Ce faci cand laptopul nu mai porneste?

Ce faci cand laptopul nu mai porneste?

Ai un laptop pe care il utilizezi zi de zi, ai in el toate informatiile personale, si te trezesti intr-o buna zi ca nu mai porneste.

Il invarti pe toate partile, apesi butonul power in speranta ca poate-poate isi revine, dar mai rau te enervezi.

 

Ce e de facut in acest caz?

 

In prima faza poti verifica singur cateva solutii.

Deconecteaza intai toate dispozitivele periferice (mouse, USB stick etc).

Verifica butonul de pornire al laptopului (power). Este posibil ca acesta sa fie blocat sau sa aibe mizerie care sa nu ii permita functionarea corecta.

Desi poate parea evident, daca laptopul ruleaza doar cu baterie, conectarea adaptorului iti poate rezolva problema. Daca laptopul functioneaza impreuna cu adaptorul conectat, bateria este moarta sau defecta. In cazul in care bateria se incarca dupa ce ajustezi pozitia varfului adaptorului, este posibil ca mufa sa fie defecta si sa fie nevoie sa schimbi incarcatorul.

De asemenea iti recomandam sa testezi incarcatorul cu un voltmetru. Daca acesta nu se aprinde, atunci este nevoie sa inlocuiesti incarcatorul.

Incearca sa deconectezi cablul de alimentare si apoi sa scoti bateria din laptop (daca laptopul tau are bateria detasabila). Lasa-le deconectate de la laptop cateva minute. Apoi pune bateria inapoi in laptop, conecteaza cablul de alimentare si incearca din nou sa pornesti laptopul.

 

Daca ai trecut prin sectiunile de mai sus si laptopul continua sa nu porneasca, este probabil ca o componenta hardware din interiorul laptopului sa fie stricata (mufa alimentare, placa de baza). In acest caz iti sugeram sa mergi cu laptopul la un service de reparatii laptopuri, deoarece acestia ar putea sa diagnosticheze problema si sa inlocuiasca hardware-ul defect.

 

Stim cu totii ca nu toate problemele pot fi rezolvate acasa, mai ales cele care necesita cunostinte avansate de electronica.

De aceea iti recomandam sa vizitezi Service OnLaptop, unde gasesti un specialist pentru orice problema ai avea cu laptopul tau.

Si inca ceva, diagnosticarea problemei se face in 60 minute, apoi decizi daca se continua sau nu cu reparatia. In plus 95% din reparatii sunt realizate in aceeasi zi, deci riscul sa stai prea mult timp fara laptopul tau drag este extrem de mic.