Ajutor, nu îmi pot actualiza PC-ul la Windows 11. Ce e de făcut?

Ajutor, nu îmi pot actualiza PC-ul la Windows 11. Ce e de făcut?

RECOMANDĂRI CHEIE

 

Cu data de EOL a Windows 10 care sosește pe 14 octombrie 2025, subiectul ce să faci cu computerele vechi este din ce în ce mai important. Răspunsul ușor este să faceți upgrade la Windows 11, dar ce se întâmplă dacă nu puteți face upgrade? Este să rămâneți cu Windows 10 răspunsul?

 

De ce ar arunca oamenii un computer cu Windows 10?

 

Canalys a postat un raport despre starea computerelor cu Windows 10 în decembrie 2023. În raport, un analist prezice că 240 de milioane de computere cu Windows 10 vor ajunge într-o groapă de gunoi după sosirea datei de sfârșit de viață. Avem deja o mare problemă cu deșeurile electronice, iar raportul susține că se va agrava doar pe măsură ce oamenii încep să-și arunce computerele vechi.

 

Dar de ce ar arunca oamenii computerele perfect bune care rulează Windows 10?

Din cauza lipsei actualizărilor după luna octombrie 2025.

 

Ajutor, nu îmi pot actualiza PC-ul la Windows 11. Ce e de făcut?

 

Oamenii nu pot rămâne cu Windows 10 pentru totdeauna, deoarece suportul său are un sfârșit planificat. Când se întâmplă acest lucru, Windows 10 nu va mai primi actualizări de la Microsoft. Aceasta nu înseamnă doar caracteristici noi și remedieri de erori; include și patch-uri de securitate.

 

Dacă se găsesc vulnerabilități mari în Windows 10 după data expirării, Microsoft nu le va repara (poate dacă nu sunt cu adevărat proaste). Acest lucru, în sine, îi va determina pe oameni să renunțe la Windows 10 și să facă upgrade la Windows 11. Din păcate, actualizarea la Windows 11 nu este posibilă pentru toată lumea.

 

Cerințe hardware stricte ale Windows 11

 

Ajutor, nu îmi pot actualiza PC-ul la Windows 11. Ce e de făcut?

 

Unii oameni nu au făcut upgrade la Windows 11, deoarece Microsoft nu le permite. Dacă deschideți Windows Update, acesta vă va spune dacă puteți sau nu să faceți upgrade la Windows 11.

 

Dacă acest verificator consideră că computerul dvs. este prea vechi pentru a rula Windows 11, nu vă va permite să instalați sistemul de operare mai nou. Actualizarea hardware-ului vă poate ajuta să treceți PC-ul peste linie, dar dacă sistemul dvs. începe să-și arate vechimea, poate fi necesar să faceți upgrade atât de mult hardware încât este mai bine să cumpărați un computer nou.

 

Cum să oferiți computerului dvs. Windows 10 o viață nouă

 

Deci, ce poți face cu un computer cu Windows 10 care nu poate face upgrade la Windows 11, dar nu vrei să renunți pentru că este un hardware perfect bun? Din fericire, există o mulțime de moduri prin care vă puteți salva PC-ul cu Windows 10 de la a deveni parte dintr-un depozit de deșeuri.

 

1.Plătiți pentru asistență Windows 10

 

Ajutor, nu îmi pot actualiza PC-ul la Windows 11. Ce e de făcut?

 

Deși nu este ideal, puteți plăti pentru timp suplimentar de asistență Windows 10 . La momentul redactării acestui articol, nu știm cât va costa, dar va fi o taxă anuală care vă extinde protecția până în 2028. Microsoft va publica apoi corecții de securitate pentru exploit-uri grave.

 

Având în vedere modul în care asistența plătită va expira, de asemenea, în cele din urmă, acest plan este cel mai bun dacă doar aveţi nevoie de timp până când puteți cumpăra un nou computer care acceptă Windows 11.

 

2.Ocoliți cerințele de sistem ale Windows 11

 

Ajutor, nu îmi pot actualiza PC-ul la Windows 11. Ce e de făcut?

 

Alternativ, puteți ocoli cerințele de sistem ale Windows 11 . Acest lucru omite verificările hardware ale Windows 11 și vă permite să îl instalați pe orice computer doriți.

 

Această soluție este, de asemenea, neideală, deoarece Microsoft presupune că toate computerele care rulează Windows 11 îndeplinesc cerințele de sistem. Ca atare, este posibil să observați că Windows 11 rulează mai lent decât Windows 10 și este posibil ca unele funcții să nu funcționeze corect pentru dvs. Cu toate acestea, este, probabil, mai sigur decât utilizarea Windows 10 după data de sfârșit.

 

3.Încercați Linux sau ChromeOS Flex

 

Ajutor, nu îmi pot actualiza PC-ul la Windows 11. Ce e de făcut?

 

Termenul „Linux” este suficient pentru a face să tresară orice fan al Windows, dar lucrurile s-au schimbat de-a lungul anilor. Deși utilizarea Linux cu un deceniu sau două în urmă a reprezentat o curbă majoră de învățare pentru cei care folosesc Windows, distribuțiile Linux moderne sunt mult mai ușor de utilizat. Cel mai bine, există o mulțime de distribuții Linux ușoare care rulează pe computere vechi .

Dacă alegerea unei distribuții Linux nu este ideală, puteți încerca ChromeOS Flex . Acest lucru este similar cu a vă transforma computerul într-un Chromebook care rulează Chrome OS, cu câteva diferențe.

 

4.Transformă-l într-un proiect creativ

 

Ajutor, nu îmi pot actualiza PC-ul la Windows 11. Ce e de făcut?

 

Alternativ, puteți scoate computerul cu Windows 10 de pe internet, astfel încât atacatorii să nu-l poată încălca. Odată ce este în afara rețelei, puteți apoi transforma computerul într-un proiect creativ care va continua să vă servească chiar și după ce obțineți un computer nou. Consultați proiecte creative unice pentru a reutiliza un computer vechi pentru mai multe informații.

 

La fel de drastic pe cât de 240 de milioane de PC-uri merg la groapa de gunoi, ești încă stăpânul a ceea ce se întâmplă cu dispozitivul tău odată ce ajunge la data de EOL Windows 10. Și deși poate fi tentant să-l arunci și să-ți iei un computer nou, poți folosi acel hardware cu tot felul de metode alternative.