Cele mai bune 3 alternative la ChatGPT

Cele mai bune 3 alternative la ChatGPT

De la lansarea sa publica in noiembrie 2022, ChatGPT, fascinantul chatbot AI de la OpenAI, a crescut in popularitate. Fluxurile retelelor sociale sunt pline de lucruri incredibile pe care oamenii le fac cu chatbot-ul. Solicitanti de locuri de munca, programatori, profesori de liceu, creatori de continut — profesionistii din aproape toate domeniile gasesc cele mai bune utilizari.

 

Cu toate acestea, atunci cand un instrument ocupa centrul atentiei, este usor sa pierdeti evidenta alternativelor care ar putea oferi o valoare egala sau chiar mai buna. Am reunit trei dintre cele mai bune alternative ChatGPT pe care le puteti folosi chiar acum.

 

1.Chatsonic

Tehnologia de baza din spatele ChatGPT (care este GPT 3.5) este aceeasi tehnologie care alimenteaza Chatsonic, facandu-l la fel de interesant ca ChatGPT insusi. In loc sa fie doar o clona a ChatGPT, Chatsonic face un pas mai departe si se bazeaza pe abilitatile ChatGPT in timp ce remediaza unele dintre limitarile celui din urma.

 

Daca intrebi pe ChatGPT cine a castigat Cupa Mondiala 2022, nu ar sti. Te-ai astepta ca un model AI puternic, cum ar fi ChatGPT, sa raspunda intr-o clipa la aceasta intrebare simpla. Cu toate acestea, deoarece baza de cunostinte a ChatGPT are o data limita de 2021, modelul AI nu poate raspunde la intrebari despre nimic din ceea ce s-a intamplat dupa 2021.

 

Cele mai bune 3 alternative la ChatGPT

 

Mai rau, ChatGPT nu poate accesa datele de pe internet in timp real. Aceasta inseamna ca nu poate accesa World Wide Web pentru a prelua orice informatii despre evenimente recente care nu sunt incluse in datele sale.

 

Aici Chatsonic depaseste ChatGPT. Chatsonic poate accesa internetul si poate extrage informatii din Knowledge Graph de la Google pentru a crea raspunsuri imbunatatite, care sunt la zi si mai conforme cu evenimentele recente. Desigur, l-am intrebat pe Chatsonic cine a castigat Cupa Mondiala din 2022 si cine a primit premiul pentru cel mai bun jucator - nu a dezamagit.

 

Cele mai bune 3 alternative la ChatGPT

 

O alta problema vizibila cu ChatGPT este ca nu poate genera imagini. Deoarece OpenAI este o greutate grea in artele AI, este putin confuz de ce modelul sau ChatGPT nu poate crea imagini. Probabil ca exista explicatii tehnice pentru asta, dar este o problema totusi. Pe de alta parte, Chatsonic poate crea arta digitala din solicitari. Utilizeaza atat Stable Diffusion, cat si API-urile DALL-E pentru a genera arta AI uimitoare.

 

Cele mai bune 3 alternative la ChatGPT

 

Desi ChatGPT are o interfata de utilizator simpla si intuitiva, exista cateva functii care ar putea face experienta utilizatorului si mai buna. Chatsonic adauga unele dintre acestea. Daca v-ati saturat de tastare continua, Chatsonic poate folosi comenzi vocale si, daca este necesar, poate raspunsude si vocal, la fel cum ati face cu Siri si Google Assistant. Exista, de asemenea, o functie care va ajuta sa partajati, sa editati si sa descarcati conversatiile dvs. cu chatbot-ul AI.

 

Cu toate acestea, Chatsonic nu este deloc roz. Spre deosebire de ChatGPT, Chatsonic este un serviciu platit. Primiti jetoane alocate si, odata ce nu mai aveti jetoane, va trebui sa achizitionati noi credite. De asemenea, in comparatie cu ChatGPT, Chatsonic nu este grozav cu codurile de computer.

Am cerut ChatGPT sa rezolve diferite probleme in PHP, JavaScript si HTML. Raspunsurile ChatGPT au fost mai „complete” si formatate corect in toate cazurile, desi nu neaparat mai precise.

 

Veti gasi ca raspunsurile ChatGPT sunt mai detaliate si mai lungi decat cele ale Chatsonic. In mai multe cazuri, Chatsonic tinde sa-si rezume raspunsurile. S-ar putea sa functioneze pentru unii oameni, dar nu ni s-a parut util atunci cand aveam nevoie de un raspuns lung. Cu toate acestea, lasand aceste limitari deoparte, Chatsonic este interesant si una dintre cele mai bune alternative ChatGPT pe care le puteti gasi.

