Cum ascunzi notificarile care apar pe ecranul de blocare al telefonului mobil

Cum ascunzi notificarile care apar pe ecranul de blocare al telefonului mobil

Notificarile pe care le primim pe telefonul mobil au rolul de a ne tine la curent cu tot ceea ce se intampla in dispozitivul nostru, insa uneori pot deveni enervante.

Daca doresti ca notificari precum e-mail-uri, SMS-uri, mesaje Whatsapp, etc. sa nu fie vizibile pentru privirile indiscrete atunci cand telefonul este la vedere ori ori pur si simplu nu vrei sa fii deranjat este bine sa stii cum poti ascunde continutul notificarilor de pe ecranul de blocare al telefonului.

 

 

Cum dezactivezi notificarile pe ecranul de blocare pe un telefon cu Android?

 

Daca detii un telefon care are sistem de operare Android, pentru a dezactiva notificarile pe ecranul de blocare al dispozitivului tau va trebui sa parcurgi cativa pasi.

Pentru asta va trebui sa intri in meniul Setari al telefonului tau. Il poti accesa fie direct atingand pictograma de pe ecranul principal, fie prin glisarea de sus in jos cu doua degete a panoului de Notificari si apoi prin atingerea aceleiasi pictograme.

Ajuns in meniul Setari, deruleaza in jos pana dai de sectiunea Notificari, iar apoi selecteaza Notificari pe ecranul de blocare. Aici va trebui sa bifezi optiunea Nu afisa.

 

Atentie! Procedura este similara pe majoritatea dispozitivelor cu sistem Android, insa este posibil existe mici diferente in ceea ce priveste meniul, in functie de producator.

 

 

Bineinteles, exista cateva exceptii cum este cazul notificarilor cu continut despre starea vremii sau o aplicatie cu rezultate sportive live.

 

Cum ascunzi notificarile care apar pe ecranul de blocare al telefonului mobil

 

 

Cum dezactivezi notificarile pe ecranul de blocare pe un telefon cu iOS?

 

La fel ca in cazul smartphone-urilor cu Android, si dispozitivele cu iOS ofera posibilitatea utilizatorilor sa opreasca notificarile pe ecranul de blocare al telefonului.

 

 

Versiunea iOS 11 iti ofera mult mai mult control asupra notificarilor in sensul ca poti sa desemnezi unele aplicatii „sensibile”.

Ce inseamna asta? Ei bine, aplicatiile „sensibile” pot ascunde continutul notificarilor in timp ce telefonul este blocat si iti permite sa previzualizezi continutul notificarii doar atunci cand utilizezi ID-ul de atingere sau cel de identificare faciala pentru a-ti debloca iPhone-ul.

Asadar, iata ce trebuie sa faci concret. In primul rand trebuie sa intri in meniul Setari sau Configurari, iar apoi sa derulezi pana gasesti sectiunea Notificari si sa o accesezi. In partea de sus a ecranului vei vedea optiunea Afisare previzualizari.

Aici ai trei optiuni la dispozitie: Intotdeauna, Cand este blocat si Niciodata. Daca esti hotarat sa dezactivezi permanent notificarile pe ecranul blocat al telefonului va trebui sa bifezi optiunea Niciodata.

Daca doresti sa le primesti atunci cand iPhone-ul este deblocat va trebui sa bifezi optiunea Cand este blocat.

 

Cum ascunzi notificarile care apar pe ecranul de blocare al telefonului mobilCum ascunzi notificarile care apar pe ecranul de blocare al telefonului mobilCum ascunzi notificarile care apar pe ecranul de blocare al telefonului mobil