De ce mi se inchide laptopul dupa 20 de minute?

De ce mi se inchide laptopul dupa 20 de minute?

Una dintre cele mai frustrante probleme pe care le poti intalni cu laptopul tau, este atunci cand incepe sa faca ceva ce nu a facut niciodata inainte, ori dureaza mai mult de 15 secunde pentru a porni, emite un zgomot ciudat sau nu poate lansa aplicatia pe care ai folosit-o in ultimele luni. Insa cel mai frustrant este atunci cand laptopul tau se inchide dupa cateva minute (poate ti-ai luat pauza de masa si cand te-ai asezat inapoi la birou laptopul tau s-a inchis).

 

Acest lucru se poate intampla fie in urma unor setari ale laptopului tau, sau poate indica o problema mai grava.

Sleep Mode (modul repaus)

S-ar putea ca acest lucru sa se intample pentru ca este setat modul Sleep la 20 de minute. Sigur, poate fi de vina si bateria care tine prea putin.

Laptopurile cu sistem de operare Windows folosesc un fel de "plan de alimentare" pentru a sustine minimizarea consumului de energie atunci cand laptopul ste pornit. Functioneaza dupa un anumit interval de timp predeterminat e inactivitate a utilizatorului.

Modul Sleep (repaus) duce laptopul intr-o stare de consum minim de energie, care va ajuta sa nu platiti mult la curent sau sa pastrati cat mai mult energia din baterie.

 

Pentru a verifica daca este activ Sleep Mode accesand Power&Sleep settings

 

De ce mi se inchide laptopul dupa 20 de minute?

 

Setari de Sleep Timer

Planurile de alimentare ale sistemului de operare Windows fac ca laptopul sa intre in repaus dupa o perioada lunga de inactivitate. Inactivitatea tine de setarile active, pentru ca unele programe solicita utilizatorului sa apese un buton sau sa miste pointerul pentru a oferi intentia de activitate. Alte programe considera ca utilizatorul este activ doar daca este cu adevarat activ.

 

De ce mi se inchide laptopul dupa 20 de minute?

 

Aceseaza Power&Sleep settings si aici poti vedea care este timpul de inactivitate setat, dupa trecerea caruia laptopul va intra in sleep mode.

Laptopul dispunde de timpi diferiti de cronometrare in functie de modul in care este folosit - pe baterie sau in priza. Intervalul de alimentare pe bateriei este adesea mai scurt cu intentia de a mentine cat mai mult autonomia bateriei.

 

S-a defectat cumva bateria?

 

Laptopul poate sa se inchida singur atunci cand bateria tine foarte putin. Astfel utilizatorului i se ofera un anumit timp pentru a gasi o priza. In cazul in care laptopul se inchide singur dupa 20 de minute de functionare pe baterie, aceasta poate sa aiba o capacitate foarte scazuta. Desigur, este posibil sa fie defecta.

Poti utiliza un instrument numit BatteryCare, care nu numai ca monitorizeaza ciclurile de descarcare, dar iti poate recomanda si momentul optim pentru a recalibra bateria.

 

De ce mi se inchide laptopul dupa 20 de minute?

 

Daca dupa monitorizarea bateriei constati ca ai in continuare timp de functionare redus, iar bateria pare in regula, poti incerca sa tii laptopul intr-un loc mai racoros si bine ventilat, sa utilizezi modul de hibernare. (despre modurile de oprire ale unul laptop am mai discutat aici).

Verifica ce programe/ drivere ai instalat

Chiar si unele programe pe care le-ai instalat recent pot cauza aleator intrarea in mod sleep. Mai bine sa le elimini din sistem pentru a remedia aceste probleme.

De asemenea, trebuie sa verifici daca driverul pentru placa video este actualizat.

Sfaturi pentru a evita problema de sleep a laptopului

 

    Conecteaza incarcatorul laptopului la sursele de alimentare adecvate.

    Asigura-te ca utilizezi cele mai recente drivere pentru placa grafica .

    Verifica daca actualizarile Windows sunt compatibile cu configuratiile sistemului. pentru a evita aparitia multor erori de computer.

Daca nu  reusesti sa rezolvi problema, cel mai bine este sa mergi cu laptopul intr-un service specializat.

Pentru un diagnostic exact te asteptam la service Onlaptop.

 

Alte articole care te pot ajuta :

Laptopul se inchide in timp ce ma joc – Cauze si solutii

Ce sa faci daca laptopul se inchide singur ?

Cat costa sa cureti laptopul de praf?

 Produse recomandate