6 moduri de a obtine cele mai bune rezultate de la ChatGPT

6 moduri de a obtine cele mai bune rezultate de la ChatGPT

ChatGPT, puternicul chatbot AI de la Open AI, se bucura de o adoptare rapida si masiva online. Aproape toata lumea este interesata de asta. Profesorii il folosesc. Avocatii il folosesc. Programatorii si creatorii de continut nu sunt lasati afara. ChatGPT este ca un instrument de rezolvare pentru oricine are o problema care poate fi prezentata concis in cuvinte.

 

Cu toate acestea, pur si simplu aruncarea de intrebari aleatorii la ChatGPT nu va va oferi rezultatele incredibile de care oamenii se bucura. Pentru astfel de rezultate interesante, aveti nevoie de cateva hack-uri ChatGPT. Si daca va intrebati cum sa procedati, iata sase tehnici ChatGPT de incercat.

 

Parafrazati intrebarile fara raspuns pentru a obtine un raspuns

ChatGPT este incredibil de inteligent, dar tot nu poate intelege toate cererile intr-un mod in care un om ar putea. Daca ii arunci o intrebare si refuza sa raspunda sau da un raspuns gresit, nu inseamna neaparat ca nu poate raspunde corect. Ar putea fi pentru ca intrebarea este formulata intr-un mod pe care nu il poate intelege. Incercati sa parafrazati intrebarile in mod repetat ori de cate ori intalniti situatii in care ChatGPT ofera raspunsuri gresite sau refuza sa ofere unul.

 

Solicitati ChatGPT sa „Continue” raspunsurile intrerupte

Uneori, atunci cand ChatGPT proceseaza o solicitare care necesita un raspuns foarte lung, raspunsul poate fi intrerupt la jumatate. O remediere usoara pentru asta? Pur si simplu solicitarea ChatGPT cu „Continuare” pentru text normal sau „Continuare cod” pentru un bloc de cod intrerupt va arata magia.

 

Condimentati conversatiile cu emoji

Modelele AI precum ChatGPT nu au sentimente sau emotii personale. Acest lucru ar putea face conversatia obisnuita cu chatbot-ul sa fie putin prea robotica. Cu toate acestea, puteti condimenta lucrurile, solicitand pur si simplu ChatGPT sa foloseasca emoji-ul potrivit in raspunsurile sale.

 

Pentru un instrument robot care nu are emotii, ChatGPT este incredibil de bun la alegerea setului potrivit de emoji-uri, asa ca profitati de el. De exemplu, puteti determina ChatGPT sa foloseasca emoji-uri in toate raspunsurile sale, solicitand pur si simplu: „De acum inainte, foloseste emoji-uri adecvate in toate raspunsurile tale pana ti se cere sa nu mai faci acest lucru”.

 

6 moduri de a obtine cele mai bune rezultate de la ChatGPT

 

Descrieti o complexitate preferata a raspunsului

Daca ii cereti lui ChatGPT sa explice calculul cuantic, probabil ca v-ar oferi un raspuns similar cu ceea ce a predat deja profesorul dvs in scoala. Sau poate un raspuns in stil Wikipedia cu o multime de termeni complicati pe care nu ii intelegeti. Nu trebuie sa fie asa. Puteti solicita ChatGPT sa ofere raspunsuri la nivelul de complexitate preferat. Cum? Descrieti nivelul de complexitate al solicitarilor dvs.

 

Unele optiuni de complexitate la indemana includ:

 

Explica-mi ca si cum am cinci (ani)

Explicatcu exemple care pot fi identificate

Explica asa cum i-ati explica unui fermier (puteti inlocui fermierul cu orice profesie cu care sunteti familiarizat)

Explicatin termeni fotbalistici (puteti inlocui fotbalul cu orice sport cu care sunteti familiarizat)

 

6 moduri de a obtine cele mai bune rezultate de la ChatGPT

 

Obtineti un raspuns specific industriei sau de nisa

ChatGPT este un chatbot de uz general . Ca urmare, raspunsurile sale sunt destul de generalizate si pot include uneori cuvinte sau concepte care nu sunt relevante pentru contextul actual sau nisa dvs. de interes. Din fericire, cu simple ajustari, puteti face ChatGPT sa isi ajusteze raspunsurile pentru a se alinia cu o anumita industrie, nisa sau profesie.

 

De exemplu, daca doriti o conversatie despre profesia juridica, probabil ca veti dori ca ChatGPT sa foloseasca limbajul juridic mai degraba decat cuvintele generale in limba engleza. Pentru a realiza acest lucru, va trebui sa solicitati ChatGPT sa actioneze ca o entitate juridica, urmat de instructiuni mai specifice care sa il ajute sa ofere si mai multe raspunsuri specifice contextului si industriei. Cateva exemple bune includ:

 

Vreau sa te comporti ca un analist de fotbal

Vreau sa te comporti ca un povestitor

Vreau sa te comporti ca un avocat

Puteti fi creativ cu modul in care vreti sa actioneze ChatGPT. Daca aveti nevoie de mai mult ajutor, repo-ul Awesome ChatGPU Promps GitHub este plin de idei despre cum sa faceti ChatGPT sa se comporte ca cineva sau ceva.

 

Obtineti ChatGPT sa raspunda in stiluri specifice

Asa cum puteti determina ChatGPT sa actioneze ca o entitate, il puteti, de asemenea, sa ofere raspunsuri in anumite stiluri. Ce fel de stiluri? Ei bine, este doar o chestiune de imaginatie. De exemplu, daca ii solicitati sa scrie o poezie, ii puteti cere sa scrie in stilul lui Shakespeare. Daca ii cereti sa scrie o melodie, ii puteti cere sa fie in stilul muzicianului sau compozitorului dvs preferat. Cateva exemple de sugestii pentru inspiratie includ:

 

Scrie o poezie de dragoste in stilul lui Shakespeare

Scrieti o introducere a unei carti intitulata „Ingerul mortii” in stilul lui Harold Pinter

 

6 moduri de a obtine cele mai bune rezultate de la ChatGPT

 

Fiti creativ pentru a va bucura de ChatGPT

Unul dintre cele mai bune lucruri despre ChatGPT este ca nu exista reguli stricte. Nu trebuie neaparat sa urmati o formula rigida pentru a utiliza chatbot-ul AI. Cat de mult puteti folosi chatbot-ul se rezuma la cat de creative pot deveni solicitarile dvs.