Apple prezinta noul Mac Pro cu procesor de pana la 28 de nuclee si memorie RAM de 1,5 TB

Apple prezinta noul Mac Pro cu procesor de pana la 28 de nuclee si memorie RAM de 1,5 TB

La WWDC 2019, Apple a prezentat re-desingul mult asteptat al Mac Pro. Acesta vine cu procesoare Intel Xeon de pana la 28 de nuclee, pana la 1,5 TB de memorie RAM ECC, pana la 4 TB de stocare SSD, pana la grafica AMD Radeon Pro Vega II Duo cu memorie de 64 GB de memorie HBM2, si opt sloturi de extensie PCIe pentru performanta maxima.   Noul design include un cadru din otel inoxidabil cu manere si o carcasa din aluminiu care se ridica pentru a facilita accesul la intregul sistem. Carcasa are, de asemenea, un model unic de zabrele, care a fost deja comparat cu o razatoare de branza, pentru a maximiza fluxul de aer. Apple spune ca noul Mac Pro ofera o putere de peste 300 W si are o "arhitectura termica de ultima generatie" pentru a permite procesorului sa ruleze "constant". Aceasta este o schimbare semnificativa fata de precedentul Mac Pro.   Noul Mac Pro include Apple Afterburner, un nou card accelerator care poate decoda pana la trei fluxuri de video RAK de 8K ProRes si 12 fluxuri de video RAW 4K ProRes in timp real, eliminand efectiv fluxurile proxy. Seful de marketing al lui Phil Philip Schiller:

Am proiectat Mac Pro pentru utilizatorii care au nevoie de un sistem modular cu performante extreme, extindere si configurabilitate. Cu ajutorul procesoarelor sale puternice Xeon, capacitatii de memorie masive, arhitecturii GPU inovatoare, expansiunii PCIe, cartelei de acceleratie Afterburner si designului cu jaw-dropping, noul Mac Pro este un monstru care va permite profesionistilor sa faca cea mai buna munca a vietii.

  Apple spune ca noul Mac Pro va fi disponibil in toamna in Statele Unite in varianta cu procesor Intel Core Xeon cu opt nuclee, 32GB de ECC RAM, grafica AMD WX 7100 si 256GB de stocare SSD, la un pret de pornire de 5999 dolari.   Apple a prezentat de asemenea un nou display 6K de 32 inchi, denumit Pro Display XDR, care va fi disponibil in toamna incepand de la 4.999 dolari.   [caption id="attachment_12174" align="aligncenter" width="1286"] Noul Mac Pro - imagine termala.