Cum curatam corect ecranul laptopului

Cum curatam corect ecranul laptopului

Curatarea ecranului computerului nu este atat de dificila pe cat ai putea crede. Iata ce trebuie sa stii despre cum sa cureti ecranul, ce sa folosesti si sa il cureti in siguranta.

Indiferent daca utilizezi un desktop sau un laptop, este important sa pastrezi ecranul curat. Acelasi lucru este valabil si pentru ecranele LCD si TV.

 

Murdaria si urmele amprentelor se acumulează in timp pentru a te lasa cu un ecran murdar; aduna praf. Rezultatul este o experienta de vizualizare diminuata de prezenta murdariei.

 

Nu trebuie sa fie asa. Curatarea ecranului computerului sau laptopului este remarcabil de simpla. Ba mai mult, dureaza doar cateva minute. Dupa ce ai terminat, vei avea un ecran nou si stralucitor la fel ca in ziua in care l-ai cumparat.

 

Cu ce curatam ecranul laptopului?

 

In primul rand ai nevoie de o sloutie speciala pentru curatare si o carpa/laveta din microfibra. Ideea aici este sa eviti orice este posibil sa iti zgarie ecranul. Asadar, evita servetele de hartie, orice lucru folosit pentru spalarea vaselor sau servetele faciale. In schimb, opteaza pentru un tricou de bumbac sau o batista. Un prosop de bumbac moale este, de asemenea, o alternativa sigura.

 

Cum curatam ecranul LCD sau monitorul computerului?

 

Deci, ai spray-ul de curatare si o carpa din microfibra. Esti gata sa incepi curatarea, dar nu inca :)

In primul rand asigura-te ca laptopul tau este oprit. Acum, este clar ca nu vei pulveriza solutia direct pe ecran, nu? Spray-ul poate ajunge in orificii de aerisire si la tastatura, precum si in rama displayului, putand provoca probleme mult mai grave.

 

Ceea ce ar trebui sa faci acum este sa pulverizezi solutia pe carpa, apoi sa faci miscari circulare fara a aplica presiune. Sterge orice urma in exces, apoi lasa ecranul sa se usuce natural, nu care cumva sa folosesti uscatorul de par pentru a scurta timpul.

 

Cum curatam un ecran touchscreen?

 

Daca utilizezi un laptop hibrid care poate fi folosit ca tableta, curatarea afisajului este putin diferita.

 

Aceste dispozitive atrag mai multa grasime si praf decat afisajele LCD statice. Ca atare, va trebui sa le cureti intr-un mod usor diferit. Ecranele touchscreen ale dispozitivului hibrid sunt curatate la fel ca tabletele si smartphone-urile standard.

 

Scopul principal aici este eliminarea grasimii, apoi curatarea ecranului de orice alta murdarie.

Pentru a curata un ecran tactil, tot ce ai nevoie este o carpă din microfibra. Sterge orizontal sau vertical intr-o singura directie. Aceasta miscare elimina reziduurile si este cel mai sigur mod de a curata ecranul.

 

Daca este necesar, foloseste o cantitate mica de apa pentru a umezi usor un colt al lavetei. Asigura-te ca aplici apa pe carpa, nu pe dispozitiv. Foloseste partea umeda a lavetei pentru a curata ecranul in acelasi mod. (Frecarea intr-un cerc mic poate fi necesara in cazul in care mizeria refuza sa se desprinda.)

Sterge ecranul cu partea uscata a carpei din microfibra. Lasa orice umiditate ramasa pe ecran sa se usuce de la sine.

 

 

 

Cum curatam corect ecranul laptopului

 

Desi poate parea confuz, acesta este cel mai complicat mod de a explica procesul. In cele mai multe cazuri, pur si simplu opresti ecranul dispozitivului si stergandu-l usor cu o carpa din microfibra, va fi suficient pentru a indeparta praful si grasimea in doar cateva secunde.

 Produse recomandate