Chromebook vs. Laptop cu Windows 10

Chromebook vs. Laptop cu Windows 10
Chromebook vs. Laptop cu Windows 10 Oferind o experiență simplă, sistemul de operare Google Chrome este extrem de ușor de utilizat, si vine pe cateva laptopuri la preturi acceptabile. Cu toate acestea nici Microsoft nu se lasa mai prejos, continuand sa actualizeze Windows 10. Asadar, ce platformă de calcul este cu adevărat cea mai bună?

Interfata

Windows 10 este un sistem de operare bine definit, mai uniform decat versiune anterioare. Apăsând butonul Start, se afișează noul meniu, in stanga apar programele cele mai utilizate și aplicațiile recent instalate. Bara de activități a fost actualizată pentru a include o Cortana lângă butonul Start și mici pictograme care arată programele deschise. Chromebook vs. Laptop cu Windows 10 În cea mai nouă versiune a sistemului de operare Chrome, butonul Start se află în colțul din stânga jos. Când este apăsat, pop-up-ul de lansare are o bară de căutare Google și o listă cu aplicațiile recent deschise. Bara de activități din sistemul de operare Chrome afișează pictograme pentru aplicațiile active în prezent, precum și comenzi rapide pentru aplicații Google esențiale, cum ar fi Docs, Drive și YouTube. Sistemul de operare Chrome a fost construit ca primul sistem de operare Web, deci aplicațiile rulează de obicei într-o fereastră de browser Chrome. Același lucru este valabil și pentru aplicațiile care se pot executa offline.

Aplicatii si Software

Pentru ca un laptop să fie complet funcțional, veți avea nevoie de câteva programe de bază, inclusiv cele pentru productivitate, editare foto, editare video, redare video, redare muzică și un browser. Dacă există un program pe care doriți să îl rulați, este posibil ca Windows să il accepte. Și asta este valabil și pentru majoritatea jocurilor. Căutați o experiență asemănătoare tabletelor sau aveți un sistem cu ecran tactil? Microsoft susține că în Magazinul Windows există 669.000 de aplicații. Multe Chromebookuri oferă aplicații Android. Aceste dispozitive descarcă aceste aplicații din magazinul Google Play, care deține 2 800 000 de aplicații, pe lângă cele din Magazinul web Chrome, care are mii de titluri proprii. Aceasta înseamnă că Chromebookurile pot rula o mai multe programe, cum ar fi instrumente de productivitate, inclusiv Microsoft Office și Wunderlist, jocuri precum NBA Jam, Fallout Shelter și Super Mario Run și chiar Instagram, care pe PC-uri și Mac-uri nu pot fi utilizate. Și în timp ce aceste aplicații pot funcționa offline, dacă Chromebookul dvs. nu se află pe lista celor cu aplicații Android,  puteti intampina dificultăți. Câteva zeci de aplicații oferă unele funcții offline, cum ar fi Kindle Cloud Reader și Google Drive pentru citire și editare în deplasare. De asemenea, puteți modifica setările în unele programe, cum ar fi Google Docs, pentru a le accesa offline.

Editare foto si video

Windows 10 oferă o multitudine de programe de editare a fotografiilor, inclusiv suport pentru Photoshop Elements și restul aplicatiilor Creative Suite al Adobe. Veți găsi pe Chromebook câteva opțiuni de editare de bază, precum Photoshop Express și Editor Pixlr. Folosind aceasta din urmă, am făcut o fotografie de înaltă rezoluție a unui tigru și am adăugat rapid efecte, o suprapunere și un text și am ajustat culoarea pentru luminozitate, contrast, estompare focală și multe altele. Este un program ușor de navigat cu instrumente simple. Dacă sunteți un editor foto obișnuit, acestea probabil vor fi suficiente. Cu Windows 10 a venit noua aplicație Microsoft pentru fotografii, care are instrumente de baza pentru editarea fotografiilor. Când deschideți o fotografie în aplicație, puteți alege opțiunea de a o edita din bara de navigare din partea dreaptă sus, care deschide instrumentele din partea dreaptă și din stânga a fotografiei. În corecțiile de bază, veți găsi opțiuni cum ar fi auto-îmbunătățirea, care va afecta contrastul și saturația și, în unele cazuri, îndreaptă o imagine; rotire; decupare; și retușare.

Web Browsing

Chrome este un browser excelent care oferă performanțe puternice, o interfață ușor de utilizat și o tona de extensii. Dar dacă dețineți un laptop care rulează Chrome OS, ar fi bine sa va placa, deoarece nu există alternative. Browserul Chrome pe sistemul de operare Chrome nu poate rula Flash sau alte plugin-uri importante, cum ar fi Java, ceea ce înseamnă că uneori veți întâlni probleme de compatibilitate atunci când încercați să vizualizați anumite site-uri sau să selectați extensii.