Cafeaua si ceaiul dauneaza grav ... tastaturii laptopului!

Cafeaua si ceaiul dauneaza grav ... tastaturii laptopului!

Nimic nu se compara cu o dimineata racoroasa cand va treziti, puneti mana pe o cana de cafea buna si va delectati cu ea in fata laptopului, citind emailurile, stirile sau lucrurile de facut pentru ziua respectiva. La birou sau acasa foarte multi utilizatori de laptopuri fac acest lucru... in fiecare dimineata.

Si uneori, accidental, cafeaua ajunge pe tastatura.

Varsarea cafelei, sucului sau apei pe un laptop poate parea sfarsitul lumii, dar exista sanse mari de a va salva laptopul daca actionati rapid.

 

 

Lichid pe tastatura - masuri de "prim ajutor"

 

Inchideti laptopul. Apasarea lunga a butonului de pornire timp de cinci secunde este cea mai rapida varianta. Scoateti cablul de alimentare, deconectati orice periferice si scoateti bateria. Cel mai mare pericol in acest moment este scurtcircuitarea dispozitivului.

 

Daca observati ca pe tastatura au ajuns cativa stropi de cafea nu actionati impulsiv, ci intoarceti rapid laptopul astfel incat lichidul sa nu patrunda in interior. Veti putea curata ulterior tastele, dar va fi mai grav daca lichidul ajunge pe circuitele

 

Folositi un servetel sau un prosop pentru a absorbi lichidul vizibil. Nu utilizati o miscare de stergere, deoarece aceasta doar imprastie lichidul. Cel mai bine este sa asezati laptopul deshis undeva la 45-50 grade, cu fata in jos pe un prosop. Astfel lichidul se va usca iar surplusul nu va patrunde in interior.

 

Este mai grav daca lichidul scurs pe tastatura este cafea  sau ceai cu zahar. Acestea se intareste si este mai greu de indepartat. Apoi, daca lichidul cu zahar ajunge in interior, exista risc mai mare ca circuitele sa fie afectate (zaharul corodeaza).

 

Dupa absorbtia cafelei, folositi betisoare de ureche cu vata pentru a curata urmele ramase pe taste si/sau carcasa. Inmuiati betisoarele in alcool sau putin detergent (dar nu unul puternic). Stergeti cu rabdare si atentie.

 

Lasati laptopul deschis in forma de „V” inversat intr-o zona calda, pentru a se usca complet. Nu-l lasati in lumina directa a soarelui sau pe un radiator. Asteptati 24 de ore sau mai mult, asigurandu-va ca tastatura este complet uscata, inainte de a reinstala bateria si perifericele.

 

 

Daca trebuie sa inlocuiti tastatura laptopului tastatura poate fi inlocuita de unul din tehnicienii nostri.

 

Pentru informatii suplimentare si suport legat de curatarea tastaturii nu ezitati sa ne contactati in service sau telefonic. Vom fi bucurosi sa va putem ajuta.

 

 Produse recomandate