5 metode sa aveti un laptop rece

5 metode sa aveti un laptop rece

La tot pasul intalnim laptopuri care se incing si acest lucru nu se datoreaza neaparat specificului domeniului nostru si numarului mare de utilizatori care ajung in service cu aceasta problema, ci pentru ca aceasta este vulnerabilitatea laptopurilor. Daca mai adaugam la acest lucru si neglijenta unor utilizatori care trag de laptop pana cand acesta isi da duhul si nu il aduc la timp in service pentru curatare, atunci este usor de inteles de ce exista atat de multe probleme legate de supraincalzire.

In acest articol vom enumera cateva metode sigure prin care puteti controla temperatura laptopului - sau altfel spus, metode ce va pot ajuta sa aveti un laptop "rece" care sa functioneze asa cum va doriti.

 

 

1. Curatare profesionala in service. Este primul lucru important si semnificativ pe care il puteti face pentru a evita supraincalzirea laptopului. Cand un utilizator ne solicita pentru curatare profesionala, tehnicienii nostri desfac laptopul cu atentie, curata tot praful acumulat in interior si restabilesc vitalitatea si puterea de lucru a ventilatoarelor. Recomandam o astfel de curatare de doua ori pe an.

2. Existenta unei paste de buna calitate pe procesor. Teoretic nu aveti cum sa stiti daca laptopul dumneavoastra indeplineste aceasta cerinta. Insa in timp pasta de pe procesor tinde sa se usuce si sa-si piarda din proprietati, rezultatul fiind un transfer termic slab intre componente. In service-ul nostru, in momentul in care solicitati o curatare profesionala a laptopului, automat tehnicienii nostri vor schimba pasta termoconductoare de pe procesor... cu una de foarte buna calitate.

3. Curatarea ventilatoarelor. Coolerul sau ventilatorul este componenta responsabila de evitarea supraincalzirii componentelor interne. Daca ventilatorul este plin de praf, automat laptopul tinde sa se incinga. Din fericire curatarea coolerului de laptop este o operatiune care se realizeaza intotdeauna cu succes in service-ul nostru, fiind parte integranta din curatarea profesionala pe care o recomandam tuturor utilizatorilor.

4. Folositi un cooling pad. Acesta este un dispozitiv prevazut cu unul sau mai multe ventilatoare, pe care se aseaza laptopul pentru a fi mai bine ventilat. In general gamerii folosesc pentru laptopurile lor puternice astfel de cooling pad-uri, insa orice utilizator de laptop poate recurge la aceasta metoda. Cooling pad-urile au preturi acceptabile si se gasesc usor in magazinele de specialitate. Sunt modele diferite, unele prevazute si cu porturi suplimentare, unele mai zgomotoase, altele mai silentioase, unele mobile care se pliaza si se fac foarte mici pentru a fi transportate usor, iar altele mai "zdravene" si mai solide.

5. Programe soft de monitorizare a temperaturii laptopului

Dumneavoastra ce metode eficiente folositi pentru tinerea sub control a temperaturii laptopului utilizat?Produse recomandate