10 Avantaje ale unui laptop pentru studenti

10 Avantaje ale unui laptop pentru studenti

Laptopurile sunt computere mobile ce cantaresc aproximativ 2 kg si sunt destul de rezistente. Termenul "laptop" a intrat in vigoare in 1983, iar azi in lumea tehnologiei, scolile si facultatile folosesc laptopuri, asfel incat studentii sa poata invata interactiv (prin module multimedia unde lectiile sunt predate inovativ folosind toate simturile senzoriale). Utilizarea laptopurilor de catre studenti le ofera acestora experiente de invatare extraordinare.

Un laptop sau un notebook faciliteaza procesul de invatare in multe sensuri:

1. Laptopul este mobil si studentii il pot folosi la biblioteca pentru a intra pe diverse site-uri pentru a-si scrie referatele si eseurile.

2. Avand un laptop la dispozitie, studentii isi pot lua notite direct pe acesta, in timpul orelor de curs sau seminarii. Pot lucra pe grupuri la proiecte comune.

3. Studentii pot folosi internetul pentru a vorbi si a comunica cu familia si prietenii (fara sa plateasca mult la factura de telefonie)

4. Laptopurile permit studentilor sa vizioneze filme si clipuri video, sa descarce muzica de pe internet.

10 Avantaje ale unui laptop pentru studenti10 Avantaje ale unui laptop pentru studenti

Urmatoarele 5 avantaje

5. Studentii pot folosi laptopurile pentru crearea si testarea de programe soft, pentru proiectare, programare, grafica etc.

6. Mai multi studenti aleg sa-si lanseze site-uri in timpul facultatii sau sa scrie pe bloguri care devin rapid de succes.

7. Bibliotecile online si alte site-uri permit studentilor sa descarce carti in format electronic. Astfel ei economisesc timp si bani. In plus ei pot avea acces facil la carti aparute recent.

8. Laptopurile ii ajuta pe studenti sa fie mai eficienti, sa-si gestioneze mai bine programul, sa invete sa-si dimensioneze mai bine bugetul folosind programe de planificare financiara online.

9. Un laptop conectat la internet incurajeaza invatarea si ii ajuta pe elevi sa fie la curent cu cele mai noi stiri. Site-urile de stiri acopera toate tarile din lume, nu doar o regiune sau o tara. Elevii si studentii vor afla rapid cum traiesc oamenii din alte tari, se pot informa mai mult despre conflictele politice, dezastrele naturale, noile descoperiri si culturile diferite.

10. Laptopul ii incurajeaza pe studenti sa fie tot timpul in pas cu tehnologia si cu ce este nou in lume.

Cand cumparati un laptop cativa factori de care ar trebui sa tineti cont sunt fiabilitatea, garantia, dimensiunea, configuratia, greutatea, spatiul de stocare etc. Daca ai un laptop care te-a lasat atunci cand ai mai mare nevoie de el, vino in service pentru reparatie la pret rezonabil si te vei putea bucura din nou de toate avantajele pe care le ofera acesta.