5 Caracteristici de top ale celor mai performante laptopuri de azi

5 Caracteristici de top ale celor mai performante laptopuri de azi

Ieri incercam sa va aduc in atentie faptul ca noile laptopuri de pe piata sunt dotate cu cateva caracteristici care le fac iubibile. Asa ca azi continuam lista caracteristicilor importante pe care le gasim la un laptop performant si pe care cel mai probabil nu le regasim pe un laptop vechi de 3-4 ani.

1. Nvidia Pascal Graphics.

Daca vreti sa jucati cele mai moderne jocuri sau sa folositi VR headset cum ar fi HTC Vive sau Oculus Rift, nu va puteti baza de vechiul laptop. Aveti nevoie de o platforma avand unul din cipurile Pascal de la Nvidia. Cautati un laptop care are cip Nvidia GTX, avand numarul 10 la inceputul denumirii modelului sau. De la GTX 1050 pana la GTX 1080, cipurile Pascal va permit sa va distrati cu jocurile AAA. Cele mai puternice pot gestiona cu usurinta aplicatii VR de ultima generatie.

2. Laptopuri 2 in 1 (hibride).

Cand vreti sa trimiteti emailuri, sa navigati pe internet sau sa lucrati, laptopul este tot ce aveti nevoie, avand tastatura si touchpad. Totusi, daca sunteti in avion si vreti sa vizionati un film sau stati la coada la casa intr-un magazin si vreti as va uitati putin pe facebook, atunci v-ar prinde vine o tableta. Aceasta noua generatie de laptopuri 2 in 1 va ofera experienta minunate in ambele situatii. Cumparand un laptop 2 in 1 veti avea un model ce se poate plia normal sau puteti detasa ecranul pentru usurinta de manevrare. Cel mai probabil laptopul dumneavoastra de acum 3-4 ani nu se incadreaza in aceste specificatii.

Top caracteristici pentru laptopurile de aziTop caracteristici pentru laptopurile de azi.

3. 8 GB de memorie sau chiar mai mult.

Acum cativa ani, era destul de scump sa cumperi un laptop cu mai mult de 4 GB RAM, dar azi deja 8 Gb a devenit un standard, multi utilizatori uitandu-se direct spre 16 GB. Avand un laptop cu memorie 8 GB e mai usor sa faceti multitasking, puteti avea zeci de fisiere deschise in browser in timp ce va uitati la un film, jucati sau redactati emailuri. Daca ati avea prea multe sesiuni de lucru deschise si prea putina memorie, laptopul ar merge mai greu pentru ca foloseste HDD-ul sau SSD-ul ca sursa de "memorie virtuala".

4. Wireless 802.11ac.

Azi cele mai multe laptopuri sunt disponibile cu Wifi 802.11ac, un nou standard wireless care va ofera viteza de 3 - 10 ori mai mare decat vechile standarde. Pentru a beneficia din plin de acest protocol, va trebui probabil sa va cumparati un nou router cu care sa lucreze, dar achizitia nu ar trebui sa fie prea costisitoare. Cele mai multe smartphone-uri lansate in ultimii doi ani au Wireless 802.11ac ceea ce inseamna ca o astfel de achizitie ar fi benefica si pentru telefonul dumneavoastra.

5. Camera infrarosu pentru Windows Hello.

Azi aveti posibilitatea de a va conecta la laptopul cu Windows 10 mult mai usor. Caracteristica poarta denumirea de Windows Hello si pentru a o putea folosi aveti nevoie de un laptop cu camera 3D cu infrarosu sau RealSense 3D sau o camera web externa cum ar fi Logitech Brio. Daca intentionati sa cumparati un laptop de ultima generatie, uitati-va dupa aceste specificatii ale webcam-ului. Windows Hello este legat de recunoaterea faciala. Puteti folosi Hello cu un cititor de amprenta, dar este mai putin interesant.