Cum activez Bluetooth pe laptop

Cum activez Bluetooth pe laptop

Mai facem un pas inainte pentru a descoperi minunata lume a laptopurilor, iar azi ne-am propus sa vorbim despre Bluetooth si despre activarea sa. Mai intai cateva cuvinte despre Bluetooth, aceasta tehnologie ce favorizeaza realizarea unui transfer rapid de date intre doua dispozitive mobile (de exemplu intre telefon si laptop). Bluetooth este util pentru a va conecta la Internet si pentru conectarea diverselor accesorii periferice. Cele mai multe laptopuril comercializate in prezent pe piata au integrat Bluetooth. Cand cumparati laptopul aveti optiunea de activare a Bluetooth-ului. Aveti nevoie de acest lucru? Va explicam mai departe cum puteti face activarea:

Procedura de activare Bluetooth pe laptop

Primul pas: Modul Bluetooth disponibil

Cel mai important atunci cand vreti sa activati Bluetooth pe un laptop este sa va asigurati ca laptopul are aceasta tehnologie integrata - mai ales daca ati cumparat un laptop model mai vechi sau aveti unul pe care il folositi de cativa ani.

Al doilea pas: Drivere de Bluetooth

Pentru a folosi Bluetooth asigurati-va ca aveti driverele corespunzatoare instalate. Fara acestea nu veti reusi activarea. Driverele se pot descarca de pe site-ul producatorului daca nu ati primit CD cu toate driverele cand ati cumparat laptopul. Al treilea pas: Activarea propriu-zisa Exista 3 modalitati principale prin care puteti activa Bluetooth. Le vom lua pe rand:1. Puteti activa Bluetooth folosind o anumita tasta. La unele laptopuri puteti observa acest buton de activare langa tastatura (deasupra sau in stanga). Uitati-va dupa el. 2. Daca nu observati pe laptop un buton special de activare Bluetooth, a doua optiune este sa folositi o combinatie de doua taste (tineti apasata tasta Function si apasati apoi F3). 3. In sfarsit a treia modalitate, folosita mai rar se refera la activarea Bluetooth din program. Mergeti in bara de activitati, uitati-va dupa pictograma Bluetooth si faceti click dreapta pe ea - nu va mai ramane decat sa selectati tehnologia Bluetooth din meniul care se afiseaza. Tehnologia Bluetooth are o vechime destul de mare in istoria calculatoarelor si a fost dezvoltata la inceputuri ca si inlocuitor pentru serialul RS-232. In anul 1998, cand a aparut si prima versiune Bluetooth, tehnologia a fost preluata si dezvoltata simtitor de compania Bluetooth SIG. Ulterior a fost asociata cu standardul IEEE 802.15.1, iar in prezent cele mai multe laptopuri comercializata pe piata vin la pachet cu Bluetooth versiunea 4.0, cea mai noua, rapida si performanta varianta. Bluetooth 4.0 inseamna in esenta un raport excelent de viteza si consum mic de energie.

Dispozitive pe care le poti conecta dupa ce activez Bluetooth :

- conectare boxa bluetooth - conectare casti bluetooth - conectare xbox controllerProduse recomandate