De ce se incinge telefonul? Ce sa faci daca telefonul tau se supraincalzeste!

De ce se incinge telefonul? Ce sa faci daca telefonul tau se supraincalzeste!

Telefoanele mobile sunt partenerii fiecarei persoane in viata de zi cu zi. Fie ca le folosim pentru a ne conecta cu prietenii sau familia, pentru a naviga pe internet, a ne juca sau a verifica informatii de care avem nevoie, vrem ca telefonul nostru sa functioneze bine mereu, dar de ce se incinge telefonul dupa ce il folosim intens sau mai putin intens?

Una dintre cele mai intampinate nemultumiri ale utilizatorilor de telefoane mobile este supraincalzirea telefoanelor dupa un anumit timp de utilizare.

In acest articol, am pregatit un ghid complet de care ai nevoie pentru a intelege de ce se incinge telefonul, si masuri pe care trebuie sa le iei imediat daca telefonul tau se supraincalzeste.

 • ● De ce se incinge telefonul?
 • ● Cum sa previi supraincalzirea telefonului tau?
 • ● Ce faci daca telefonul tau se incalzeste prea mult?
 • ● Solutii de reparatii pentru un telefon care se supraincalzeste
 • ● Este cazul sa apelezi la un specialist / service daca telefonul tau se incinge?

 

De ce se incinge telefonul? – Cauzele unui telefon supraincalzit!

De ce se incinge telefonul? Ce sa faci daca telefonul tau se supraincalzeste!

Telefonul se incinge din cauza procesorului

Procesorul telefonului functioneaza ca si creierul uman, acesta gestioneaza toate sarcinile, le gandeste si apoi trimite informatia catre restul componentelor hardware si software. Atunci cand folosesti aplicatii sau esti intr-un joc solicitant, procesorul si restul componentelor lucreaza intens, astfel genereaza caldura. Acestea fiind spuse, este normal ca telefonul sa se incinga atunci cand este folosit intens. Insa daca telefonul se incinge frecvent si fara motive, poate fi un semn ca procesorul este suprsaolicitat sau exista probleme de optimizare ale sistemului.

Telefonul se incalzeste din cauza ecranului

Ecranele moderne, in special cele OLED sau AMOLED, au o calitate superba insa pot genera caldura cand sunt utilizate la luminozitate maxima pentru perioade lungi de timp. Pentru a reduce incalzirea telefonului din cauza ecranului, este recomandat sa ajustezi luminozitatea ecranului in functie de nevoile tale si sa activezi modul intunecat (dark mode) daca acesta este disponibil, pentru a Evita lumina alba. Astfel poti optimiza ecranul telefonului si poti evita incalzirea telefonului excesiva din cauza ecranului. Alte probleme pentru care telefonul se incinge din cauza ecranului este folosirea unui ecran de telefon aftermarket in loc de un ecran oem.

Telefonul se supraincalzeste din cauza utilizarii intensive

Utilizarea prelungita a telefonului, fie ca stai pe internet, pe social media sau te joci jocuri, pot duce la supraincalzire, este important sa faci pauze regulate si sa inchizi aplicatiile pe care nu le mai folosesti pentru a permite telefonului sa functioneze fluent si sa se raceasca. Totusi daca esti un gamer, poti evita supraincalzirea telefonului din cauza utilizarii intensive, comparand un telefon de gaming ce este conceput pentru o utilizare intensiva si de durata.

Telefonul se incinge din cauza bateriei

Incepem prin a spune ca da, este posibil ca telefonul sa se incinga din cauza bateriei. O Baterie defecta sau prea uzata poate cauza suprainzirea telefonului. Daca obeservi ca telefonul se incinge intr-un mod excesiv in timp ce il incarci sau atunci cand nu Il prea folosesti, este posibil ca bateria ta sa fie defecta sau sa aibe o stare de sanatate foarte scazuta. Astfel este probabil sa ai nevoie de inlocuirea bateriei telefonului pentru a evita supraincalzirea acestuia.

Telefonul se incalzeste din cauza conditiilor meteorologice

Tu ti-ai lasat vreodata telefonul intr-un loc in care soarele bate puternic? Daca da trebuie sa stii ca acesta este unul dintre raspunsurile intrebarii “De ce se incinge telefonul?”

Expunerea directa la soare sau temepraturile ridicate din mediu pot face ca telefonul sa se incalzeasca rapid. Evita sa lasi telefonul in masina sau sub soare direct si incearca sa-l tii intr-un loc racoros, sau macar ferit de soare cat maim ult posibil, astfel poti prevenii ca telefonul tau sa se mai incalzeasca excesiv.

Folosirea telefonului in timp ce se incarca

Majoritatea suntem obisnuiti sa petrecem din ce in ce mai mult timp cu telefonul, insa ar fi bine sa stai departe de telefonului mobil atunci cand il lasi la incarcat. Folosirea telefonului in timp ce este la incarcat poate rezulta un telefon incins, supraincalzit. Acest lucru poate fi observat si in cazul In care folosesti un incarcator fake in loc de un incarcator oem pentru telefonul tau.

Aceste recomandari ar trebuii sa tea jute sa iti mentii telefonul la o temperatura normala si sa previi problemele de supraincalzire.

