Cum reglati calitatea imaginii pe un laptop?

Cum reglati calitatea imaginii pe un laptop?

Daca pe un desktop puteti face upgrade la placa video, nu acelasi lucru putem spune despre un laptop. Cand trebuie sa va concentrati pe anumite detalii, calitatea slaba a imaginii va poate incurca destul de mult. De aceea este recomandat sa imbunatatiti calitatea imaginii pe un laptop (lucru ce ajuta si pentru reducerea oboselii ochilor).

Iata cum puteti mai exact sa imbunatatiti calitatea imaginii pe un laptop:

1. In cazul in care calitatea imaginii s-a modificat recent ar trebui sa verificati rezolutia ecranului. Este posibil ca un alt utilizator sau chiar o aplicatie sa fi schimbat rezolutia initiala. Dati click-dreapta pe desktop, click pe "Screen Resolution" si navigati prin meniul pana ajungeti la "Resolution". Alegeti rezolutia recomandata care este de altfel si rezolutia maxima a displayului.

2. Descarcati driverele actualizate ce se potrivesc cu placa video de pe laptop si cu sistemul de operare instalat. Driverele trebuie actualizate pentru a imbunatati performanta si calitatea laptopului. In general este bine sa folositi driverele disponibile chiar pe site-ul producatorului laptopului.

3. Faceti click-dreapta pe desktop, click pe "Personalize", "Display", iar mai apoi pe "Adjust Clear Type text". Bifati "Turn Clear Type" si faceti click pe "Next" pentru a continua. Mai departe veti putea sa ajustati imaginea pentru a fi cat mai usor de vizualizat.

4. Daca observati ca imaginea are o calitate slaba atunci cand jucati sau cand lucrati in aplicatii 3D puteti creste nivelul de vizualizare a detaliilor din panoul de control al placii grafice. Placa video de pe laptop ar trebui sa va poata permite unele ajustari in materie de calitate si performanta. De exemplu, pentru placile video Nvidia puteti cauta optiuni ca "Manage 3D Settings" sau puteti sa modificati textura de filtrare intr-o calitate mai mare. La placile ATI/ AMD optiunea se gaseste sub denumirea de "Level of Detail" (nivel al detaliilor).

5. Daca aveti posibilitatea, folositi un monitor extern. In cazul in care aveti un laptop cu diagonala mai mica de 15 inch ar trebui sa luati serios in considerare optiunea de extindere a spatiului de lucru. Daca veti folosi un monitor extern cu o rezolutie mai mare decat a laptopului dumneavoastra, automat va veti putea bucura de o calitate mai buna a imaginii.

In jocuri, prelucrare grafica si alte aplicatii similare calitatea imaginii joaca un rol important pentru utilizator. Pentru imbunatatirea calitatii imaginii urmati pasii de mai sus, iar pentru orice probleme legate de functionarea laptopului va asteptam in service-ul nostru din Piata Iancului sau la telefon 0761 431 575.Produse recomandate