 

2.GPT-3 Playground

 

Cele mai bune 3 alternative la ChatGPT

 

Chiar inainte ca ChatGPT sa devina viral, a existat GPT-3 Playground, o platforma pentru care publicul sa se joace cu modelul OpenAI GPT-3 AI. Din pacate, instrumentul nu a creat atat de mult zgomot ca ChatGPT. Acest lucru se datoreaza partial interfetei sale de utilizator mai degraba tehnice si lipsei de publicitate.

 

In mod ironic, desi ChatGPT primeste o mare parte din centrul atentiei, GPT-3 este un model AI mult mai mare si semnificativ mai puternic. Este, fara indoiala, unul dintre cele mai puternice modele de limbaj AI din jur.

ChatGPT este ca o iteratie a modelului GPT-3 care a fost optimizat si ajustat pentru a fi mai conversational si mai uman in raspunsul sau. Poate intelege mai bine intentia umana, poate oferi raspunsuri specifice contextului si poate sustine conversatii coerente.

 

Va puteti imagina GPT-3 Playground ca ChatGPT pentru utilizatorii cu putere. Il puteti modifica pentru a face ceea ce face ChatGPT si chiar mai mult. Exista mai multe optiuni si setari pentru a personaliza modelul AI pentru a se comporta asa cum doriti.

 

Exista, de asemenea, unele diferente in natura raspunsului pe care il veti obtine de la ambele modele demonstrative. In timp ce ChatGPT va refuza sa raspunda la intrebari despre unele subiecte sensibile, instrumentul GPT-3 Playground este mai putin probabil sa refuze sa raspunda la intrebari.

 

3.YouChat

 

YouChat, ca orice alta alternativa ChatGPT de pe lista noastra, este alimentat de modelul OpenAI GPT-3.5 AI. Acest lucru ii ofera capabilitati similare cu ChatGPT. Are o interfata eleganta, colorata si este impletit perfect in motorul de cautare You.com.

 

Drept urmare, YouChat poate actiona ca un motor de cautare care va ofera o lista de link-uri catre pagini web indexate relevante pentru interogarea dvs. Sau puteti obtine raspunsurile conversationale tipice in stil ChatGPT pentru intrebari. Daca sunteti in cautarea unui motor de cautare si a unui chatbot precum ChatGPT intr-un singur produs, atunci YouChat este o optiune excelenta.

 

Cele mai bune 3 alternative la ChatGPT

 

Din pacate, YouChat este afectat de limitarile GPT-3.5, care este tehnologia sa de baza. Retineti ca GPT-3.5 si toate modelele asociate nu pot oferi raspunsuri precise la evenimentele care au avut loc dupa 2021 (care este data limita a bazei de cunostinte).

 

Ca rezultat, daca puneti intrebari YouChat despre evenimentele recente, pregatiti-va pentru rezultate imprevizibile. In timp ce ChatGPT va refuza sa raspunda la intrebari legate de evenimentele de dupa 2021, YouChat ar putea incerca sa raspunda la astfel de intrebari cu variante gresite.

 

Cu toate acestea, YouChat are in continuare avantaj fata de ChatGPT atunci cand vine vorba de gestionarea interogarilor despre evenimente recente. Am cerut YouChat si ChatGPT sa compare smartphone-urile iPhone 13 Pro si iPhone 14 Pro.

 

Cele mai bune 3 alternative la ChatGPT

 

YouChat a facut un efort decent pentru a face o comparatie.

 

Cele mai bune 3 alternative la ChatGPT

 

ChatGPT, pe de alta parte, a spus pur si simplu ca nu poate oferi un raspuns adecvat.

 

Pe langa dificultatile de a face fata interogarilor legate de evenimente recente si alte cateva limitari, YouChat este o alternativa solida ChatGPT.

 

ChatGPT: O privire asupra a ceea ce urmeaza

De cand OpenAI si-a deschis publicului cel mai recent model de inteligenta artificiala, companiile de tehnologie l-au experimentat si le-au ajustat fin in mai multe scopuri. Desi ChatGPT este inca unic in multe privinte, veti gasi o mana de instrumente care ofera capabilitati si caracteristici similare online.

 

​​​​​​Pe termen lung, vor exista si mai multe alternative ChatGPT, pe masura ce mai multi dezvoltatori folosesc tehnologia care alimenteaza ChatGPT pentru a crea produse si mai uimitoare.