Bye Wordpad! Iata 3 alternative pe care le poti folosi

Bye Wordpad! Iata 3 alternative pe care le poti folosi
  • Microsoft a eliminat suportul WordPad. Nu e un capat de tara, totuși; exista o multime de aplicatii utile pe care le puteti folosi in schimb.

  • WordPad a mers ani de zile fara o actualizare, lasandu-și utilizatorii lipsiti de noile functii pe care Microsoft le-a introdus in celelalte aplicatii de editare de text de-a lungul anilor. Dupa ani fara vreo referire la aplicatie, Microsoft a confirmat in cele din urma cel mai rau scenariu și a declarat ca nu va mai oferi suport pentru WordPad.

  • Daca sunteti un mare fan al aplicatiei antice de editare text, iata cele mai bune alternative WordPad catre care puteti migra.

 

Cand a decis Microsoft sa renunte WordPad?

 

In septembrie 2023, Microsoft a anuntat pe Microsoft Learn ca WordPad nu va mai face parte din viitoarele versiuni Windows. Anuntul a fost facut inainte de lansarea Windows 11 23H2, ceea ce inseamna ca acesta, precum și orice actualizari viitoare nu vor contine WordPad.

 

Gigantul software nu a intrat in detalii daca WordPad va aparea in continuare ca aplicatie pe Microsoft Store in viitor. Dar chiar daca Microsoft aduce WordPad in Microsoft Store pentru utilizatorii Windows, acum este un moment bun pentru a gasi o noua aplicatie.

 

Utilizarea unui software care nu a fost actualizat de multa vreme reprezinta un risc pentru sistemul dvs., deoarece atacatorilor le este mai ușor sa exploateze vulnerabilitatile aplicatiilor invechite. Și deoarece WordPad nu va mai primi actualizari de la Microsoft, ar trebui sa incetati imediat sa-l mai utilizati.

 

Exista o multime de alternative care sunt mai bune decat WordPad, dintre care unele sunt de la Microsoft, pe care le puteti folosi ca inlocuitor.

 

Cele mai bune alternative la WordPad pe Windows

 

Daca va place o aplicatie simpla de procesare de text, iata cateva alternative pe care le puteti utiliza in locul WordPad

 

1.Microsoft Word și Notepad

 

Microsoft va recomanda sa treceti fie la Microsoft Word, fie la Notepad. Word este cel mai bun pentru documente cu text imbogatit, cum ar fi fișierele DOC și RTF, iar Notepad este mai potrivit pentru documente cu text simplu, cum ar fi fișierele TXT.

 

Bye Wordpad! Iata 3 alternative pe care le poti folosi  Bye Wordpad! Iata 3 alternative pe care le poti folosi

 

Chiar daca Notepad-ul este gratuit, nu puteti folosi toate caracteristicile Microsoft Word fara a cumpara un abonament Microsoft 365. Din fericire, exista modalitati de a cumpara licente Microsoft Office și Word ieftine.

 

2.Google Docs

 

Daca nu va place ceea ce Microsoft are de oferit, puteti cauta și in alta parte. De exemplu, Google Docs este un procesor de text bazat pe web care poate inlocui WordPad și va poate oferi acces la multe functii utile, cum ar fi colaborarea cu altii in timp real și multe altele.

 

Bye Wordpad! Iata 3 alternative pe care le poti folosi

 

Deoarece este bazat pe web, puteti accesa fișierele dvs. Google Docs de pe orice dispozitiv care poate rula un browser web.

 

3.LibreOffice Writer

 

Bye Wordpad! Iata 3 alternative pe care le poti folosi

 

LibreOffice Writer este un alt instrument gratuit de procesare a textului care poate inlocui WordPad. Va permite sa creati atat documente de baza, cat și documente complexe. De la crearea de scrisori și memorii pana la scrierea unei carti complete, LibreOffice Writer va acopera toate nevoile. Și la fel ca Microsoft Word și Google Docs, puteti utiliza și LibreOffice in browser.

 

E timpul sa treceti mai departe si sa renuntati la WordPad

 

Microsoft nu mai accepta WordPad și, deși exista modalitati de a va asigura ca nu dispare din sistemul vostru, nu exista prea multe motive pentru a-l pastra. Incercati o aplicatie alternativa și continuati sa lucrati fara WordPad.Produse recomandate