Curăţenia de primăvară e în toi? Nu uita de controlerul şi consola PS4

Curăţenia de primăvară e în toi? Nu uita de controlerul şi consola PS4

Dacă sunteți fani PlayStation 4, atunci controlerul este foarte utilizat. Și, deși vine des în contact cu microbii, este ușor să uiți să-l cureți. Dacă controlerul tău începe să arate murdar, este timpul pentru o curățare! Din fericire, indiferent dacă vrei să cureți controlerul PS4 din exterior sau din interior, procedura este destul de simplă. La fel de simplă este şi curăţarea consolei tale.

 

I.Cum să cureți un controler PS4

 

1.Curăţarea exteriorului controlerului

 

Se amestecă 1 parte apă cu 1 parte alcool izopropilic. Poţi pune amestecul într-un recipient cu pulverizator pentru o utilizare mai uşoară.

 

Pulverizează 2-3 jeturi de soluţie pe un prosop curat din microfibră. Șterge întreaga suprafață a controlerului. Odată ce partea curată a prosopului se murdărește, întoarce-l pe cealaltă parte.

De asemenea, poți folosi o cârpă moale sau un prosop de hârtie fără scame. Cu toate acestea, prosoapele din microfibră sunt mai bune la captarea murdăriei și la reducerea riscului de a zgâria părțile lucioase ale controlerului.

 

În acelaşi amestec înmoaie un beţişor cu tampon (clasicul beţişor de urechi) şi stoarce-l. Asigură-te că e stors şi aplatizează tamponul (astfel încât să poţi curăţa toate spaţiile mici de la butoane).

 

Șterge butoanele cu o cârpă sau un prosop curat când ai terminat.

 

Curăță interiorul golurilor butoanelor de declanșare. Scoate murdăria din interiorul golurilor trăgând-o ușor afară cu o scobitoare. După aceea, utilizează un tampon de bumbac nou cu alcool pentru a curăța toate golurile din fața butoanelor de declanșare.

 

Curăţenia de primăvară e în toi? Nu uita de controlerul şi consola PS4

 

Curăță porturile controlerului folosind un tampon de bumbac înmuiat în alcool. După ce tamponezi tamponul cu alcool, răsuceşte-l în mufa pentru căști. Nu îl forțați, doar aplică o cantitate ușoară de presiune. Pentru porturile „EXT” și Micro USB, strânge tamponul cu degetele. După aceea, frează interiorul porturilor deplasând tamponul la stânga și la dreapta.

Nu îţi face griji cu privire la spălarea alcoolului - se va evapora de la sine.

 

Curăţenia de primăvară e în toi? Nu uita de controlerul şi consola PS4

 

2.Curățarea interiorului controlerului

 

Scoate cele 4 șuruburi din spatele controlerului. Întoarce controlerul. Scoateți toate șuruburile rotind fiecare șurub în sens invers acelor de ceasornic cu o șurubelniță Phillips #0 cu cap plat.

Înlocuieşte șuruburile dacă sunt greu de rotit. Acestea sunt șuruburi cu cap plat Phillips M2X6.

 

Introdu o șurubelniță mică cu cap plat în cută și deschide-l. Apasă ferm șurubelnița între cute în orice punct de-a lungul controlerului. Începe să-l ridici până când piesele se deschid.

Fii blând când deschizi controlerul pentru a evita deteriorarea acestuia.

 

Curăţenia de primăvară e în toi? Nu uita de controlerul şi consola PS4

 

Scoate piesa din spate a controlerului, agitând-o în sus și jos. Ai grijă să nu scoți butoanele.

Trage cablul panglică din fanta conectorului. După deschiderea controlerului, ai grijă să nu îl rupi. Scoate-l ușor din fanta conectorului cu mâinile și pune partea frontală a controlerului deoparte.

Scoate piesa neagră de sub baterie trăgând-o în sus. Împinge conectorul bateriei afară din controler. Foloseşte o șurubelniță mică cu cap plat și scoate ușor conectorul, apoi scoatei bateria. După aceea, trage piesa neagră în sus. Continuă să îl tragi și să mișți-l ușor până când se desprinde.

Ai răbdare – pentru această piesă poate dura ceva timp să se desprindă.

 

Curăţenia de primăvară e în toi? Nu uita de controlerul şi consola PS4

 

Scoate șurubul mic din centrul PAL folosind o șurubelniță Phillips #0 cu cap plat. După aceea, scoate cablul panglică albastru de deasupra plăcii PAL.

Ați grijă să nu rupi firele care atașează PAL la baterie.

 

Acum poţi scoate butoanele L2 și R2, precum și suporturile de cauciuc, și butoanele individuale (un triunghi verde, un cerc roșu, o cruce albastră și un pătrat roz; un D-pad; un buton PlayStation; și stick-uri analogice).

