Top 5 cele mai intalnite probleme la un laptop

Probleme laptop | Top 5 cele mai intalnite probleme la un laptop

Tot ce trebuie sa stii despre cele mai fregvente probleme pe care le poate avea un laptop si cum se pot rezolva fara a pierde date, timp si bani

Cooler nefunctional1. Supraincazirea - Orice laptop trebuie curata in fiecare an sau de cate ori este nevoie daca il utilizati in mediu murdar (service auto, spalatorii, fabrici etc.). Trebuie sa stiti ca la fiecare curatare a laptopului trebuie inlocuita pasta termoconductoare si thermalpadurile. Pentru o curatare corecta laptop-ul trebuie dezasamblat complet, se curata placa de baza de praf, toate porturile, sistemul de racire care trebuie la randul lui desfacut si scoasa toata mizeria din el, ventilatorul trebuie curatat si uns pentru o functionare corecta.

Articole pe acceasi tema : Supraincalzire laptop ; Cum se aplica pasta termoconductoare ; Praful in laptop ; Cum iti dai seama ca ai nevoie de o curatare .

Servicii pentru rezolvarea problemelor : Curatare laptop

Reparatii-placa-video-onlaptop (2)2. Placa video - Cipul grafic al laptopului este foarte sensibil la caldura. Supraincalzirea il dezlipeste de pe placa de baza. Ingrijirea lui se face prin curatare, inlocuirea pastei termoconductoare (pasta trebuie sa aibe un transfer termic foarte bun, altfel nu faceti decat sa agravati situatia).Unlele placi video au thermalpaduri care la randul lor trebuie inlocuite (recomandam thermalpad de cupru) Recomandari : Daca placa placa video are probleme recomanda doar rebbaling si nu reflow care nu face decat sa rezolve problema decat partial iar cipul va manifesta aceeasi problema. Detalii gasiti intr-un articol anterior in care am vorbit despre Probleme care apar in montarea cipului BGA Reballing vs Reflow .

Servicii pentru rezolvarea problemelor :  BGA Reballing

baterie-23. Bateria Laptop - Intretinere, formatare, utilizare baterie laptop a). Formatare - La achizitia unei baterii noi trebuie sa ii faceti o formatare (este valabil si gand cumparati un laptop nou). Formatarea se face incarcand 100% bateria, la finalul incarcarii scoateti incarcatorul din laptop si il folositi pana la descarcarea completa a acumulatorului, dupa care incarcati bateria din nou; b). Utilizare - Utilizarea bateriei nu este un lucru rau, daca tineti laptopul conectat la curent mereu, bateria se uzeaza.(baterie se uzeaza si cand o scoateti din laptop si nu o folositi); c). Intretinere - Bateria trebuie incarcata si descarcata complet cel putin o data pe luna. Fiecare baterie este proiectata pentru un anumit numar de cicluri in care puteti descarca/incarca complet, asa ca nu exagerati ; d). Cand doriti sa scoateti incarcatorul din laptop asigurati-va ca baterie este incarcata 100% ; e). Pastrare - Daca totusi scoateti bateria din laptop aveti grija safie incarcata minim 50%;

Reparatii touchpad laptop4. Tastatura laptop - Curatare si ingrijire

Tastatura este prima componenta a laptopului care ia contact cu lichide (cola, cafea, bere, apa etc.). Dupa ce ati varsat apa pe tastatura este posibil sa mai functioneze dupa uscare. Atentie : uscarea tastaturii nu se face cu feon sau alte surse de caldura. Lichide care contin zaharuri : Daca ati varsa cola, cafea sau orice lichid care contine zahar tastatura este ireparabila in proportie de 99% . Praful, scame, par, mancare se pot curata de pe tastatura in proportie de 90% fara ca tastatura sa fie afectata. Sfaturi : FARA lichide sau mancare de orice fel pe sau langa laptop.

hdd-25. HDD, Hard Disk Laptop - Sfaturi si recomandari

Hard disk-ul este foarte sensibil la socuri de orice fel sau la oprirea fortata a laptopului. Probleme principale ale unui hdd sunt bad-urile (Bad Sector este un sector pe hard care este inaccesibil sa imposibil de citit). Verificarea hard-ului o puteti face cu programe speciale in care puteti afla numarul de bad-uri, orele de functionare si durata de viata a unui hard disk (ex : HDD Sentinel ).

Recomandari : De cele mai multe ori HDD-urile clasice ingreuneaza forte mult sistem de operare de accea va recomandam sa puneti un SSD (un SSD nu este rocomandat pe Windows XP sau mai vechi) care ajuta foarte mult un laptop care se misca greu.

Sfaturi in achizitionarea sau imbunatatirea unui laptop : Configuratie ideala pentru ca un laptop sa functioneze ireprosabil este : Procesor Intel i7, 8 GB RAM, 240 GB SSD, placa video 4  GB dedicata. Acum configuratiile pot arata si altfel: Intel i9, 32 GB RAM, 1 TB SSD si placa video 8 sau 16 GB.



Produse recomandate