Cum depanam un computer care isi face auto-scroll

Cum depanam un computer care isi face auto-scroll

Uneori, mouse-ul incepe sa deruleze singur, ceea ce poate fi foarte deranjant.

Aceasta problema este de obicei asociata cu un mouse fara fir, dar poate afecta și un touchpad sau mouse USB. Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru depanarea mouse-ului inainte de a va gandi sa il inlocuiti, ceea ce poate fi costisitor, mai ales daca problema apare la touchpad-ul laptopului.

Mouse extern

Pasul 1

Verificati bateriile daca utilizati un mouse wireless. Un mouse wireless are tendinta de a derula paginile cand bateriile sunt slabe. Dupa ce ati schimbat bateriile, mouse-ul ar trebui sa functioneze corect.

Pasul 2

Verificati sincronizarea mouse-ului wireless. Verificati daca lumina receptorului clipește sau este instabila. Sincronizati mouse-ul apasand butonul de pe receiver. Aceasta va actualiza setarile.

Pasul 3

Uitati-va in jurul biroului și observati daca dispozitive wireless cum ar fi un iPod, telefon cordless sau mobil stau langa mouse. Aceste dispozitive pot afecta functionarea mouse-ului. Daca gasiti alte dispozitive wireless in apropiere, schimbati locatiile acestora.

Pasul 4

Schimbati conexiunea mouse-ului la alt port pentru a va verifica daca nu cumva portul USB este cel care nu functioneaza corect.

Pasul 5

Reinstalati sau actualizati driver-ul pentru mouse, deoarece acesta poate fi corupt sau invechit. Actualizati software-ul accesand site-ul producatorului. Introduceti numarul modelului mouse-ului și faceti click pe link-ul de descarcare. Alegeti sa salvati fișierul cand vi se solicita sa il salvati sau sa il rulati și faceti dublu click pe pictograma pentru a instala noul driver. Utilizati mouse-ul ca de obicei.  

 

Cum depanam un computer care isi face auto-scroll

 

Touchpad

Pasul 1

Accesati "Start" apoi "Programe". Identificati programul antivirus, faceti click pe "Scanare" cand se deschide. Descarcati un program antivirus gratuit, cum ar fi Avast, Avira sau AVG, daca nu aveti deja instalat. Un virus poate fi cauza problemelor legate de rularea computerului.

Pasul 2

Actualizati driverele pentru touchpad de pe site-ul producatorului computerului. Localizati sectiunea de asistenta și introduceti modelul computerului. Faceti click pe "Descarcari" sau pe "Drivere" și cautati driver-ul mouse pad. Faceti click pe linkul "Descarcati" și alegeti sa salvati driverul cand vi se cere sa salvati sau sa executati programul. Faceti dublu click pe pictograma pentru a-l instala. Reporniti computerul și vedeti daca problema a disparut.

Pasul 3

Eliminati orice actualizare, patch sau program pe care l-ati instalat recent, care ar putea provoca problema. Exista posibilitatea ca s-au instalat fisiere corupte și cauzeaza problema mouse-ului. Accesati "Start" și "Panou de control". Selectati "Programe". Selectati ultimul program pe care l-ati instalat și faceti click pe "Dezinstalati". Utilizati mouse-ul pentru a vedea daca problema a disparut.

Pasul 4

Conectati un mouse extern la laptop. Dezactivati touchpadu-ul accesand "Start" și "Control Panel". Alegeti "Imprimante și alte componente hardware". Selectati "Mouse" din noua fereastra care apare și faceti click pe fila "Hardware". Selectati mouse-ul touchpad din lista verticala și faceti click pe "Proprietati". Alegeti sa dezactivati dispozitivul. Utilizati mouse-ul extern și derularea ar trebui sa se opreasca. Trimiteti laptopul la un service daca doriti sa inlocuiti tastatura sau pur și simplu utilizati mouse-ul extern și pastrati touchpad-ul dezactivat.