Greseli pe care le faci si iti pot distruge laptopul sau calculatorul

Greseli pe care le faci si iti pot distruge laptopul sau calculatorul

E adevarat ca telefoanele smart si tabletele sunt printre device-urile cele mai populare ale acestui secol, insa exista extrem de multi consumatori care prefera sa utilizeze laptopuri si calculatoare desktop, gratie performantelor oferite de acestea si capacitatii lor de stocare. Insa din pacate, cei care folosesc computere si laptopuri fac si extrem de multe greseli care le pot distruge echipamentele, uneori fiind extrem de greu si pentru noi sa le reparam.

 

Cum iti poti strica laptopul/calculatorul

 

Pentru ca activitatea noastra profesionala sa nu fie afectata si sa ne putem indeplini cu succes sarcinile de birou trebuie sa ne ingrijim ca laptopul sa fie in permanenta in cea mai buna stare de functionare.

Din pacate, multi dintre utilizatorii de laptopuri comit greseli care le pot distruge echipamentul, uneori fiind foarte greu de reparat, daca nu chiar imposibil.

In acest articol iti vom prezenta cele mai intalnite greseli pe care nu ar trebui sa le mai faci daca vrei ca laptopul tau sa functioneze ireprosabil cat mai mult timp posibil.

 

 

Care sunt cele mai comune greseli care iti pot distruge laptopul?

 

* Supraincalzesti laptopul tinandu-l pe suprafete unde aerul nu poate circula pe langa si pe sub el sau blochezi fantele de aerisire. Astfel, risti sa ti se arda unele componente. Citeste si – Cum evitam supraincalzrea laptopului

 

* Nu lasa laptopul sa mearga peste noapte. Exista cateva motive pentru care este o greseala sa lasi laptopul sa functioneze zi si noapte. Chiar daca este in stare inactiva, el tot genereaza caldura, astfel ca sistemul de racire functioneaza non stop. Daca acest sistem cedeaza, atunci vei avea eterna problema a supraincalzirii.

 

* Respecta protocolurile de securitate. Iar asta inseamna sa nu accesezi site-uri daunatoare. Evita sa dai click pe bannere publicitare si deschide doar emailuri de la expeditori cunoscuti si nu cele care arata a spam. Si, desigur, atentie la parole si la gestionarea lor!

 

* Alimentezi laptopul de la o priza defecta. In plus, nu tii cont de ordinea de conectare a incarcatorului. Aceasta este urmatoarea: mai intai conectezi incarcatorul la laptop , apoi il bagi in priza.

 

* Ridici laptopul tinand de ecran, iar acest lucru afecteaza balamalele, dar risti ca in timp si imaginea display-ului sa se strice.

 

* Bruschezi laptopul sau il scapi pe podea, iar componentele sale se pot desprinde de la locul lor.

 

* Nu ai nici un program antivirus instalat pe laptop, iar daca un „malware” isi face loc in sistemul de operare exista riscul sa pierzi toate date si informatiile stocate in el. In plus, viteza laptopului va avea de suferit.  Citeste si - Cum sa eliminati un troian, un virus, un vierme sau alt program malware

 

* Folosesti frecvent laptopul conectat la priza fara sa scoti bateria. Poti tine laptopul conectat non-stop la priza, dar scoate bateria pentru ca altfel isi pierde drastic autonomia in timp.

 

* Mananci sau bei apa, suc ori cafea atunci cand lucrezi la laptop. Astfel, exista riscul sa versi respectivul lichid pe laptop, ceea ce poate provoca avarii dintre cele mai grave.

 

* Folosesti solutii de curatare sau servetele umede nerecomandate pentru curatarea laptopului, iar acestea pot distruge tastatura, componentele interne si ecranul.  Citeste si - Cum iti dai seama ca displayul laptopului are o problema

 

* Transporti laptopul desi este intr-unul dintre modurile „hibernare” sau „sleep”. Acestea sunt recomandate doar cand te afli acasa sau la birou atunci cand nu doresti sa astepti prea mult incarcarea sistemului de operare si a aplicatiilor deschise cand revii la laptop.

 

* Expui laptopul direct in lumina soarelui, iar acest lucru va duce la avarierea dispozitivului intr-un timp foarte scurt.

 

* Nu iti baga nasul in setari si ajustari avansate daca nu te pricepi. Problema cu aceste setari care ar trebui sa iti imbunatateasca performanta (un update in BIOS de exemplu) este ca trebuie sa stii ce faci daca vrei sa ai rezultate bune si sa nu cauzezi un dezastru! Desi crezi ca te-ai putea descurca, mai bine renunta si vino la service-ul nostru de reparatii laptop Bucuresti si noi te putem ajuta sa ai cel mai performant laptop, fara probleme si defectiuni.