Cum iti dai seama daca un text e scris cu AI? Afla acum!

Cum iti dai seama daca un text e scris cu AI? Afla acum!

ꙮ Odata cu cresterea continutului scris prin inteligenta artificiala, este esential sa fii atent la ceea ce este scris de om. Iata cateva dintre cele mai precise detectoare de text AI.

ꙮ Pe masura ce modelele lingvistice precum GPT continua sa se imbunatateasca, devine din ce in ce mai dificil sa se faca diferenta intre textul generat de inteligenta artificiala si textul scris de om. Dar, in unele cazuri, cum ar fi cadrele universitare, este necesar sa se asigure ca textul nu este scris de AI.

 

Aici intra in joc detectoarele de text AI. Desi niciunul dintre instrumentele disponibile in prezent nu detecteaza cu deplina certitudine (si nici nu pretind sa faca acest lucru), cateva dintre aceste instrumente ofera rezultate destul de precise. Asadar, aici, vom enumera cei mai precisi opt detectori de text AI pe care ii puteti incerca.

 

1.GPTZero

 

Cum iti dai seama daca un text e scris cu AI? Afla acum!

 

GPTZero a fost creat pentru a ajuta profesorii sa descopere daca munca trimisa de elevii lor a fost generata folosind AI. Dar, deoarece GPTZero detecteaza cu acuratete continutul generat de ChatGPT, nu trebuie neaparat sa fii profesor pentru a beneficia de el.

 

GPTZero analizeaza textul si spune daca textul a fost scris de oameni sau AI, evidentiind propozitiile specifice pe care le crede ca sunt generate de AI. Ofera, de asemenea, un scor de perplexitate si burstiness, care sunt masuri pentru aleatoriu si variatie in aleatoriu. In general, aceste scoruri sunt ridicate pentru textul scris de oameni si scazute pentru AI.

 

Pentru a testa instrumentul, mai intai, am verificat un fragment din Caminul soldatilor lui Ernest Hemingway. GPTZero a etichetat pe buna dreptate textul drept „cel mai probabil scris uman”. De asemenea, a reusit sa identifice corect textul generat de ChatGPT ca fiind „scris in intregime de AI”.

 

In cele din urma, am introdus un fragment din text scris prin inteligenta artificiala amestecat cu continut uman. In mod uimitor, GPTZero a identificat aproape toate propozitiile care au fost scrise corect de AI. Dar a marcat si cateva scrise de oameni.

 

In general, GPTZero este bun la detectarea textului AI, dar produce si rezultate fals pozitive. De asemenea, are o functie de incarcare a fisierelor in lot care va permite sa scanati mai multe fisiere cu un singur click. Pe langa planul gratuit, GPTZero are doua planuri platite cu functii suplimentare si limite mai mari.

 

2.Winston AI

 

Cum iti dai seama daca un text e scris cu AI? Afla acum!

 

Winston AI pretinde ca detecteaza continutul generat de AI cu o acuratete de 99,6%. Desi nu putem verifica aceasta afirmatie, Winston AI a avut rezultate bune la testele noastre.

 

In primul rand, a detectat Caminul Soldatului lui Hemingway ca fiind scrisa 100% de oameni. De asemenea, a etichetat textul AI ca fiind 0% scris de oameni. Mai mult, a marcat amestecul de AI si text uman ca fiind 35% uman, evidentiind aproape corect toate propozitiile generate de AI.

 

Winston AI arata, de asemenea, un scor de lizibilitate si plagiat (daca faceti upgrade la orice plan platit). Ofera o proba gratuita de numai 2000 de cuvinte, dupa care va trebui sa treceti la un cont platit.

 

3.Content at Scale AI Detector

 

Cum iti dai seama daca un text e scris cu AI? Afla acum!

 

Content at Scale este in sine un generator de text AI care se concentreaza pe producerea de continut de forma lunga cu cateva clickuri. Are si un instrument impresionant de detectare AI.

 

Content at Scale AI Detector ofera scoruri pentru probabilitate, model si predictibilitate, impreuna cu un scor general. Acestea sunt exprimate ca procente. Cu cat procentul este mai mare, cu atat este mai probabil ca textul sa fi fost scris de un om. Instrumentul evidentiaza, de asemenea, propozitii despre care crede ca sunt scrise prin inteligenta artificiala.

 

In testele noastre, a dat un scor de 100% continutului scris de oameni, 16% textului ChatGPT si 64% combinatiei dintre ambele. Vorbind despre propozitiile specifice, a identificat aproape toate propozitiile scrise de AI. Dar, la fel ca GPTZero, a etichetat gresit cateva dintre propozitiile scrise de oameni ca fiind generate de AI.

 

Acest instrument este, de asemenea, gratuit si a produs rezultate destul de asemanatoare cu GPTZero.

 

4.Originalitaty AI

 

Cum iti dai seama daca un text e scris cu AI? Afla acum!

 

Originality AI este un detector de text AI popular care pretinde ca detecteaza cu exactitate textul produs de GPT 3, GPT 3.5 si ChatGPT. Ofera un procent din probabilitatea ca textul sa fi fost generat de oameni sau AI si evidentiaza propozitiile potential generate de AI.

