Recuperare cont facebook. Ce e de facut daca nu il mai poti accesa?

Recuperare cont facebook. Ce e de facut daca nu il mai poti accesa?

Ai uitat datele de autentificare pe Facebook si nu te mai poti loga? Sau contul tau de Facebook a fost spart, ceea ce inseamna ca nu il mai poti accesa?Daca te afli intr-una din situatiile de mai sus trebuie sa stii ca nu esti singurul. Din fericire Facebook ofera cateva modalitati de recuperare a contului. Fie ca ai uitat parola, fie ca altcineva ti-a accesat contul si a schimbat-o, ai cateva optiuni. In acest articol iti vom arata pas cu pas cum iti poti recupera contul. Recuperarea contului Facebook este complicata, mai ales daca nu ai configurat optiuni de rezerva. Te rugam sa retii ca multe dintre optiunile de mai jos necesita timp si rabdare.  

  1. Esti conectat la contul tau de Facebook de pe alt dispozitiv?

Inainte de a incerca recuperarea contului, verifica daca nu esti conectat pe un alt dispozitiv (telefon mobil, tableta, un alt browser de pe calculator). Daca inca iti poti accesa contul din alta parte este posibil sa poti „recupera” parola Facebook fara un cod de resetare; desi ceea ce vei face de fapt este sa creezi o parolă noua.  

  1. Ai incercat optiunile implicite de recuperare a contului Facebook?

OK, deci nu ai gasit un dispozitiv unde sa fii conectat inca pe Facebook. Sa continuam atunci cu recuperarea. Daca este posibil, utilizeaza o retea sau un computer de la care te-ai autentificat in contul tau Facebook anterior. In primul rand, trebuie sa identifici contul. Pentru a recupera contul de Facebook, acceseaza pagina de recuperare Facebook si utilizeaza o adresa de e-mail sau un numar de telefon pe care l-ai adaugat anterior in contul de Facebook. Chiar daca nu scrie nicaieri acest lucru, poti folosi si numele de utilizator Facebook.

Dupa ce ai reusit sa identifici contul, vei vedea un rezumat al profilului tau. Inainte de a continua, verifica cu atentie daca acesta este intr-adevar contul tau si daca mai ai acces la adresa de e-mail mentionata.

Daca totul este ok, click pe Continue. Facebook va trimite un cod de securitate de e-mail.

In acest punct poti seta o noua parola pentru contul tau. Iti recomandam sa iti securizezi contul, activand two-factor authentication.

 

  1. S-au schimbat informatiile de contact?

Adesea, nu este posibila recuperarea unui cont Facebook utilizand optiunile de mai sus. Poate ca ai pierdut accesul la adresa de e-mail si la numarul de telefon pe care l-ai adaugat la un momentat dat in profilul tau. Sau poate un hacker a schimbat aceste informatii. In acest caz, Facebook iti permite sa specifici o noua adresa de e-mail sau un numar de telefon, pe care il vor folosi pentru a te contacta pentru recuperarea contului. Pentru a incepe acest proces, acceseaza No longer have access to these? in partea stanga jos, pe pagina de resetare a parolei pentru a incepe procesul de recuperare a contului Facebook. Acum ti se va solicita o noua adresa de e-mail sau un numar de telefon, astfel incat sa poata lua legatura cu tine, pentru a te ajuta sa iti recuperezi contul.

Daca ai configurat Contacte de incredere, le poti cere sa te ajute sa recuperezi contul de Facebook in pasul urmator. Va trebui sa iti amintesti cel putin un nume complet din cele trei-cinci persoane de incredere pentru a le vedea pe toate. Retine ca ai nevoie doar de trei coduri pentru a recupera contul de Facebook.

 

Daca nu ai configurat Trusted Contacts, ti se poate oferi optiunea de a raspunde la una dintre intrebarile de securitate pentru a reseta parola instant. Ca o precautie suplimentara, aceasta vine cu o perioada de asteptare de 24 de ore inainte de a putea accesa contul. In caz contrar, va trebui sa astepti pana cand Facebook va lua legatura pentru a-ti verifica identitatea. Fii rabdator.  

  1. Contul tau de Facebook a fost spart? Sau genereaza spam-uri?

In cazul in care contul tau a fost hacked si posteaza spam, in timp ce nu il mai poti accesa, ar trebui să raportezi contul de Facebook ca fiind compromis.

Aceasta va incepe de fapt un proces similar cu cel prezentat mai sus. in timp ce vei utiliza aceleasi informatii pentru a-ti identifica contul, in pasul urmator vei putea utiliza fie o parola curenta, fie o parola veche pentru a recupera contul.

 

Acest lucru este util in cazul in care un hacker a schimbat parola, dar poate fi util si in cazul in care ai uitat noua parola.  

  1. Contacteaza Facebook pentru recuperarea contului

Daca toate metodele de recuperare a contului Facebook de mai sus au esuat, ultima speranta este suportul Facebook in sine. Poti incerca sa trimiti un e-mail la adresa [email protected] pentru a explica situatia. Acestia iti pot oferi sansa de a-ti dovedi identitatea folosind cartea de identitate, pasaportul sau permisul de conducere. In orice caz, raspunsul de la Facebook poate dura pana la cateva saptamani, asa ca va trebui sa ai rabdare.   Nota: Daca nu ai utilizat numele real pe Facebook, sperantele de recuperare a contului in acest fel sunt aproape de zero.[