Ce sa faci daca laptopul se inchide singur?

Ce sa faci daca laptopul se inchide singur?

Lucrezi si, dintr-odata laptopul tau s-a oprit brusc. Te gandesti ca nu este ceva neobisnuit, asa ca incerci sa il repornesti pentru a-ti continua munca.

Constati, cu neplacere, ca laptopul tau refuza sa mai porneasca, sau porneste si se opreste imediat.

In aceasta situatie cel mai bine este sa ajungi cu el la un service pentru a-l diagnostica, poate problema ta nu este una grava.

Dar hai sa vedem care sunt cauzele pentru care un laptop se opreste dintr-odata.

 

1. Supraincalzirea laptopului este cea mai frecventa cauza pentru aceasta problema.

 

Daca obisnuiesti sa tii laptopul in brate, sau intr-o camera slab ventilata, atunci praful se tot aduna in interior si se depune pe ventilatoare, putand astfel duce la o crestere a temperaturii sub carcasa.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci in cazul in care laptopul tau s-a oprit este sa verifici ventilatorul, care de regula este pozitionat pe spatele laptopului. Daca zona respectiva este fierbinte inseamna ca procesorul si cipul grafic au emanat multa caldura iar ventilatorul nu i-a facut fata.

Daca esti curios, poti incerca sa masori temperatura componentelor din laptop cu HWmonitor. Acesta va indica daca piesele sunt mult prea fierbinti.

 

Ce sa faci daca laptopul se inchide singur?

Exista foarte mari sanse sa fie doar plin de praf, si de aceea sa nu poata ventila corespunzator componentele laptopului. In acest caz laptopul tau are nevoie de o curatare profesionala.

 

2. O alta cauza pentru care laptopul se inchide singur este faptul ca bateria s-a terminat.

Daca laptopul se opreste doar in timpul functionarii pe baterie, posibil ca aceasta s-a defectat. In acest caz trebuie sa schimbi bateria.

Daca nu esti sigur ca bateria este problema, o poti verifica foarte simplu.

In Windows apasa Windows+R (Run), tasteaza CMD apoi enter.

După ce se va deschide Command Prompt trebuie sa scrii comanda powercfg /batteryreport

Va trebui sa mergi apoi in C\Users\nume_utilizator (nume_utilizator este numele cu care intri in Windows) si vei gasi un fisier html cu numele battery-report.html.

 

Mai jos este o parte din statistica bateriei laptopului meu.

 

Ce sa faci daca laptopul se inchide singur?

 

Daca ai nevoie de inlocuirea bateriei, mai mult ca sigur o vei gasi la noi .

 

3. Daca incarcatorul este defect, atunci laptopul se poate inchide singur.

 

Inca o problema, care poate duce la oprirea laptopului, este defectarea incarcatorului. Daca problema se afla in incarcator, laptopul va functiona bine de la baterie si se va inchide dupa conectarea incarcatorului.

Este necesar sa testezi cu un alt alimentator, dar acesta sa fie compatibil, in caz contrar existand riscul sa se arda placa de baza.

In plus, ar trebui sa tii cont ca fiecare laptop in parte are nevoie de un anumit model de incarcator, de aceea nu este recomandat nicioadata sa incerci sa-l incarci cu alte alimentatoare cu tensiuni diferite.

 

4. Alte probleme hardware

 

Un alt motiv pentru care laptopul se inchide singur tine de defectiunea unei componente interne, cum ar fi HDD-ul sau memoria. Daca ai adaugat recent o componenta noua in laptop, ar trebui sa o scoti, pentru ca problema poate fi de acolo (o placuta de RAM, un hdd nou etc).

 

O modalitate foarte usoara sa verifici erorile de hardware este aceesarea Device Manager si sa vezi daca acolo apare vreo eroare.

Laptopul se inchide singur si daca placa de baza sau HDD-ul sunt defecte.

Este greau sa faci singur diagnosticarea intr-o astfel de situatie, de aceea, iti recomandam sa mergi intr-un service de laptopuri pentru a primi asistenta specializata si un diagnostic complet si corect.

 

5. Probleme software

 

Orice computer, indiferent de sistemul de securitate utilizat, poate fi atacat de virusi, iar acestia pot suprasolicita anumite componente sau pot duce chiar la oprirea laptopului.

Unii virusi inchid complet laptopul si apoi il repornesc. Acestia sunt de obicei activati de un lucru pe care il faci pe laptop, fie ca apesi o tasta sau sa deschizi un anumit program. Pentru a te asigura ca laptopul este protejat impotriva virusilor, foloseste un antivirus cat mai bun.

De obicei, inchiderea laptopului se intampla cu afisarea ecranului albastru (BSOD).

 

Ce sa faci daca laptopul se inchide singur?

 

Daca iti apare un ecran albastru, si apoi laptopul se opreste sau reporneste, cel mai probabil problemele tale sunt de natura software. Scaneaza laptopul pentru virusi, dezinstaleaza programele si driverele instalate recent.Produse recomandate