Cum conectam smart tv-ul la internet?

Cum conectam smart tv-ul la internet?

Ce este un smart tv?

 

Un smart TV este un televizor conectat la Internet si capabil sa ruleze software tert. Cele clasice, fie ca e vorba de plasma, fie ca sunt LCD-uri si LED-uri, indiferent de rezolutie, sunt blocate pe firmware din fabrica.

Un smart TV are, printre primele avantaje, conectivitate la Internet. Si nu doar atat, ci are browser integrat pe care il poti folosi pentru a vizita site-urile preferate.

 

Conexiune prin cablu sau Wi-Fi?

Cand instalezi un televizor inteligent, primul lucru pe care il facem este sa il bagi in priza, sa conectezi cablul antenei, si orice alt gadget sau dispozitiv necesar, apoi canalele tv, luminozitate, contrast, pana ajungi in punctul in care trebuie sa il conectezi la internet.

Acum vine marea intrebare, cablu sau wireless?

Daca ai routerul in apropierea televizorului ai nevoie de un cablu de retea pentru conectarea celor doua, in plus nu ai nevoie de configurari suplimentare.

 

Cum conectam smart tv-ul la internet

 

Insa, daca nu ai routerul in apropiere, si nu vrei sa tragi cabluri prin toata casa, nu-ti ramane alta varianta decat conexiunea wireless. Totusi trebuie sa tii cont ca astfel conexiunea poate fi putin mai lenta.

 

Cum conectam smart tv-ul la internet