 

Curăță fiecare piesă folosind 1 parte apă cu 1 parte alcool. Toarnă apa și alcoolul într-un castron mic. Udă un prosop din microfibră cu soluția și freacă ușor fiecare buton separat.

Poți folosi și un prosop fără scame sau o cârpă moale. Cu toate acestea, prosoapele din microfibră sunt mai eficiente în captarea murdăriei și scăderea riscului de zgâriere a pieselor.

 

Odată ce piesele sunt curățate, freacă ușor suprafața fiecăreia cu un prosop uscat din microfibră. După aceea, așează-le pe o suprafață curată timp de aproximativ 5 minute.

 

Reasamblează controlerul făcând paşii anteriori în ordine inversă.

 

II.Cum să cureți un PS4, PS4 Pro sau PS4 Slim

 

1.Curățarea Exteriorului PS4

 

Asigură-te că ai scos consola din priză şi ai deconectat toate cablurile.

Așează consola pe o suprafață curată.

Șterge PS4 cu o cârpă din microfibră pentru a îndepărta orice praf. Utilizează o cârpă curată și uscată pentru a șterge fiecare suprafață. Evită ștergerea prafului în oricare dintre porturi.

Ține PS4-ul sub o lumină puternică pentru a face praful mai ușor de văzut.

 

Termină prin curățarea zonei în care stă consola PS4. Lasă consola deoparte și șterge praful în zona în care se află în mod normal. De exemplu, dacă PS4 stă în mod normal sub televizor, curăță întreaga zonă de sub televizor până când se eliberează de praf. Acest lucru previne acumularea de praf suplimentar în PS4 nou curățat.

După ce cureți zona, așteaptă 1 oră înainte de a pune PS4 înapoi. Acest lucru permite depunerea prafului din aer.

 

Curăţenia de primăvară e în toi? Nu uita de controlerul şi consola PS4

 

2.Curățarea interiorului consolei PS4 și a ventilatoarelor

 

Nu face acest lucru decât dacă a trecut termenul de garanţie al consolei, şi, cel mai important, că ai cunoştinţele necesare. În caz contrar, te sfătuim să apelezi la o unitate service specializată.

 

Scoateți toate șuruburile din spatele PS4, apoi scoateți capacul inferior. Deconectați toate cablurile și accesoriile conectate la consolă, apoi puneți consola cu susul în jos pe o suprafață curată. Localizați cele patru șuruburi de pe spatele consolei. Unele dintre șuruburi vor fi acoperite cu autocolante de garanție. Scoateți autocolantele de garanție, apoi folosiți o șurubelniță Torx T8 sau T9 Torx pentru a slăbi șuruburile și a le scoate.  Ridicați cu grijă capacul inferior de pe consolă pentru a expune componentele interioare.

Dacă aveți un PS4 Pro sau PS4 Slim, îndepărtați capacul de jos trăgând cu grijă de colțuri până când se desface. Apoi glisați capacul înapoi pentru a-l scoate.

 

Curăţenia de primăvară e în toi? Nu uita de controlerul şi consola PS4

 

Utilizați aer comprimat pentru a curăța ventilatorul și alte componente interioare. Țineți recipientul de aer comprimat în poziție verticală cu vârful duzei la 5-6 inchi (13-15 cm) de consolă. Utilizați rafale scurte de aer pentru a îndepărta orice praf care s-a acumulat pe ventilator. Îndepărtați cât mai mult praf posibil pentru a vă asigura că ventilatorul produce un flux bun de aer. Apoi procedați la fel pentru celelalte componente.

Țineți întotdeauna recipientul în poziție verticală pentru a evita pulverizarea umidității.

 

Lăsați interiorul să se usuce la aer timp de 1 oră. Acest lucru permite evaporarea oricărei umidități din cutie. Evitați ștergerea componentelor interioare cu o cârpă, deoarece aceasta ar putea deteriora componentele electronice.

 

Așezați capacul pe consolă, apoi strângeți din nou șuruburile pentru a reasambla PS4. Coborâți cu atenție capacul la loc, exact așa cum era înainte de a-l scoate din consolă. Puneți șuruburile înapoi în fantele lor, apoi folosiți șurubelnița Torx T8 sau T9 Torx pentru a le strânge. Reconectați sursa de alimentare, cablul TV și alte accesorii, apoi porniți consola și jucați.

Consola dvs. ar trebui să funcționeze mai rece și mai silențios, mai ales dacă ați îndepărtat mult praf din ventilator.

Nu vă faceți griji dacă nu ați reușit să îndepărtați 100% din praf din interior. Atâta timp cât eliminați cea mai mare parte a prafului, consola dumneavoastră va funcționa mai bine datorită fluxului de aer îmbunătățit.

 

*sursa foto lifewire, digitaltrends, freepik