Cum blochezi apelurile nedorite pe Android si iPhone

Cum blochezi apelurile nedorite pe Android si iPhone

Nu o data ti s-a intamplat sa primesti apeluri de la numere necunoscute si sa constati ca erau persoane agasante care fie doreau sa-ti vanda un produs, fie sa-ti adreseze „cateva intrebari” in cadrul unui sondaj de opinie.

Pentru a evita astfel de situatii, utilizatorii telefoanelor cu Android sau iOS au posibilitatea sa blocheze apelurile nedorite de la numere necunoscute sau numere private, astfel incat nici macar nu vor mai vedea cand sunt apelati de la aceste numere.

 

Blocarea apelurilor de tip spam nu are consecinte, iar tu poti avea linistea de care ai nevoie si care uneori este bruiata de apelurile intruzive. De asemenea, nu exista nici o limita in privinta numarului de apelanti pe care poti sa-i blochezi. Iata ce trebuie sa faci.

 

Cum blochezi un numar necunoscut pe telefoanele Android?

 

Trebuie sa stii ca functia de blocare a unui numar de telefon necunoscut difera de la un producator la altul si chiar de la un model de telefon la altul. Pe telefoanele cu sistem de operare Android exista mai mult modalitati pentru a bloca apelurile nedorite, si anume:

  1. Din lista de apeluri Acceseaza lista de apeluri

Selecteaza numarul pe care vrei sa-l blochezi

Apasa butonul sau cele trei puncte din coltul din dreapta-sus (ActionMenu)

Selecteaza Adauga in lista neagra (Add to Blacklist, in functie de tipul telefonului).

 

Cum blochezi apelurile nedorite pe Android si iPhone

 

  1. Din lista de contacte

Daca numarul de telefon pe care vrei sa-l blochezi este salvat in Agenda, trebuie sa selectezi numele persoanei care detine acel numar, apoi butonul Mai mult (More) din coltul din dreapta-jos si selecteaza Adauga in lista neagra sau Add to Blacklist, in functie de tipul telefonului.

Pentru a debloca un numar de telefon va trebui sa urmezi aceeasi pasi si, la final, sa elimini respectivul numar din Lista neagra. Totodata, poti sa blochezi apelurile nedorite cu ajutorul aplicatiilor gratuite din Google Play, pe care le poti descarca gratuit si apoi sa le instalezi pe telefonul tau.

Majoritatea aplicatiilor de acest gen au cateva functii anti-spam extrem de utile, cum ar fi posibilitatea de categorisire a numerelor de telefon necunoscute care apeleaza si posibilitatea de blocare a apelurilor nedorite.

 

Cum blochezi apelurile nedorite pe Android si iPhone

 

Cum blochezi un numar necunoscut pe iPhone?

 

Si pentru utilizatorii de iPhone exista mai multe posibilitati de a bloca un numar necunoscut sau nedorit, urmeaza acelasi principiu ca la dispozitivele Android si este destul de simplu, dupa cum urmeaza:

Acceseaza din ecranul principal Settings. In functie de versiunea de iOS pe care o ai pe telefonul tau vei gasi optiunea de blocare apeluri in locuri diferite.

 

 

Incepand cu versiunea iOS 11, optiunea este disponibila din Phone, iar pentru versiuni mai vechi va trebui sa accesezi mai intai General si apoi Phone.

Din ecranul urmator, in sectiunea Calls selectezi optiunea Call Blocking & Identification, alegi un numar din lista de contacte si apoi apesi butonul Block Contact. Asemenea telefoanelor cu Android, si in iPhone poti sa blochezi un numar direct din lista de apeluri, astfel: acceseaza lista de apeluri, da click pe butonul din dreapta, selecteaza optiunea Block this Caller, iar pentru confirmare apasa butonul Block Contact.

Incepand cu versiunea iOS 13 sau o versiune ulterioara poti sa activezi functia Silence Unknown Callers (Treceti pe silentios apelantii necunoscuti), care blocheaza numerele de telefon cu care nu ai luat niciodata legatura si pe care nu le-ai salvat in lista de contacte.

 

Cum blochezi apelurile nedorite pe Android si iPhone

 

Pentru a o activa, trebuie sa accesezi Configurari ->Telefon ->Deruleaza in jos -> Activeaza functia Treceti pe silentios apelantii necunoscuti. Astfel, apelurile de la numerele necunoscute vor fi trecute pe silentios si trimise catre mesageria vocala, ele urmand sa apara in lista de apeluri recente.

In acelasi timp, poti sa descarci si sa instalezi o aplicatie care sa filtreze apelurile nedorite. Pentru asta, trebuie sa urmezi cativa pasi, si anume: Acceseaza App Store si descarca o aplicatie care detecteaza si blocheaza apelurile telefonice nedorite; Acceseaza Configurari -> Telefon; Atinge Blocare si identificare apeluri; Sub optiunea Permiteti acestor aplicatii sa blocheze apeluri si sa furnizeze identitatea apelantului, va trebui sa activezi / dezactivezi aplicatia. Poti, de asemenea, sa reordonezi aplicatiile in functie de prioritate. Nu trebuie decat sa atingi optiunea Editati si apoi sa tragi aplicatiile in ordinea dorita.