Factori pentru care telefonul se supraincalzeste

 • ● Încălzirea poate apărea la configurarea inițială sau când restabilești datele.
 • ● Descărcarea de fișiere voluminoase poate genera căldură.
 • ● Utilizarea aplicațiilor care necesită multă energie sau sunt folosite pe durate îndelungate.
 • ● Operațiuni simultane sau multe aplicații rulând în fundal.
 • ● Utilizarea intensă a datelor pentru cloud, e-mail sau alte conturi.
 • ● Plasarea dispozitivului în lumina directă a soarelui.
 • ● Folosirea intensivă a hotspot-ului mobil și a funcției de tethering.
 • ● Utilizarea telefonului în zone cu semnal slab sau inexistent.
 • ● Încărcarea cu un cablu USB deteriorat.
 • ● Expunerea mufei la materiale străine cum ar fi lichide, praf sau pulbere metalică.
 • ● Utilizarea telefonului în roaming.

Cum eviti ca telefonul tau sa se mai incinga iar?

De ce se incinge telefonul? Ce sa faci daca telefonul tau se supraincalzeste!

Telefonul tau se incinge? Poti sa eviti ca telefonul tau sa se mai supraincalzeasca, chiar daca ai nevoie constant de el si il folosesti intes. Uite cateva lucruri pentru a prevenii supraincalzirea telefonului tau:

 • ● Evita sa iti incarci telefonul excesiv, pastreaza niste cicluri de incarcare constante si corecte, asta inseamna ca este recomandat sa nu lasi telefonul la incarcat peste noapte, sau sa il incarci de prea multe ori pe zi. Respecta acest lucru iar telefonul tau nu se va mai incinge.
 • ● Alege sa folosesti un incarcator oem, desi sunt mai scumpe sunt mult mai eficiente decat incarcatoarele aftermarket care pot face ca telefonul tau sa se incinga sau chiar sa se supraincalzeasca.
 • ● Inchide aplicatiile pe care nu le mai folosesti pentru ca telefonul tau sa aibe mai putina informatie de procesat.
 • ● Trebuie sa te asiguri ca telefonul tau este actualizat software, daca nu obisnuiesti sa efectuezi actualizarea de software fie android sau ios telefonul tau este predispus sa mearga mai greu si sa ajunga la supraincalzire.
 • ● Protejeaza telefonul de caldura excesiva pentru o functionare fluida si lipsita de incalzire.

Acestea sunt o parte dintre raspunsurile la intrebarea: “De ce se incinge telefonul si cum sa evit supraincalzirea?”, continua sa citesti acest ghid pentru a vedea ce sa faci daca telefonul se incinge.

De ce se incinge telefonul? – Ce sa faci daca telefonul se supraincalzeste

De ce se incinge telefonul? Ce sa faci daca telefonul tau se supraincalzeste!

Inainte de a vedea soluțiile unui telefon supraincalzit, este esențial să înțelegem de ce se încinge telefonul. Factorii pot varia de la utilizarea intensivă la condițiile mediului sau problemele interne ale dispozitivului. Aceste lucruri sunt detaliate in paragrafele de mai sus din acest ghid de prevenire a supraincalzirii telefonului mobil. Odată ce identificăm cauza, putem lua măsuri adecvate pentru a reduce și preveni acest fenomen frustrant.

 • ● Daca telefonul se incinge in timp ce este la incarcat, iti recomandam sa verifici incarcatorul, cablul cu care incarci, este probabil ca acesta sa fie defect si sa necesita inlocuirea cablului de incarcat sau a incarcatorului.
 • ● Daca observi ca telefonul se incinge atunci cand il folosesti foarte mult, iti recomandam sa iei o pauza de la folosirea telefonului pana cand acesta revine la temperaturile normale.
 • ● Daca ai uitat telefonul in soare si acesta s-a supraincalzit, ar trebuii sa inchizi telefonul, sa il pui intr-un loc ferit de soare, sau unde exista racoare si putina lumina sau deloc, si sa astepti ca acesta sa se raceasca in mod natural.

Respectarea acestor pași și o monitorizare atentă a semnalelor telefonului tău te vor ajuta să menții dispozitivul în condiții optime de funcționare, prevenind supraincălzirea telefonului mobil. Pentru probleme persistente, consultarea unui specialist poate fi soluția ideală pentru a afla de ce se incinge telefonul si prevenirea ca aceasta actiune sa se repete.

Este cazul sa apelezi la un service de reparatii telefoane daca telefonul tau se incinge?

De ce se incinge telefonul? Ce sa faci daca telefonul tau se supraincalzeste!

Raspunsul este Depinde…

Depinde de cauza pentru care telefonul tau se supraincalzeste, daca acesta se incinge din cauza utilizarii in moduri necorespunzatoare precum: folosirea telefonului la incarcat, sau lasarea telefonului in soare, atunci nu este cazul sa ajungi in service. Insa daca telefonul tau se incinge atunci cand se incarca dar nu este folosit, sau pur si simplu telefonul se supraincalzeste si nu este cunoscuta cauza, iti recomandam sa ajungi cu laptopul intr-un service de reparatii telefoane mobile, pentru a fi diagnosticat si pentru a vedea cauza exacta a supraincalzirii telefonului.

Apeleaza la OnLaptop chiar acum daca telefonul tau se incinge fara motiv pentru o dinagnosticare si o reparatie rapida efectuata de profesionisti!

Dacă întâmpini probleme cu supraincălzirea telefonului fără un motiv clar, OnLaptop (service gsm) oferă soluția ideală pentru diagnosticare și reparație rapidă și eficientă. Specialiștii noștri sunt echipați să identifice cauza supraincălzirii și să implementeze soluții corecte pentru a asigura funcționarea optimă a telefonului tău. Nu lăsa supraincălzirea să îți perturbe utilizarea zilnică a telefonului – apelează la OnLaptop si spune adio oricarui telefon care se incinge!