Cum sa: Vreau sa conectez MAC-ul la un monitor extern. Cum se face?

Cum sa: Vreau sa conectez MAC-ul la un monitor extern. Cum se face?

Aflati cum sa conectati un monitor extern la MacBook Air, MacBook Pro sau orice alt Mac.

 

MacBook-urile Apple sunt excelente pentru a lucra intr-o varietate de locuri. Le poti lua in cafenele sau in diferite camere din casa pentru a continua sa lucrezi.

 

Daca nu aveti nevoie sa fiti mobil sau sa aveti un iMac, lucrul pe un singur ecran poate fi dificil, mai ales daca utilizati mai multe ferestre si file mari.

 

Din fericire, va puteti conecta Mac-ul la un monitor extern si puteti lucre astfel pe un al doilea ecran. Suntem aici pentru a va spune cum sa faceti asta si ce sa cautati daca cumparati un monitor pentru Mac.

 

Verifica porturile de pe monitor si Mac

 

Cum sa: Vreau sa conectez MAC-ul la un monitor extern. Cum se face?

 

Pentru a conecta un monitor la Mac, trebuie sa stii cu ce porturi lucrezi. Cele mai multe Mac-uri moderne au porturi USB-C pentru conectarea accesoriilor si perifericelor precum un monitor.

 

MacBook-urile de ultima generatie, cum ar fi modelele MacBook Pro de 14 si 16 inchi si Mac-urile desktop, cum ar fi Mac mini, Mac Studio si Mac Pro, au, de asemenea, un port HDMI care merita luat in considerare atunci cand incerci sa te conectezi un monitor extern.

 

In ceea ce priveste monitoarele, cele mai moderne vor avea probabil porturi HDMI pentru intrare video. Unele monitoare pot avea DisplayPort impreuna cu porturile USB-C, dar acest lucru este mai putin frecvent decat HDMI. Un monitor mai vechi, pe de alta parte, poate folosi un port DVI sau VGA.

 

Cum sa: Vreau sa conectez MAC-ul la un monitor extern. Cum se face?

 

Daca nu aveti inca un monitor, va recomandam sa cunmparati unul cu aceleasi porturi ca cele de pe Mac-ul dvs., deoarece acest lucru simplifica cu adevarat acest proces si reduce numarul de cabluri si adaptoare de care aveti nevoie.

 

Cumpara cablurile si adaptoarele potrivite

 

Odata ce stii cu ce porturi lucrezi, trebuie doar sa cumperi cablurile video potrivite pentru ele. In unele cazuri, este la fel de usor ca doar cumpararea unui singur cablu. In alte cazuri, este posibil sa trebuiasca sa investesti si in adaptoare care permit sa conectezi un cablu in doua porturi diferite.

 

Cum sa: Vreau sa conectez MAC-ul la un monitor extern. Cum se face?

 

Cel mai probabil vei avea nevoie de un adaptor daca Mac-ul tau nu are un port HDMI. Din fericire, adaptoarele HDMI la USB-C sunt destul de comune si le poti cumpara atat de la Apple Store cat si de la comerciantii terti.

 

Asigura-te ca iei in considerare lungimea cablurilor inainte de a le cumpara. In general, este mai bine sa cumperi ceva lung, deoarece vei putea muta lucrurile in jurul unui birou sau mesei mai usor. De asemenea, poti rearanja lucrurile cand ai nevoie.

 

De asemenea, este mult mai simplu sa acoperi sau sa ascunzi cabluri lungi decat sa lucrezi cu cabluri prea scurte pentru a conecta confortabil doua aparate. Cablurile mai scurte se pot elibera; cablurile lungi nu vor face asta!

 

Conecteaza totul si configureaza setarile

 

Odata ce cunosti porturile si ai cablurile corespunzatoare pregatite, urmatorul pas este sa conectezi cablurile si sa incepi sa utilizezi monitorul cu Mac.

 

In primul rand, asigura-te ca monitorul are cablul de alimentare conectat si este pornit. Apoi, conecteaza cablul de la Mac la monitor.

 

Pe un desktop Mac fara afisaj incorporat, nu ar trebui sa faceti mai mult decat sa conectati cablul (sau cablul cu un adaptor). In acel moment, ecranul va clipi negru pentru o secunda, iar ecranul monitorului ar trebui sa se porneasca.

 

Daca este un MacBook sau iMac, veti vedea o continuare a afisajului incorporat. In functie de locul in care va configurati monitorul in raport cu laptopul – la dreapta, la stanga sau chiar deasupra sau dedesubtul acestuia – veti dori sa ajustati modul in care functioneaza ecranele pentru a imita ceea ce se intampla in viata reala.

