4 sfaturi pentru a opri aplicația Facebook să epuizeze bateria telefonului

4 sfaturi pentru a opri aplicația Facebook să epuizeze bateria telefonului

În timp ce verificarea actualizărilor de la prieteni și familie poate fi o parte esențială a zilei tale, aplicația Facebook® îți poate consuma cu adevărat bateria. 

 

Experții OnLaptop ajută mii de clienți ai noștri să profite la maximum de dispozitivele, aparatele și conexiunile lor, inclusiv ajutându-i să descopere cum să prelungească durata de viață a bateriei telefonului lor. Iată câteva ajustări rapide ale setărilor pentru a împiedica Facebook să-ți epuizeze bateria.

 

Cum să dezactivezi redarea automată a videoclipurilor Facebook

 

Opriți redarea automată a videoclipurilor de pe Facebook, urmând acești pași rapizi - vă poate scuti chiar și de a fi surprins vizionând un clip în clasă sau într-o întâlnire. 

 

Deschide aplicația Facebook > atinge Meniu în colțul din dreapta jos.

Atinge pictograma roată din colțul din dreapta sus.

Sub Setări și confidențialitate, selectați Media > Media și Contacte.

Sub Redare automată, alegeți Niciodată redare automată videoclipuri.

 

Dezactivați reîmprospătarea aplicației Facebook și modificați permisiunile pentru locație

 

O modalitate prin care aplicația Facebook vă poate epuiza rapid bateria telefonului este să continue să caute actualizări, indiferent dacă utilizați în mod activ aplicația sau nu.

 

Ce este reîmprospătarea aplicației în fundal?

 

Actualizarea aplicației în fundal permite aplicațiilor de pe iPhone să caute automat informații noi, chiar dacă acestea nu rulează direct pe ecran. Pe dispozitivele Android, funcția de reîmprospătare în fundal permite utilizarea datelor de fundal și funcționează în același mod. Exemple ale acestei probleme sunt aplicația dvs. de e-mail care verifică în mod constant mesajele noi sau aplicația dvs. Facebook® actualizează fluxul, chiar dacă nu utilizați în mod activ aplicația în acel moment.

 

Partea bună? Permiterea reîmprospătării aplicațiilor în fundal vă împiedică să așteptați ca informații noi să fie preluate atunci când lansați o aplicație. Partea nu prea bună? Poate împiedica telefonul sau tableta să funcționeze la cel mai bun nivel când vine vorba de durata de viață a bateriei și utilizarea datelor.

 

Aplicațiile care rulează în fundal folosesc date?

 

Între actualizări prin e-mail, mesaje text, videoclipuri și fotografii, probabil că știți bine că smartphone-ul dvs. folosesşte destul de multe date în fiecare zi.

 

Cu toate acestea, ceea ce este posibil să nu știți este că smartphone-ul dvs. ar putea utiliza date pentru lucruri de care nu aveți nevoie, cum ar fi acele aplicații și servicii care rulează și se actualizează în mod constant în fundal fără ca dvs. să știți. În timp ce o aplicație mică probabil nu va folosi foarte multe date, adunate la un loc pot adăuga la o pierdere serioasă a bateriei si datelor mobile.

 

Aplicațiile ce rulează în fundal îți consumă bateria?

 

Pe lângă faptul că reprezintă un potențial consum pentru planul de date, actualizarea aplicațiilor și utilizarea datelor în fundal pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra duratei de viață a bateriei telefonului. Deși funcția poate fi utilă, este puțin probabil să aveți nevoie de informații actualizate despre fiecare aplicație instalată pe telefon. Limitarea numărului de aplicații pe care le permiteți să se reîmprospăteze și să ruleze în fundal va fi benefică pentru durata de viață a bateriei telefonului dvs. Încercați să o dezactivați pe una dintre aplicațiile care se actualizează frecvent (în cazul acestui articol, Facebook) și vedeți dacă aveți îmbunătățiri.

