3 trucuri simple pentru a vă aminti parolele puternice

3 trucuri simple pentru a vă aminti parolele puternice
  • Trebuie să blocați managerul de parole cu o singură parolă principală puternică și trebuie să vi-o amintiți singur. Iată cum se face.

 

Când trebuia să-ți amintești parola de e-mail și poate încă câteva, nu era prea greu. În aceste zile, totuși, probabil că aveți zeci sau chiar sute de site-uri securizate care necesită o parolă. Dacă folosești o parolă simplă, cum ar fi ziua ta de naștere sau numele câinelui tău, hackerii o pot ghici într-o clipă. Chiar dacă vă fortați creierul să vă amintiți o parolă dureros de aleatorie, cum ar fi Q,ga3{6n]9j0[4TJ1}[x , nu este bine dacă o utilizați pe mai multe site-uri, deoarece o încălcare a unui serviciu le-ar putea expune pe toate celelalte. Singura soluție (și este una bună!) este să te bazezi pe un manager de parole. Cu ajutorul unui astfel de utilitar, crearea și memorarea unei alte parole puternice pentru fiecare site web este o simplă. Vă vom arăta cum.

 

Greu de ghicit poate însemna greu de reținut

 

Managerii de parole adecvati, la scară largă, funcționează pe toate dispozitivele dvs., fie ele desktop-uri, laptopuri, smartphone-uri sau tablete. Ei generează parole de neghicit, cum ar fi VjwF(wj]]SH1eeuw, le amintesc pentru dvs. și folosesc automat acele parole salvate pentru a vă conecta la site-urile dvs. securizate.

 

Totuși, există o problemă cu acest plan! Aproape fiecare manager de parole se bazează pe o parolă principală pentru a bloca toate acele parole salvate. Parola principală trebuie să poată fi spartă, deoarece oricine are acces la ea poate debloca toate site-urile dvs. securizate. Dar, de asemenea, trebuie să fie memorabilă. Dacă uiți parola principală, nimeni nu te poate ajuta.

 

Să presupunem că ai făcut totul corect, din punct de vedere al securității. Ați instalat un antivirus sau o suită de securitate. O rețea privată virtuală sau VPN înglobează traficul de rețea într-o criptare de protecție. Și ați înrolat un manager de parole care să se ocupe de multitudinea dvs. de parole. Încă ești blocat să-ți amintești o parolă principală nebun de sigură pentru a bloca acel manager de parole. Iată câteva sfaturi despre selectarea unei parole care este atât memorabilă, cât și de neghicit.

 

1.Faceți parole poetice

 

Toată lumea are o poezie sau o melodie preferată pe care nu o vor uita niciodată. Poate fi de la Shakespeare, sau BTS, sau Bonzo Dog Doo Dah Band. Oricare ar fi strofa sau versul, îl poți transforma într-o parolă. Iată cum.

 

Începeți prin a nota prima literă a fiecărei silabe. Folosiți majuscule pentru silabele accentuate și păstrați orice punctuație. Să încercăm acest vers din Romeo și Julieta: „ But soft, what light through yonder window breaks?” Din asta, ai obține bS,wLtYdWdB ? Ai putea adăuga A2S2 pentru Actul 2, Scena 2 dacă asta e ceva ce nu vei uita niciodată. Sau 1597 pentru anul publicării piesei.

 

Dacă pasajul nu are un metru puternic, puteți doar să luați prima literă a fiecărui cuvânt, folosind semnele de punctuație și majuscule existente. Începând cu citatul „Be yourself; everyone else is already taken. - Oscar Wilde”, ai putea veni cu By;eeiat.-OW . Adăugarea unui număr memorabil completează parola, poate 1854 (data nașterii) sau 1900 (moartea lui).

 

Parola ta poetică va fi complet diferită de aceste exemple, desigur. Veți începe cu propriul cântec sau citat semnificativ și îl veți converti într-o parolă unică pe care nimeni altcineva nu ar putea ghici.

 

2.Transformă-ți parola într-o expresie de acces

 

Experții de parolă recomandă întotdeauna includerea tuturor celor patru tipuri de caractere: litere mari, litere mici, cifre și simboluri. Raționamentul este că, prin extinderea grupului de caractere, extindeți foarte mult timpul necesar pentru a sparge parola. Dar lungimea mare servește și pentru a face spargerea mai dificilă, iar o modalitate de a obține o parolă lungă și memorabilă este utilizarea unei expresii de acces.

