De ce si cum sa cresti luminozitatea pe ecranul unui laptop?

De ce si cum sa cresti luminozitatea pe ecranul unui laptop?

Crescand luminozitatea displayului textul, imaginile si clipurile video vor fi mai clare. Exista mai multe moduri prin care puteti face acest lucru. In cazul unui desktop, butoanele de luminozitate sunt dispuse pe monitor sau in meniul de optiuni al acestuia. Cat priveste laptopurile, acestea va permit sa reglati luminozitatea din tastatura, fara sa navigati printr-un meniu stufos.

Intensitatea sau luminozitatea si contrastul ecranului unui laptop pot fi reglate in functie de preferintele si nevoile dumneavoastra la un moment dat. Daca veti alege sa scadeti luminozitatea ecranului, durata de viata a bateriei va creste. In schimb daca veti creste luminozitatea ecranului la maxim atunci va veti putea bucura de imagini mai clare atunci cand urmariti un film sau cand editati un document.

Laptopurile sunt diferite de la un model la altul, insa in general butoanele pentru setarea luminozitatii pot fi identificate dupa o pictograma in forma de soare, iar cele utile pentru setarea "Contrastului" pot fi identificate dupa icon-ul in forma de semiluna. Prin urmare, uitati-va dupa aceste icon-uri pe tastatura dumneavoastra si data viitoare cand veti dori sa modificati setarile de luminozitate si contrast folositi-va de acestea.

Reglati contrastul si a lumiozitatea displayului:

1. Localizati pe tastatura butoanele cu icon in forma de Soare (pentru luminozitate) si semiluna (pentru contrast). La unele laptopuri, langa tastele cu aceste pictograme exista sageti in sus si in jos care va permit sa reglati rapid luminozitatea si contrastul. Apasati sageata in sus pentru a creste luminozitatea/ contrastul si sageata in jos pentru a scadea acesti parametri.

2. Apasati si tineti apasata tasta Fn, iar apoi apasati tasta de luminozitate.

3. Apasati tasta pana cand ecranul ajunge la luminozitatea pe care o doriti.

Pentru sistemul de operare Windows 8:

1. Deschideti Charms bar si faceti click pe "Setari" (Settings) 2. Dati click pe pictograma de setare a luminozitatii, cea care seamana cu un soare.

La anumite modele de laptopuri reglajele de luminozitate se afla in meniul Display.

!! Mici trucuri La toate modelele recente de MacBook, luminozitatea poate fi controlata prin tastele F1 si F2. Apasati F1 pentru diminuarea luminozitatii si F2 pentru a creste luminozitatea. Nu trebuie sa tineti apasata tasta Fn.

Prin scaderea luminozitatii si contrastului displayului se va reduce efectul de orbire, iar autonomia bateriei va creste. Prin urmare, atunci cand aveti de prezentat proiecte importante, ati uitat alimentatorul acasa sau exista alte situatii cand vreti sa lucrati mai mult timp pe baterie, reduceti luminozitatea displayului.Produse recomandate