5 dintre cele mai mari probleme ale Windows 11 pe care Microsoft trebuie sa le rezolve

5 dintre cele mai mari probleme ale Windows 11 pe care Microsoft trebuie sa le rezolve

Windows 11 include o multime de functii noi si imbunatatiri fata de predecesorul sau, Windows 10.

De la noua interfata de utilizare la suportul pentru aplicatia Android, exista multe motive pentru a trece la noul sistem de operare. Dar inainte de a face acest lucru, exista cateva probleme de care trebuie sa fiti constienti.

 

Sa vedem cele mai importante probleme care afecteaza Windows 11 chiar acum.

 

1.Inconsecventele UI din Windows 11

 

Inca de la Windows 8, Microsoft a dorit sa elimine treptat elementele mostenite UI ale Windows in favoarea unei abordari moderne. Dar chiar si cu puterea Microsoft in spatele sarcinii, mostenirea UI a ramas pana astazi.

 

Cu Windows 10, Microsoft a modernizat o multime de elemente. Compania a dus lucrurile cu un pas mai departe cu Windows 11. Drept urmare, Windows 11 arata mult mai curat si mai placut din punct de vedere estetic decat Windows 10.

 

5 dintre cele mai mari probleme ale Windows 11 pe care Microsoft trebuie sa le rezolve

 

Incoerenta interfetei de utilizare este o problema uriasa cu Windows 11. Pe de o parte, exista aplicatia eleganta Setari. Pe de alta parte, exista panoul de control vechi. In mod similar, exista ramasite ale limbajului de design Aero din Windows Vista, cum ar fi pictogramele casetei de dialog. Chiar si Windows XP primeste o reprezentare in interfata de utilizare aici.

 

Este suficient sa spunem ca, dupa ani de interfete de utilizare care par mai degraba mishmash decat totalitati congruente, Microsoft trebuie sa faca UI Windows 11 consecvent.

 

2.Limitarile barei de activitati

 

Bara de activitati din Windows 11 se polarizeaza, cel putin. Pentru unii, este reimprospatarea de care bara de activitati a avut intotdeauna nevoie. Desi nu putem nega ca cea mai recenta versiune a barei de activitati Windows pare moderna, trebuie sa deplangem lipsa multor functii fundamentale ale acesteia.

 

5 dintre cele mai mari probleme ale Windows 11 pe care Microsoft trebuie sa le rezolve

 

Pentru inceput, nu puteti redimensiona bara de activitati , nici nu o puteti muta. In Windows 10, puteati muta bara de activitati in jurul afisajului intr-o orientare pe care o doreati. De asemenea, il puteati face mai inalt. Nu puteti face niciuna dintre acestea in Windows 11. Lipsa acestor caracteristici de baza ale barei de activitati este destul de neinteleseasa.

Apoi, nu puteti face pictogramele barei de activitati mai mici. Inca o data, aceasta a fost o optiune in Windows 10. De ce a eliminat-o Microsoft? Nu stim.

Acelasi lucru este si cazul In care vedeam ora si data pe mai multe monitoare. Se puteau vedea ora si data pe al doilea monitor pe Windows 10. De asemenea, Microsoft a eliminat aceasta caracteristica fara niciun motiv.

Acelasi lucru este valabil si pentru meniul contextual care apare cand faceti click dreapta pe bara de activitati. In Windows 10, meniul contextual este plin de optiuni de personalizare, cum ar fi afisarea/ascunderea butoanelor. Cu Windows 11, meniul contextual este limitat la o singura optiune „ Setari bara de activitati”.

Mai simplu spus, Microsoft trebuie sa repare bara de activitati si sa se asigure ca este cel putin la fel de functionala, daca nu mai mult decat Windows 10. Asa cum stau lucrurile acum, bara de activitati Windows 11 se simte incompleta.

 

3.Limitarile meniului Start al Windows 11

 

Microsoft a revizuit semnificativ meniul Start cu Windows 11. Este centrat. De asemenea, nu exista Live Tiles. Si lista lunga a tuturor aplicatiilor pe care le cunoasteti din Windows 10 a disparut. Puteti fixa aplicatii in meniul Start si puteti vedea aplicatia recomandata sau cea mai utilizata.

 

Noul meniu Start are o multime de probleme. De exemplu, cand eliminati aplicatiile recomandate, ramane un spatiu liber urias in partea de jos a meniului Start. Acesta este doar un design prost.

 

5 dintre cele mai mari probleme ale Windows 11 pe care Microsoft trebuie sa le rezolve

 

Eliminarea Live Tiles fara a oferi o alternativa este o alta decizie controversata. Sigur, nu tuturor le-a placut Live Tiles. Dar, daca sunt folosite corespunzator, au de oferit informatii utile. Cu noul meniu Start, am pierdut tot accesul la aceste informatii dintr-o privire.

 

Mai mult, nu exista nicio modalitate de a grupa aplicatiile asa cum ati putea face in Windows 10. Tot ce puteti face este sa fixati aplicatiile.

 

Pe scurt, Microsoft a schimbat sau a eliminat o multime de functii din noul meniu Start fara a oferi utilizatorilor optiuni de a renunta la aceste modificari. Daca Microsoft doreste ca Windows 11 sa fie cea mai buna experienta Windows de pana acum, trebuie sa ofere utilizatorilor optiunea de a personaliza meniul Start al Windows 11 .

 

4.Bloatware pentru Windows 11

 

Pare inevitabil ca ori de cate ori cineva vrea sa vorbeasca despre Windows, trebuie sa vorbeasca despre bloatware-ul care vine cu el. Windows 10 a fost plin de jocuri pe care nimeni nu le-a jucat si de programe pe care nimeni nu le-a folosit. Si asa cum stau lucrurile, bloatware-ul este inca o problema in Windows 11.

 

Microsoft fie trebuie sa inceteze gruparea in aplicatii pe care oamenii nu le doresc, fie trebuie sa ofere utilizatorilor un instrument simplu pentru a elimina toate bloatware-urile din Windows 11. Acest lucru nu numai ca va imbunatati performanta printr-un sistem de operare mai usor, dar va imbunatati si experienta utilizatorului.

 

5.Numeroase erori si inconsecvente

 

Daca ne intrebati pe noi, Windows 7 a fost ultima data cand Microsoft a lansat un sistem de operare fara erori si inconsecvente majore. Windows Vista, 8 si 10 erau toate pline de bug-uri. Din pacate, Windows 11 este un alt inceput dificil pentru Microsoft.