Tu stii sa configurezi controlul parental pe YouTube?

Tu stii sa configurezi controlul parental pe YouTube?

YouTube are o gama fantastica de continut, dar nu iti doresti copiii tai sa urmareasca anumite videoclipuri. Iti vom arata cum sa previi acest lucru utilizand controalele parentale incluse.

 

Ca portal principal pentru continut online video, YouTube este o aplicatie obisnuita pentru tinerii care doresc sa tina pasul cu ultimele tendinte in muzica si vloggeri. Dar, cum poti sa te asiguri ca vad continut potrivit pentru varsta lor?

 

Modul de utilizare a controalelor parentale YouTube

 

Principalul mod de filtrare a videoclipurilor difuzate pe YouTube este printr-o functie denumita Restricted Mode (Mod restrictionat). Google descrie modul in care functioneaza setarile dupa cum urmeaza:

 

„Restricted Mode ascunde videoclipurile care pot avea continut necorespunzator marcat de utilizatori si alte semnale. Nici un filtru nu este 100% corect, dar ar trebui sa te ajute sa eviti continutul cel mai neadecvat.”

 

Pentru a activa Restricted Mode, va trebui sa deschizi un browser web si sa accesezi site-ul YouTube. Conecteaza-te cu contul tau, apoi click pe pictograma contului din coltul din dreapta sus al ferestrei.

 

Din meniul derulant care apare, vei vedea Restricted Mode: OFF in partea de jos a listei. Acum click pe acesta.

 

Tu stii sa configurezi controlul parental pe YouTube?

 

 

Urmatoarea fereastra va contine un mesaj care explica natura modului si optiunea de a il activa. Faci acest lucru dand click pe butonul Activate Restricted Mode.

 

Tu stii sa configurezi controlul parental pe YouTube?

 

Tine cont ca acest lucru trebuie sa il faci pe dispozitivul utilizat de copil, aceasta filtrare functioneaza doar pe bowserul in care faci modificarea.