 

XKCD, webcomic inteligent și sarcinat a urmărit scheme de parole ciudate care sugerează să începeți cu un cuvânt obișnuit, să înlocuiți unele dintre litere cu numere asemănătoare și să adăugați câteva caractere suplimentare. Asta te poate lăsa să te întrebi. A fost Tr0ub4dor&3 sau Tr0ub4dor3& ? Sau poate Tr0m30ne&3 ? O expresie de acces este semnificativ mai dificil de spart, datorită lungimii sale, dar și mult mai ușor de reținut.

 

Nu toți managerii de parole permit spații în parola principală. Nici o problemă! Doar alegeți un caracter precum cratima sau semnul egal pentru a separa cuvintele. Sfat profesionist: nu utilizați un caracter care necesită apăsarea tastei Shift. Alegeți cuvinte care nu se potrivesc în mod natural, apoi inventați o poveste sau o imagine mnemonică pentru a le lega. Ce ți-ai imagina pentru „iceland-wired-red-totally?”

 

Dacă întâmpinați probleme în găsirea unor cuvinte care nu au legătură pentru expresia dvs. de acces, există multe generatoare de expresii de acces online, inclusiv corect numitul CorrectHorseBatteryStaple.net . S-ar putea să vă îngrijorați în mod rezonabil cu privire la utilizarea unei expresii de acces generată de algoritmul altcuiva. În acest caz, puteți genera mai multe fraze de acces și puteți decupa câte un cuvânt din fiecare.

 

3.Creați parole mai lungi

 

Steve Gibson, expert în computere de lungă durată, sugerează că secretul parolelor lungi și puternice este umplutura. Dacă un atacator nu vă poate sparge parola folosind un atac de dicționar sau alte mijloace simple, singura soluție este o scanare cu forță brută a tuturor parolelor posibile. Fiecare personaj adăugat face acest atac mult mai dificil.

 

Site-ul Gibson oferă un Calculator de spațiu de căutare care analizează orice parolă pe care o introduceți pe baza tipurilor de caractere utilizate și a lungimii. Calculatorul estimează cât timp ar dura un atac cu forță brută pentru a sparge o anumită parolă. Nu este un contor de putere a parolei, ci mai degrabă un contor al timpului de spargere și este instructiv să vedeți cum crește timpul atunci când prelungiți parola.

 

Nu încerc să urmăresc oamenii introducând parolele lor, dar am observat destul de multe care, pe baza mișcărilor mâinii, par să se termine în trei semne de exclamare. Nu asta este umplutura pe care aș sugera-o. În primul rând, necesită tasta Shift. În al doilea rând, este prea previzibil. Nu aș fi surprins dacă seturile de instrumente de spargere a parolelor includ deja „!!!” în dicționarele lor.

 

În schimb, alegeți două taste apropiate și alternați, adăugând ceva de genul vcvcvcvc . Sau alegeți trei caractere, cum ar fi lkjlkjlkjlkj. Calculatorul lui Gibson spune că ar dura peste 45 de ani pentru ca o „matrice de spargere masivă” să spargă bS,wLtYdWdB? (parola Romeo și Julieta din exemplul meu anterior). Adăugarea vcvcvcvc ridică acest lucru la mai mult de un cvadrilion de secole.

 

Lungă, puternică și memorabilă

 

Odată ce ați investit într-un manager de parole și ați convertit toate datele de conectare pentru a utiliza parole puternice și unice, singura parolă de care rămâneți blocat să o amintiți este cea care deschide însuși managerul de parole. Acea parolă principală deblochează orice altceva, așa că trebuie să petreci ceva timp găsind un master pe care să-l amintești cu ușurință, dar care ar fi imposibil pentru altcineva să ghicească sau să știe.

 

Creați o parolă pe baza unei poezii, a unui cântec sau a unui citat celebru. Sau creați o expresie de acces, legând cuvinte care nu au legătură cu o imagine sau o poveste memorabilă. Apoi, adăugați niște umplutura ușor de tastat. Veți obţine o parolă principală care este atât memorabilă, cât și de nespart.