Ce sa faci daca laptopul se inchide singur ?

Ce sa faci daca laptopul se inchide singur ?


De multe ori clientii care ne trec pragul se plang ca laptopul se opreste brusc. In toate cazurile facem diagnostic gratuit si propunem solutii optime, la preturi rezonabile.

Daca si laptopul dumneavoastra se inchide singur, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le aveti in vedere.

1. Supraincalzirea este cea mai frecventa cauza pentru aceasta problema.

Laptopurile se defecteaza destul de usor pentru ca sunt echipamente fragile ce incorporeaza o multime de componente mici si foarte inghesuite. Noile generatii de laptopuri vin in configuratii foarte puternice, bine echipate cu memorie, procesor si placa video, lucru care aduce cu sine un consum mai mare de energie. Energie = degajare de caldura. In acest caz nu e de mirare ca laptopul se inchide singur. Incearca sa se protejeze si sa va anunte ca ceva este in neregula cu el. Totusi faptul ca laptopul se incalzeste nu este ceva neaparat rau. Problema este ca praful care se tot aduna in interior si se depune pe ventilatoare, poate duce la o temperatura foarte mare.

Daca laptopul se inchide singur, primul lucru pe care puteti sa-l faceti este sa verificati ventilatorul. De obicei acesta este pozitionat pe spatele laptopului. Puneti mana in acea zona. Este fierbinte?

Procesorul si cipul grafic emana cea mai mare cantitate de caldura. Daca sunteti curios, puteti incerca sa masurati temperatura pieselor din laptop cu un program gratuit pe care il gasiti pe internet. Se numeste HWmonitor. Acesta va poate indica daca piesele sunt mult prea fierbinti.

Daca ventilatorul nu merge corespunzator se produce o supraincalzire la nivelul laptopului, iar acesta se va opri singur. Pentru curatare laptop de praf accesati https://www.onlaptop.ro/curatare-laptop/

2. O alta cauza pentru care laptopul se inchide singur este faptul ca bateria s-a terminat.

De fapt, acesta ar trebui sa fie primul lucru pe care sa-l verificati, cu toate ca majoritatea laptopurilor sunt astfel proiectate incat sa va atentioneze atunci cand bateria se epuizeaza si necesita incarcare. Problema reala apare atunci cand bateria se defecteaza (nu se mai incarca cu tensiune) si se descarca instant. Vi se pare ca e plina, dar de fapt ea nu mai tine deloc.

3. Daca incarcatorul este defect, atunci laptopul se poate inchide singur.

Este nevoie sa testati cu un alt alimentator, dar acesta sa fie compatibil, in caz contrar existand riscul sa ardeti placa de baza.

4. Alte cauze daca laptopul se inchide singur: probleme de soft (virusi), drivere neinstalate sau instalate eronat, probleme cu unele fisiere de sistem, alte programe si aplicatii.

Pentru orice probleme ce necesita interventii de specialitate va rugam sa ne contactati la +40-786.191.729 si +40-761.431.576 sau sa ne scrieti pe email http://www.onlaptop.ro/localizare/

Speram sa iti fie de ajutor acest articol, poate esti interesat si de alte articole pe aceasta tema :

Laptopul se inchide in timp ce ma joc – Cauze si solutii

De ce mi se inchide laptopul dupa 20 de minute?

Cat costa sa cureti laptopul de praf?Produse recomandate