Despre Intel Xeon E si procesoarele HQ, HK

Despre Intel Xeon E si procesoarele HQ, HK

Procesor Intel Xeon E

Disponibil doar pe Statiile de lucru high-end sunt ideale pentru pentru inginerie, proiectare, cercetare si animatie profesionala. Puncte slabe: consum mare al bateriei, greutate mare, scump.

Pentru statiile de lucru mobile de ultima generatia exista procesoare Intel Xeon E3. Laptopurile echipate cu acest procesor sunt capabile de multe calcule, ideale pentru animatii 3D sau simulari complexe. Sunt perfecte in cercetare si inginerie. Procesoarele Xeon E3 au un TDp de 45W, patru nuclee fizice si vin cu hyperthreading si turbo boost. Totusi nu trebuie sa va asteptati la o durata de viata extraordinara a bateriei sau la preturi accesibile.

Cele mai recente procesoare Xeon, care au acum arhitectura Kaby Lake, sunt E3-1535M v6 si E3-1505M v6. In mod ciudat, indicativul "v6" indica faptul ca aceste fac parte din generatia a 7-a in timp ce un Xeon cu v5 foloseste arhitectura de Generatia a-6 (Skylake). pentru ca sunt concepute pentru medii profesionale, toate procesoarele Xeon au vPro incorporat.

Intel Xeon

Intel Xeon

Procesoare din seria HQ/HK: Quad Core, de inalta performanta

Ideale pentru gameri, medii profesionale creative, programe consumatoare de resurse. Puncte slabe: portabilitate redusa, sunt scumpe, bateriile nu tin prea mult.

Daca sunteti gamer sau aveti nevoie de putere de calcul sporita, atunci un laptop cu procesor HQ poate fi o alegere buna. Procesoarele din seria HQ au patru nuclee, in loc de doua cum gasiti pe majoritatea celorlalte procesoare Intel. Datorita tehnologiei hyperthreading, unitatile Core i7 pot avea de fapt si 8 threaduri. Procesoarele HQ au de asemenea un TDP de 45 de wati, ceea ce inseamna ca laptopurile pe care vin au o durata de viata mai redusa a bateriei. In unele cazuri aceste laptopuri vin echipate cu baterii extinse. Pentru ca genereaza mai multa caldura decat cipurile din seria U, nu veti gasi procesoare HQ pe laptopuri ultra-slim si foarte usoare.

Procesoarele HK sunt similare cu HQ, dar sunt deblocate si permit overclocking pentru frecvente mai mari. Multe laptopuri high-end au procesoare HK.