Ce diferente exista intre Windows 10 Home, Profesional si Enterprise?

Ce diferente exista intre Windows 10 Home, Profesional si Enterprise?

          Atunci cand trebuie sa instalati sistemul de operare poate fi nevoie sa alegeti intre mai multe versiuni de Windows 10. Sa alegeti Windows Home sau Profesional? Dar Windows Enterprise pentru ce este? Iata mai departe cateva lucruri care va pot ghida pentru a raspunde rapid la aceasta intrebare.

Diferente

          Sigur deja v-ati dat seama ca exista numeroase versiuni de Windows. In afara de cele mentionate pana acum, mai exista si varianta Education. Cea mai familiara si populara versiune pare sa fie cea Profesionala pentru ca se adreseaza celor care lucreaza in medii organizationale.

          Pe site-ul Microsoft veti gasi mai multe tabele din care puteti afla ce face fiecare versiune de Windows. Astfel la sectiunea Productivitate si experienta pentru utilizator aflam faptul ca Cortana nu este disponibil pe versiunea Education. Cat priveste Gestionarea si implementarea Microsoft Enterprise si Education bifeaza pozitiv toate subcategoriile. Facand o comparatie intre Windows 10 Home si 10 Pro aflam ca cel din urma ofera servicii de Politica de grup, Enterprise State Roaming cu Azure Active Director, Windows Store pentru business, Assigned Access si Asigurare dinamicã a accesului, Windows Update pentru business, Configurare PC partajat si Take a Test. Toate acestea lipsesc in cazul variantei Windows 10 Home.

Securitatea in Windows 10

          Pe partea de securitate, fata de Windows 10 Home, versiunea Pro ofera Windows Information Protection si BitLocker. In ceea ce priveste caracteristicile de baza la Windows 10 Home lipseste Asocierea la domenii, Desktop la distanta, Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE) si Client Hyper-V.

          In general firmele aleg sa instaleze Windows 10 Profesional, dar si persoanele fizice pot face acest lucru. Unele laptopuri vin deja preinstalate cu versiunea Windows 10 Home care este mai slabuta la capitolul servicii avansate de configurare si control, de care un utilizator normal nu va duce lipsa. In ceea ce priveste Windows Enterprise este clar ca aceasta varianta este destinata in primul rand companiilor care in general trebuie sa gestioneze mai multe calculatoare si au nevoie de servicii avansate de configurare si control.

          Dumneavoastra ce versiune Windows 10 aveti instalata pe laptop? Sau aveti un laptop care va face probleme si doriti sa reinstalati sistemul de operare. Va asteptam in service pentru diagnostic si reparatie.