 

Daca MacBook-ul dvs. crede ca monitorul este la dreapta cand este intr-adevar la stanga, va trebui totusi sa va mutati cursorul pana la capat pentru a ajunge la monitor. Acest lucru poate fi dezorientator si cu siguranta va stirca fluxul de lucru daca va mutati mult intre afisaje.

 

Pentru a remedia sau a evita acest lucru, mergeti la Setari sistem > Afisari. Veti vedea afisajul incorporat al Mac-ului si monitorul extern listate in fereastra ca doua file. Puteti sa dati click pe fiecare dintre ele si sa le reglati luminozitatea si profilul de culoare.

 

Cum sa: Vreau sa conectez MAC-ul la un monitor extern. Cum se face?

 

De asemenea, puteti seta rezolutia, rotatia si rata de reimprospatare ale monitorului extern si puteti ajusta dimensiunea generala a textului prezentata in afisajul incorporat.

 

Cum sa: Vreau sa conectez MAC-ul la un monitor extern. Cum se face?

 

Pentru a schimba aranjamentul ecranului incorporat al Mac-ului si al monitorului extern, faceti click pe butonul Aranjati de sub previzualizarile afisajului. Apoi, faceti click si trageti pe cele doua casete care reprezinta afisajul Mac-ului si monitorul extern, astfel incat acestea sa fie pozitionate pentru a se potrivi cu modul in care arata unul langa altul in viata reala.

 

Cand ferestrele sunt in pozitiile corecte, faceti click pe Terminat. In fereastra Aranjare afisari, este posibil sa observati ca un ecran are o bara alba in partea de sus, iar celalalt nu. Aceasta bara determina ce ecran este afisajul „principal”, care este cel care afiseaza Dock-ul si notificarile pe masura ce utilizati Mac-ul.

 

Cum sa: Vreau sa conectez MAC-ul la un monitor extern. Cum se face?

 

Pentru a schimba ce ecran este afisajul principal, faceti click si trageti bara alba pe orice caseta de afisare doriti sa fie.

 

De asemenea, puteti schimba afisajul principal din fereastra Afisaje. Sub fila Afisaj incorporat faceti click pe meniul drop-down de langa Utilizati ca si selectati Ecran principal sau Ecran extins .

 

Cum sa: Vreau sa conectez MAC-ul la un monitor extern. Cum se face?

 

De asemenea, puteti selecta Mirror for [External Monitor name] din acest meniu vertical, dar acest lucru impiedica monitorul extern sa actioneze ca o continuare a afisajului incorporat al Mac-ului dvs. In schimb, arata o copie exacta a ecranului Mac-ului dvs.

 

Cu toate acestea, oglindirea afisajului principal este perfecta daca conectati MacBook-ul la un ecran de televizor sau proiector si faceti o prezentare. Cu un monitor de computer, totusi, probabil ca cel mai bine este sa-l selectati ca afisaj principal sau extins si sa utilizati spatiul de lucru mai mare pe care monitorul il creeaza pentru dvs.

 

Depananarea afisajului unui monitor extern conectat la Mac

 

Daca monitorul dvs. extern ramane negru sau spune „nicio conexiune detectata” dupa ce v-ati conectat la Mac, asigurati-va ca aveti cablurile conectate complet la porturile lor. Daca sunt, incercati sa le deconectati si sa le conectati din nou. Puteti incerca sa conectati cablurile la alte porturi daca aveti cateva de acelasi tip pe oricare dispozitiv.

 

Inca nu se conecteaza? Incercati sa utilizati un cablu nou pentru a va conecta Mac-ul la un monitor extern. De asemenea, puteti incerca sa indreptati cablul original in cazul in care indoirile acestuia cauzeaza probleme.

 

Daca Mac-ul dvs. spune ca aveti un monitor conectat, dar monitorul este inca intunecat, apasati butonul de pornire al monitorului pentru a vedea daca aceasta este problema. De asemenea, incercati sa apasati orice buton de pe el care ii mareste luminozitatea.

 

Oricat de simplu este, deconectarea cablului de alimentare al monitorului si reconectarea acestuia poate rezolva problemele. Si daca puteti testa monitorul cu un alt laptop sau un computer pentru a va asigura ca monitorul este functional, este bine si asta.

 

Utilizarea unui monitor cu un Mac este usoara

 

Mac-urile (si monitoarele) vin cu diferite tipuri de porturi, in functie de modelul lor. Odata ce intelegeti acest lucru si aveti cablurile si adaptoarele adecvate, tot ce trebuie sa faceti este sa le conectati unul la celalalt pentru a incepe sa utilizati doua ecrane simultan.

 

Nu trebuie sa se opreasca aici - va puteti conecta la doua monitoare simultan sau chiar mai multe. Dar chiar si un singur ecran in plus poate face functionarea si redarea mult mai bine, asa ca speram sa-ti iei un monitor si sa-ti folosesti Mac-ul mai mult ca niciodata.