Actualizare Windows 11 24H2: la revedere Cortana, WordPad, aplicații Sfaturi – Hello Streamlined Experience

Actualizare Windows 11 24H2: la revedere Cortana, WordPad, aplicații Sfaturi – Hello Streamlined Experience

Într-o mișcare de simplificare a experienței Windows 11, Microsoft elimină mai multe aplicații cu viitoarea actualizare 24H2. Aceste aplicații includ Cortana, asistentul digital fiind eliminat treptat în favoarea Copilot-ului alimentat de AI; WordPad, un editor de text de bază cu funcționalitate limitată; și aplicația Tips, care a oferit îndrumări introductive despre utilizarea funcțiilor Windows.

 

Eliminarea acestor aplicații urmează unei serii de anunțuri de la Microsoft de-a lungul anului trecut.

 

În octombrie, compania a început să elimine aplicația autonomă Cortana din versiunile de previzualizare. În mod similar, în septembrie și noiembrie au fost afișate anunțuri privind retragerea WordPad și a aplicației Tips. Utilizatorii care fac upgrade la Windows 11 24H2 vor găsi aceste aplicații eliminate automat din sistemele lor. Această decizie se aliniază cu strategia continuă a Microsoft de a elimina funcții cu rate scăzute de utilizare și de a promova funcționalități mai noi. Introducerea Copilot ca înlocuitor pentru Cortana exemplifică această abordare. Utilizatorii Windows Insider și clienții comerciali pot accesa acum actualizarea Windows 11 24H2 prin canalele desemnate din setările Windows Update sau serviciile de actualizare specifice companiei.

 

Acest efort de eficientizare şi eliminare a aplicaţiilor Cortana, Wordpad şi Tips cu ultimul update Windows 11 24H2 vin ca urmare a unei situații similare în 2017.

 

Atunci Microsoft a anunțat planuri de a elimina aplicația clasică Windows Paint. Cu toate acestea, datorită feedback-ului semnificativ al utilizatorilor, Microsoft a inversat cursul și a făcut Paint disponibil prin Microsoft Store. Rămâne de văzut dacă Microsoft va lua în considerare feedback-ul similar al utilizatorilor cu privire la eliminarea Cortana, WordPad și a aplicației Tips.

 

Prin eliminarea acestor aplicații subutilizate, Microsoft își propune să ofere o experiență Windows 11 mai concentrată și mai eficientă, acordând prioritate funcțiilor cu utilizare mai mare și promovând funcționalități mai noi. Această actualizare este acum disponibilă pentru cei care adoptă timpuriu și pentru utilizatorii de afaceri, cu o lansare mai amplă așteptată în lunile următoare.