Cine vrea să folosească Windows 10 după 2025 va trebui să plătească

Cine vrea să folosească Windows 10 după 2025 va trebui să plătească

Cine vrea să folosească Windows 10 după 2025 va trebui să plătească. Care sunt prețurile anunțate de Microsoft?

Cei de la Microsoft au anuntat ca utilizatorii ce vor sa foloseasca Windows 10 dupa anul 2025, vor trebui sa plateasca. Da, ati inteles bine, daca vei mai folosi Windows 10 dupa anul 2025, pentru a putea face actualizarile necesare pentru securitatea datelor si a pc-ului sau laptopului tau va trebui sa platesti pentru asta. Preturile nu sunt deloc ieftine.

Windows 10 va pierde suportul official din partea Microsoft in anul 2025 deoarece se doreste migrarea pe Windows 11, unde intreaga Echipa Microsoft depune efort maxim pentru dezvoltarea si mentinerea sistemului de operare Windows 11 cat mai perfect pentru utilizatori.

Este bine de stiut, ca anumite procesoare mai vechi nu sunt compatibile cu Windows 11, acesta fiind si motivul pentru care Windows 11 a fost lansat si persoanele au migrat la acesta mai lent.

Între timp, utilizatorii au început să facă upgrade la sisteme mai noi și să migreze către Windows 11. Anul trecut, Microsoft a anunțat un program de asistență extinsă pentru Windows 10. Acest program le va permite utilizatorilor să plătească pentru actualizările de securitate după ce suportul oficial se va încheia în 2025.

Microsoft a dezvăluit structura de prețuri pentru acest program destinat clienților comerciali. Prețurile încep de la 61 de dolari per dispozitiv și se vor dubla în fiecare an timp de trei ani.

Conform Windows Central, Programul de Asistență Extinsă pentru Windows 10 va permite clienților comerciali să achiziționeze trei ani de actualizări suplimentare de securitate. Acest program este util pentru companiile și clienții care nu sunt încă pregătiți să își actualizeze flota de laptopuri și computere la Windows 11. Prețul de pornire este de 61 de dolari per dispozitiv în primul an, dar costul se dublează în fiecare an. Astfel, în al doilea an, prețul va fi de 122 de dolari per dispozitiv, iar în al treilea an, costul va ajunge la 244 de dolari per dispozitiv.

Pentru prima dată, Microsoft va permite și utilizatorilor individuali să se aboneze la programul de asistență extinsă. Aceasta este o noutate majoră, deoarece până acum doar companiile aveau acces la astfel de programe extinse de suport. Este un program costisitor, menit să încurajeze cât mai mulți oameni să facă upgrade la Windows 11, care beneficiază de suport deplin și primește actualizări gratuite de securitate. Utilizatorii Windows 10 cu hardware compatibil Windows 11 ar trebui să facă trecerea la Windows 11 înainte de octombrie 2025 pentru a evita costurile suplimentare pentru aceste actualizări de securitate.

Ce înseamnă pentru companii?

Pentru companii, acest program de asistență extinsă vine cu provocări și oportunități. În timp ce costurile pot fi semnificative, acestea oferă o soluție temporară pentru companiile care nu sunt pregătite să facă upgrade la Windows 11 din diverse motive, inclusiv compatibilitatea hardware sau aplicațiile critice care nu sunt încă optimizate pentru noul sistem de operare.

Pe termen lung, însă, companiile vor trebui să planifice actualizările necesare pentru a migra la Windows 11, asigurându-se că hardware-ul și software-ul sunt compatibile și optimizate pentru a funcționa fără probleme. Acest lucru implică investiții suplimentare, dar și beneficii pe termen lung, cum ar fi securitatea îmbunătățită și accesul la noile funcționalități și inovații tehnologice oferite de Windows 11.

Impactul asupra utilizatorilor individuali

Pentru utilizatorii individuali, posibilitatea de a se abona la programul de asistență extinsă poate fi o opțiune utilă pentru cei care nu doresc să facă upgrade imediat la Windows 11. Totuși, costurile crescute anual ar putea deveni prohibitive pentru mulți. Este important ca utilizatorii să evalueze beneficiile și costurile asociate cu menținerea Windows 10 și să ia în considerare avantajele migrării la Windows 11, care include suport continuu și actualizări de securitate gratuite.

Ce masuri ar trebuii sa iei inainte de octombrie 2025 pentru a nu trebuii sa platesti pentru Windows 10?

Pentru a evita costurile suplimentare asociate cu actualizările de securitate pentru Windows 10 după octombrie 2025, este esențial să planifici din timp și să iei măsurile necesare pentru a migra la Windows 11. Iată câteva acțiuni pe care le poți considera:

  • Achiziționează un sistem compatibil cu Windows 11: Dacă hardware-ul tău actual nu îndeplinește cerințele minime pentru Windows 11, poate fi necesar să investești într-un nou computer sau laptop. Asigură-te că verifici specificațiile necesare și că achiziționezi un sistem care este complet compatibil cu Windows 11 pentru a beneficia de toate avantajele și actualizările viitoare.
  • Instalează Windows 11 mai devreme de octombrie 2025: Dacă sistemul tău curent este compatibil cu Windows 11, planifică instalarea acestuia înainte de termenul limită. Procedând astfel, vei evita orice costuri suplimentare pentru actualizările de securitate și vei avea un sistem de operare actualizat și securizat.

Dacă întâmpini dificultăți în achiziționarea unui nou sistem sau în instalarea noului sistem de operare, sau dacă nu ești sigur dacă sistemul tău actual este compatibil cu Windows 11, te invităm să apelezi la serviciile noastre:

Instalare Windows: Servicii profesionale pentru instalarea Windows 11 pe sistemele tale, asigurându-ne că totul funcționează perfect.

Configurații PC Custom: Consultanță și servicii personalizate pentru configurarea și achiziționarea de PC-uri care să îndeplinească toate cerințele tale.

Alte servicii: Diverse alte servicii tehnice pentru a te asigura că sistemele tale sunt optimizate și funcționale.

Contactează-ne pentru asistență și vom fi bucuroși să te ajutăm să faci tranziția la Windows 11 fără probleme.