Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS

Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS

Virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS

Virtualizarea procesorului este o caracteristica hardware gasita in toate procesoarele actuale AMD si Intel care permite unui singur procesor sa actioneze ca si cum ar fi mai multe CPU-uri individuale. Acest lucru permite unui sistem de operare sa utilizeze mai eficient si mai eficient puterea CPU-ului in computer, astfel incat sa functioneze mai repede. Aceasta caracteristica este, de asemenea, o cerinta pentru multe software-uri pentru masini virtuale si trebuie sa fie activata pentru ca acestea sa functioneze corect.

Virtualizare CPU - Intel/AMD

Virtualizarea CPU are nume diferite, in functie de producatorul procesorului. Pentru procesoare Intel, aceasta caracteristica se numeste Intel Virtualization Technology sau Intel VT, iar cu procesoarele AMD se numeste AMD-V. Indiferent de modul in care se numeste, fiecare tehnologie de virtualizare ofera in general aceleasi caracteristici si beneficii sistemului de operare. Din pacate, in multe cazuri, virtualizarea CPU este dezactivata implicit in BIOS si trebuie sa fie activata pentru ca un sistem de operare sa profite de acesta.

Descrierea procesului de virtualizare

Acest tutorial va oferi indrumari generale despre cum sa activati virtualizarea pe computerul dvs. Pe masura ce computerele diferite utilizeaza diferiti producatori de BIOS, nu voi putea oferi instructiuni specifice care sa functioneze pentru fiecare calculator. In schimb, tutorialul de mai jos va permite sa permiteti virtualizarea pe o placa de baza MSI, care ar trebui sa ofere suficiente indrumari pentru gasirea aceluiasi setare pentru alta placa de baza. Pentru a activa virtualizarea, reporniti computerul si imediat ce porneste, incepeti sa apasati tastele F2 sau Del de pe tastatura. Una dintre aceste taste va duce de obicei in BIOS. Odata ce va aflati in BIOS, este posibil sa se afiseze un ecran principal similar celui de mai jos. Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS. Acum trebuie sa intrati in modul Advanced, unde puteti modifica diferite setari. Acest lucru se face in ecranul de mai sus prin apasarea tastei F7 de pe tastatura. Odata ce ati apasat pe tasta F7, vi se va afisa principalul ecran Mod avansat, unde puteti incepe modificarea diferitelor setari din BIOS. Nu modificati setarile decat daca stiti exact ce facetiCum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS. Deoarece virtualizarea este o caracteristica avansata, acum vrem sa mergem la sectiunea Advanced din meniul BIOS. Pentru a face acest lucru, faceti click pe butonul Advanced din partea de sus a ecranului, dupa cum se arata in imaginea de mai sus. Acest lucru ne aduce la meniul afisat mai jos.Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS Dat fiind ca virtualizarea este o caracteristica a procesorului, mergem acum in ecranul de configurare a procesorului, asa cum indica sageata rosie de mai sus. Odata ce ati ajuns pe acest ecran, doriti sa cautati o setare denumita AMD-V, Intel-VT, Intel Virtualization sau doar virtualizare.   Dupa cum se arata mai jos, in BIOS-ul nostru optiunea este denumita Intel Virtualization Technology si ar trebui sa fie setata pe Enabled.Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS Dupa ce ati activat virtualizarea CPU, dati click pe Exit. Aceasta va va duce la un ecran in care vi se va solicita salvarea oricaror modificari.Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS Cum activam virtualizarea procesorului (VT-x) in BIOS. In ecranul de mai sus, selectati Salvati modificarile & Resetati pentru a salva modificarile efectuate in BIOS. Acest lucru va determina, de asemenea, computerul sa se restarteze si sa ruleze acum sistemul de operare. Veti avea acum activata virtualizarea procesorului si sistemul dvs. de operare poate rula corect software-ul masinii virtuale sau alt software care se bazeaza pe acesta.