Laptopul se inchide in timp ce ma joc - Cauze si solutii

Laptopul se inchide in timp ce ma joc - Cauze si solutii

Laptopul se inchide in jocuri - Cauze si solutii

Numai cei mai inraiti gameri isi dau seama cat de frustrant este sa ti se inchida laptopul in timpul jocului.

De fapt lucrul acesta este deranjant pentru orice utilizator ce patrunde in lumea jocurilor pe laptop. Cand joci pe laptop esti concentrat si te bucuri de tot ce se intampla acolo. Inchiderea laptopului pe neasteptate nu este un semn divin care te indeamna sa lasi jocurile de o parte si sa te ocupi de altceva mai important.

Este un simptom al unei probleme pe care nu trebuie sa o neglijezi daca nu vrei ca laptopul sa crape de tot mai devreme sau mai tarziu.

Adesea, inainte sa se inchida in timpul jocului, puteti observa ca laptopul devine foarte fierbinte si chiar produce zgomote puternice in zona ventilatorelor. Laptopul se inchide singur in incercarea de a se auto-proteja. De ce sa se protejeze? De efectele nefaste ale supraincalzirii.

Daca nu s-ar inchide atunci cand ajunge la o anumita temperatura prea mare, riscul de defectare a componentelor electronice ar fi mult prea mare.

Laptopul se inchide in timp ce ma joc - Cauze si solutii

Laptopul se inchide in timp ce ma joc - Cauze si solutii

Cauzele supraincalzirii unui laptop

Desi laptopurile - modele noi - de azi sunt foarte performante din toate punctele de vedere, ele raman vulnerabile in ceea ce priveste temperatura inalta. Caldura este unul din principalii inamici ai unul laptop si nu trebuie sa neglijati acest aspect. Pentru a impedica supraincalzirea laptopului atunci cand jucati, asezati-va comod la o masa, undeva unde sa puteti pune laptopul pe o suprafata neteda. In nici un caz nu jucati cu el pe brate, pe canapea, cufundat intr-o perna moale. Verificati tot timpul ca gurile de aerisire sa fie libere pentru ca laptopul sa poata "respira" in voie. Ventilatoarele de laptop ar trebui sa functioneze bine. Periodic veniti la noi in service pentru o curatare profesionista ce presupune si schimbarea pastei de pe procesor.

Cum pot sti daca laptopul s-a inchis din cauza supraincalzirii?

Folositi Open Hardware Monitor care este un utilitar gratuit (il descarcati de pe internet) si care va ajuta sa monitorizati temperatura procesorului (la sectiunea Temperatures), incarcarea datelor (Load), precum si viteza sistemului (la Clocks - Bus Speed).

Cum sa evitati inchiderea laptopului in timpul jocului?

Plecati de la cauza ce determina acest lucru - adica de la supraincalzire.

a) Folositi un suport cu racire activa - se gasese de cumparat in magazinele online de specialitate si este prevazut cu doua ventilatoare pentru combaterea caldurii.

b) Veniti in service pentru curatare profesionala. Vom desface laptopul, vom curata ventilatoarele de praf, vom inlocui pasta termoconductoare de pe procesor cu una proaspata, de cea mai buna calitate.

Alte articole care te pot ajuta :

Ce sa faci daca laptopul se inchide singur ?

De ce mi se inchide laptopul dupa 20 de minute?

Cat costa sa cureti laptopul de praf?Produse recomandate