Supraincalzirea laptopului

Supraincalzirea laptopului

Supraincalzirea laptopului - Cum pot rezolva aceasta problema rapid si intr-un mod profesional

Supraincalzirea reprezinta o problema reala cu care se confrunta toate laptopurie, chiar daca unele mai putin si altele mai mult.

Problema izvoraste din natura acestor echipamente. Este sunt compacte, au dimensiuni reduse, iar componentele din interior sunt apropiate unele de celelalte. Exista putin spatiu de aerisire si de ventilare. Cooler-ul face si el ce poate insa la un moment poate sa se imbibe atat de mult de praf incat nu se va mai putea misca. Consecinta?

Laptopul se supraincalzeste si dumneavoastra trebuie sa evitati acest lucru daca doriti ca laptopul sa aiba o viata cat mai indelungata si sa va feriti de riscuri care va pot pune in pericol datele pe HDD ( hard disk). In plus supraincazirea laptopului reprezinta o problema care va afecteaza in utilizare, caci uneori el devine atat de fierbinte incat de abia puteti tine mana pe el, puterea de procesare scade, se opreste din senin, se bloceaza.

Cum stiti ca laptopul se supraincalzeste ?

Exista mai multe simptome care ar trebui sa va puna in alerta, dar cel mai adesea coolerul devine foarte zgomotos. De aici pleaca mai apoi toate problemele. Daca coolerul nu ventileaza bine componentele, acestea vor lucra la turatie maxima, se vor supraincalzi si inevitabil se vor defecta. De aceea, este deosebit de important sa acordati atentie acestor simptome timpurii si sa incercati sa preveniti supraincalzirea.

Cum preveniti supraincalzirea laptopului ?

- Cel mai usor lucru  pe care il puteti face pentru a evita supraincalzirea laptopului este sa folositi laptopul pe o suprafata plana si cat mai rece. Ma refer aici la birou sau pe masa, chiar si pe una special conceputa si care are dimensiuni mai mici (masuta de laptop). Ceea ce trebuie sa evitati este sa folositi laptopul in pat, pe paturi sau pe brate. In acest caz ventilatorul se poate bloca si se va supraincazii. Cand folositi laptopul nu uitati ca acolo jos exista un ventilator care trebuie sa ramana liber ca sa-si faca treaba bine: aceea de a raci componentele electronice mici din interiorul laptopului. Nu obstructionati gaurile de aerisire.

- Al doilea lucru pe care este recomandat sa-l faceti este o curatare periodica de praf a laptopului (https://www.onlaptop.ro/curatare-laptop-bucuresti/). La Service OnLaptop facem acest lucru in mod complex, desfacand cu grija echipamentul si eliminand tot praful acumulat in interior.

- O alta solutie provizorie ar fi sa cumparati un cooler extern ce se aseaza sub laptop. Cu acesta veti putea tine laptopul in pat sau pe brate. Atentie insa: cand cumparati coolerul asigurati-va ca acesta nu este mai mic decat laptopul dumneavoastra.

Pentru probleme majore de supraincalzire a laptopului, va sugeram sa ne contactati. Profitati acum de un diagnostic gratuit in 60 de minute.Produse recomandate