Vreti sa readuceti laptopul la setarile din fabrica?

Vreti sa readuceti laptopul la setarile din fabrica?

Procesul de readucere a laptopului la setarile din fabrica mai poarta denumirea de formatare. Este o procedura ce dureaza maxim o ora, in functie de performantele laptopului dumneavoastra (configuratie si/ sau sistem de operare utilizat). Puteti face acest lucru singur de acasa sau pentru maxim de confort si siguranta puteti veni la noi in service, iar tehnicenii nostri vor realiza acest lucru pentru dumneavoastra.

Atentie: inainte de a incepe procesul de formatare a laptopului pentru a-l aduce la setarile din fabrica trebuie sa va asigurati ca la laptop nu este conectat nici un aparat (inclusiv aparat foto, hdd extern, card in interiorul cititorului).

Ce se intampla in timpul procesului de formatare a laptopului? Procedura de readucere a laptopului la setarile din fabrica presupune mai multe aspecte. In primul rand se vor sterge toate datele utilizatorului (in anumite situatii partitia D poate ramane intacta). Apoi, se formateaza partitia de sistem, iar mai departe se reinstalreaza Windows-ul. Totul in mod automat, fara sa fie nevoie sa reintroduceti datele legate de licenta. In general, dupa ce porneste Windows-ul prima data, automat incepe si instalarea driverelor si programelor preinstalate de producator.

In urma formatarii, laptopul devine "curat" - asa cum l-ati achizitionat de nou.

Prin readucerea laptopului la setarile de fabrica se rezolva probleme hardware?

Nu. - Daca exista anumite probleme cu componentele electronice ale laptopului acestea nu se vor "repara" prin acest proces de formatare, care poate fi mai degraba privit ca o "curatare", "simplificare" sau aducere a laptopului in faza initiala, inainte de a-l personaliza conform preferintelor dumneavoastra. De exemplu, daca laptopul se supraincalzeste si se inchide singur pentru ca nu este ventilat corespunzator, pentru a rezolva problema nu trebuie sa va ganditi la readucerea sa la setarile din fabrica, ci mai degraba la o curatare profesionala. Pentru astfel de probleme sau alte probleme hardware cu care va confruntati, veniti in service iar tehnicienii nostri vor sti, in functie de simptome si datorita experientei vaste, sa identifice cauzele reale si actioneze asupra acestora.

Orice laptop se poate readuce la setarile initiale din fabrica?

Nu chiar. - Pentru aceasta este nevoie ca pe laptop sa existe o partitie de recovery (recuperare). Sa presupunem ca ati cumparat un laptop cu licenta si ca initial acesta a venit cu o partitie de recovery. Peste ceva timp a fost nevoie sa reinstalati sistemul de operare si din greseala/ necunostinta de cauza dumneavoastra sau cel care a facut reinstarea a a sters partitia de recovery. Ei bine, in aceasta situatie nu mai putem vorbi despre formatarea laptopului la setarile din fabrica.

Vreti sa aflati exact cum puteti formata un laptop la setarile din fabrica in functie de producator? Urmariti-ne si maine cand vom posta un articol in care descriem pe larg procedura de formatare pentru laptopurile HP, Dell, Acer si Toshiba.Produse recomandate