Trucuri in Windows! Te pot salva din multe situatii..

Trucuri in Windows! Te pot salva din multe situatii..

Am compilat cateva dintre cele mai practice trucuri pe care ar trebui sa le folositi. Scopul final este de a va ajuta sa deveniti mai productiv.

Redeschiderea unei file: Ai inchis accidental o fila? Nici o problema. Apasati pe Ctrl + Shift + T pentru a redeschide ultima fila inchisa si pentru a reveni la ceea ce faceati (Cmd + Shift + T pe Mac). Daca esti de exemplu in Google Chrome si ai inchis o fila din greseala, utilizeaza acest truc si fila inchisa se va deschide intr-un nou TAB.

Stiati ca puteti anula aproape orice actiune? Ctrl + Z este cheia, si sigur ca stiti deja despre asta, insa retineti ca undo nu se aplica numai la tastare. Daca stergeti sau mutati un fisier accidental, puteti apasa pe Ctrl + Z pentru a-l readuce in locul in care a fost (Ctrl + Y va reface orice ati dezactivat).

Extrageti cu usurinta imaginile dintr-un fisier Word (.docx) Schimbati numele fisierului din .docx in .zip si deschideti fisierul. Imaginile vor fi intr-un folder.

Stergeti folderul Windows.old Daca aveti o multime de spatiu liber puteti ignora folderul, acesta va fi sters automat dupa 30 zile. In schimb daca aveti nevoie de spatiu il puteti sterge foarte usor.

Folderul ascuns „god mode” ofera un Panou de control centralizat pentru toate setarile sistemului de operare, facilitand astfel utilizatorilor sa optimizeze totul, de la fundal desktop pana la configurarea unui VPN. Pentru a intra in acest mod, creati un nou dosar cu acest nume exact (copiati-l si lipiti-l): God Mode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Pictograma dosarului se va schimba intr-o pictograma in stilul Panoului de control si veti putea accesa orice setare.

Minimizati toate ferestrele Uneori aveti o gramada de chestii care ruleaza si doriti ca totul sa dispara pentru a putea ajunge pe desktop. Simpla apasarea tastei Windows + D va reduce la minimum tot ceea ce aveti, ceea ce va va economisi timp in loc sa apasati butonul de minimizare pentru fiecare fereastra.

Puteti utiliza tasta de meniu de pe tastatura pentru a da click dreapta Nu fiecare tastatura are tasta (din imaginea de mai jos), dar multe o contin.

Utilizati tastatura pentru a lansa programe de pe taskbar. Apasati tasta Windows + numarul care corespunde pozitiei programului in taskbar, fiind este o modalitate rapida de deschidere a acestora. De exemplu, daca Chrome este a doua pictograma de pe taskbar si asta ati vrut sa deschideti, ati apasat tasta Windows + 2.

Blocati-va computerul Daca va ridicati de la birou si vreti sa nu acceseze nimeni informatiile dvs, Windows + L va bloca sistemul imediat, necesitand o parola (daca ati setat una) pentru a va conecta din nou.

Repetati ultima comanda in Excel Apasand pe F4 in Excel se repeta ultima comanda.

VLCPlayer: daca sunetul sau titrarea sunt desincronizateexista o modalitate usoara de a remedia aceasta problema. Apasarea tastei J vadecala sunetul inapoi, tasta K inainte. In mod similar, pentru a sincronizasubtitrarile, puteti apasa H sau G.