 

Modelul Originality AI 2.0 Detection (o versiune imbunatatita a instrumentului sau original) a marcat textul scris de om ca probabil 100% sa fie scris de un om, ceea ce este destul de impresionant. In mod similar, Originality AI a detectat cu acuratete raspunsul ChatGPT, etichetandu-l ca 100% AI. Cand i s-a cerut sa analizeze un amestec de text uman si AI, Originality l-a marcat ca fiind 68% AI si 32% uman.

 

Spre deosebire de majoritatea altor instrumente care ofera un plan gratuit, Originality AI este un detector platit. De asemenea, poate verifica continutul pentru plagiat, dar costa suplimentar.

 

5.Writefull GPT Detector

 

Cum iti dai seama daca un text e scris cu AI? Afla acum!

 

Writefull isi propune sa usureze scrierea academica. In acest scop, are o serie de instrumente AI, inclusiv un detector GPT. Instrumentul este gratuit si cripteaza datele pentru a asigura confidentialitatea.

 

Writefull GPT Detector poate identifica continutul scris de GPT-3, precum si de ChatGPT. Dupa analiza, ofera un scor care indica probabilitatea ca continutul sa fi fost scris de AI.

 

In testele noastre, Writefull a detectat corect textul scris de oameni, dandu-i un scor de 1% (adica, o sansa de 1% ca textul sa fie produs de inteligenta artificiala). Cu toate acestea, a dat un scor de 39% textului ChatGPT. De asemenea, atunci cand am combinat continut generat de AI cu text uman, Writefull l-a marcat ca „2% probabil ca acesta sa provina de la GPT-3 sau ChatGPT”.

 

Deci, desi a recunoscut cu acuratete textele umane si AI intr-o oarecare masura, Writefull a gresit cand le-am amestecat pe cele doua. Instrumentul ofera integrare cu Word si Overleaf si are si un API pentru GPT Detector.

 

6.Hive Moderation Text Detection

 

Cum iti dai seama daca un text e scris cu AI? Afla acum!

 

Hive Moderation nu are doar un instrument pentru a detecta textul AI, ci si pentru a identifica imaginile generate de AI.

 

Instrumentul de detectare a textului a analizat cu acuratete textul scris de oameni ca „probabil sa contina 0% text AI”. In mod similar, textul generat de AI a fost identificat ca atare. Dar, ca majoritatea altora, nu a fost capabil sa detecteze combinatia ambelor texte la fel de precis.

 

Pe site-ul sau, puteti utiliza instrumentul demo gratuit fara sa va inscrieti. Dar va trebui sa-i contactati pentru acces complet. In mod similar, detectorul de imagine va poate ajuta sa identificati imaginile generate de instrumente AI precum DALL-E 2 sau Midjourney.

 

7.Crossplag

 

Cum iti dai seama daca un text e scris cu AI? Afla acum!

 

Crossplag este un alt verificator popular de plagiat cu un instrument de detectare AI. Are o interfata simpla care va permite sa lipiti text si sa verificati daca este generat de AI.

 

Pe langa faptul ca spune cat de probabil este ca o bucata de text sa fie generata de AI, Crossplag evidentiaza anumite propozitii despre care crede ca sunt generate de AI.

 

Cand am testat Crossplag, a identificat pe buna dreptate ChatGPT si textele scrise de oameni. Cu toate acestea, cand i s-a cerut sa scaneze continut mixt, Crossplag l-a etichetat incorect ca fiind 100% uman.

 

In timp ce detectorul sau de plagiat necesita actualizarea la un plan platit, instrumentul de detectare AI al Crossplag este gratuit.

 

8.AI Content Detector de la Copyleaks

 

Cum iti dai seama daca un text e scris cu AI? Afla acum!

 

Copyleaks, unul dintre cele mai populare instrumente de detectare a plagiatului, are un alt instrument pentru a detecta ChatGPT, GPT-3 si alte modele de limbaj similare. Ceea ce il face remarcabil este ca poate detecta continut scris in alte limbi, precum spaniola si franceza.

 

Instrumentul a reusit sa identifice corect nuvela lui Ernest ca fiind scrisa de oameni, cu aproximativ 98,8% probabilitate. De asemenea, a detectat textul AI cu o certitudine de 83,9%. Unde a gresit a fost amestecul de AI si continut uman, deoarece a marcat ca 67,2% probabil sa fie text uman.

 

AI Content Detector de la Copyleaks are o extensie Chrome. Cel mai bun dintre toate, ofera integrare API si LMS.

 

Localizati textul generat de AI cu un singur click

 

Datorita instrumentelor mentionate mai sus, puteti identifica destul de usor textul scris prin AI. Cu toate acestea, acestea sunt inca departe de a fi complet exacte. Doar schimband cateva propozitii, este posibil sa pacaliti acesti detectori. Si o preocupare mai serioasa cu aceste instrumente sunt fals pozitive.

 

Chiar daca nu doriti sa va bazati complet pe acesti detectoare, textul AI contine mai multe semne indicatoare pe care le puteti observa daca acordati putina atentie.