 

Dacă durata de viață a bateriei sau limitele de date sunt o problemă, din fericire, există o modalitate rapidă de a opri aplicațiile de fundal.

 

Cum să dezactivați Actualizarea aplicației în fundal pe iPhone și iPad

 

Accesați Setări > General > Actualizare aplicație în fundal.

Atingeți Reîmprospătarea aplicației în fundal > Dezactivat pentru a dezactiva complet Actualizarea aplicației în fundal.

 

Cum să dezactivați Actualizarea aplicației în fundal pentru o anumită aplicație de pe iPhone și iPad

Dacă să ai e-mail-uri actualizate este o prioritate pentru tine, dar a ști ce se întâmplă pe Twitter în fiecare moment nu este, poți alege să personalizezi și ce aplicații au și care nu au activată Actualizarea aplicației în fundal, în funcție de obiceiurile tale de utilizare. Iată cum:

 

Accesați Setări > General > Actualizare aplicație în fundal.

Din lista de aplicații afișată, utilizați comutatorul pentru a activa sau dezactiva Actualizarea aplicației în fundal pentru fiecare aplicație.

 

Cum să dezactivați utilizarea datelor de fundal pe Samsung Galaxy

Deschide Setări, apoi atinge Conexiuni > Utilizare date.

Din secțiunea Mobile, atingeți Utilizarea datelor mobile.

Selectați o aplicație de sub graficul de utilizare.

Dezactivați Permiteți utilizarea datelor în fundal.

Urmați acești pași pentru fiecare aplicație pe care doriți să o restricționați de la reîmprospătarea în fundal.

 

Cum să dezactivați datele aplicației de fundal pe Google Pixel

Atingeți Setări > Rețea și internet > Economizor de date.

Atingeți comutatorul pentru a-l porni.

 

Cum să schimbi permisiunile de locație Facebook

 

Faptul că aplicația Facebook caută în mod constant informațiile despre locație poate fi un consumator de baterie și s-ar putea să vă facă puțin inconfortabil cu privire la confidențialitatea dvs. Puteți dezactiva complet permisiunile pentru locație sau puteți permite permisiunea numai în timp ce utilizați aplicația. Iată cum:

 

În aplicația Facebook, atingeți Meniu și apoi atingeți pictograma roată.

Sub Setări și confidențialitate, accesați Permisiuni și alegeți Locație.

Sub Servicii de localizare, atingeți Accesați Setările dispozitivului și veți fi direcționat la setările dispozitivului pentru a le ajusta. 

De acolo, puteți alege să dezactivați complet permisiunile de locație Facebook sau să le permiteți numai în timp ce utilizați aplicația.

 

Gestionați aplicațiile la care vă conectați folosind Facebook

 

Jucați jocuri sau folosiți aplicații care utilizează contul de Facebook pentru a vă conecta? Dacă da, aceste aplicații pot trimite semnale către Facebook pentru a vă verifica sau pentru a finaliza acțiuni în funcție de permisiunile pe care le-ați setat. Toate acele aplicații care contactează Facebook pot duce la rularea excesivă a aplicației Facebook în fundal și la descărcarea bateriei. 

 

Cum să vezi aplicațiile și site-urile web conectate la Facebook:

În aplicația Facebook, atingeți Meniu și apoi atingeți pictograma roată.

Sub Permisiuni, selectați Aplicații și site-uri web.

Veți vedea o listă a aplicațiilor și site-urilor web care utilizează datele dvs. de conectare Facebook pentru a acorda acces. 

Atingeți o aplicație și selectați Eliminați dacă nu mai doriți să utilizați Facebook pentru a vă conecta. 

 

Dezactivează notificările aplicației Facebook

 

Credeți sau nu, permiterea aplicației Facebook să trimită notificări poate avea un impact asupra duratei de viață a bateriei. Pentru a le dezactiva:

 

Accesați Setările telefonului dvs.

Selectați Notificări. Derulați în jos până când vedeți aplicația Facebook, apoi dezactivați Permiteți notificări.